Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. januára 2024, 8:22
Čas čítania 0:56
Barbora Adamkovičová

Trapas poľského prezidenta: tweetoval o „guliach“. Jeho oficiálny účet ovládli hackeri

OSOBNOSTI HACKERI POĽSKO TWITTER
Uložiť Uložené

„Povedz mu, aby sa spýtal svojej ženy, čo to znamená mať gule,“ napísal na X, kedysi Twitter.

Poľský minister digitalizácie Krzysztof Gawkowski navrhol v piatok prezidentovi Andrzejovi Dudovi, aby si skontroloval prístup k účtom na sociálnych sieťach. Urobil tak po tom, čo sa na Dudovom účte na sociálnej sieti X objavil nakrátko zvláštny príspevok. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Na súkromnom účte Dudu bol vo štvrtok zverejnený príspevok, v ktorom sa písalo: „Povedz mu, aby sa spýtal svojej ženy, čo to znamená mať gule. Ona to vie!“ Príspevok bol rýchlo po zverejnení zmazaný, no internetoví používatelia si stihli spraviť snímky obrazovky, ktoré začali po internete rýchlo kolovať. Príspevok mnohých pobavil, no ozvali sa aj kritické hlasy, podľa ktorých by sa hlava štátu mala správať v online priestore opatrnejšie.

Dudova kancelária nevysvetlila, čoho sa príspevok týkal ani to, ako prišlo k jeho zverejneniu. Poľská vláda vedená Dudovým rivalom, premiérom Donaldom Tuskom prezidentovi navrhla, aby bol opatrnejší, a ponúkla mu tiež pomoc s prípadným overením bezpečnosti jeho účtov.

Odporúčané
Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy 23. februára 2024, 15:30

„Keďže sa na účte prezidenta Andrzeja Dudu na webovej stránke X objavila zvláštna položka, ktorá rýchlo zmizla, žiadam prezidenta, aby skontroloval bezpečnosť prístupov k svojim účtom na sociálnych sieťach,“ reagoval na sieti X minister Gawkowski.

Duda už v minulosti komunikoval napríklad s anonymnými používateľmi sociálnych sietí a prijal tiež telefonáty od ruských vtipkárov, ktorí predstierali, že sú generálnym tajomníkom OSN a francúzskym prezidentom, píše AP.

Andrzej Duda, Poľský prezident
Zdroj: AP Photo/Andrew Kravchenko
Domov
Zdieľať
Diskusia