Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. januára 2024, 9:00
Čas čítania 1:39
Martin Adam Pavlík

Čo pozerať cez víkend? Gangsterka s Johnnym Deppom, horor o nakrúcaní porna aj poľská čierna komédia, ktorá potrápi tvoju bránicu

Čo pozerať cez víkend? Gangsterka s Johnnym Deppom, horor o nakrúcaní porna aj poľská čierna komédia, ktorá potrápi tvoju bránicu
Zdroj: Universal Pictures US
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ TIPY FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX NETFLIX FILMY SKYSHOWTIME VOYO
Uložiť Uložené

Máš pocit, že si už videl všetko, čo stálo za to? Radi ťa vyvedieme z omylu.

Počul si o tom, že cez víkend sa má ochladiť? Určite nechceš prechladnúť. Zapni si radšej telku a oddýchni si pri dobrom filme. Či už s polovičkou, s rodinou, alebo sám. Nemusíš mať výčitky svedomia. Ber to tak, že sa kultúrne vyžívaš. To nič, že na gauči alebo v posteli. 

Každý týždeň ti prinášame päť tipov na skvelé žánrovo rôznorodé filmy, ktoré sú dostupné na platformách ako Netflix, HBO Max, SkyShowtime či Voyo. Je jedno, či si ideš na vlne nových kinohitov alebo miluješ staré klasiky, ponúkneme ti vždy z každého rožka troška.

1. All My Friends Are Dead (Netflix)

Ak si už dlho nevidel poriadne drsnú čiernu komédiu, All My Friends Are Dead ti vyčarí veľký diabolský úsmev na tvári. Rozpráva o partii mladých Poliakov, ktorí zažijú na domovej párty vskutku nezabudnuteľný Silvester, aký sa už nikdy nebude opakovať. Nápadité, cynické, ostré, no v prvom rade fakt vtipné.  

2. X (HBO Max)

Ako sme už neraz písali a pripomínali, filmy zo štúdia A24 sú vždy zárukou kvality. Horor X od Tya Westa o partičke filmárov, ktorí sa snažia na nebezpečnom americkom vidieku natočiť potajomky pornofilm, nie je žiadnou výnimkou. Tešiť sa môžeš na  Miu Goth, Jennu Ortega či Kida Cudiho. V prípade, že by si chcel vidieť aj pokračovanie s názvom Pearl, zapni si SkyShowtime.

3. Silver Linings Playbook (Voyo)

Inteligentných romantických komédií bez otravných klišé a sladkých scén s dialógmi ako cez kopírku nie je veľa. Silver Linings Playbook však do tejto kategórie rozhodne patrí. Ide totiž o najlepší film Davida O. Russella (Three Kings, Fighter). Originálna romanca s hviezdnym obsadením (Jennifer Lawrence za svoj výkon dokonca získala Oscara) ťa rozcíti aj rozosmeje. Napriek tomu ti nenasadí trápne ružové okuliare, ale ukáže ti, ako to v živote naozaj občas chodí.

4. Public Enemies (SkyShowtime)

Michael Mann má momentálne v kinách novú životopisnú drámu Ferrari, no poradíme ti. Spravíš lepšie, ak ostaneš doma a pozrieš si radšej tento film, ktorý nakrútil ešte v roku 2009. Je totiž stokrát lepší. Rozpráva príbeh Johna Dillingera, jedného z najznámejších lupičov v histórii. Stvárnil ho Johnny Depp. Jeho lásku si zahrala krásna Marion Cotillard a jeho protivníka číhajúceho s putami aj so samopalom zase Christian Bale.

5. Desperado (HBO Max)

Pokračovanie El Mariachiho a jedna z „najcoolovejších“ deväťdesiatkových klasík. Antonio Banderas s dlhými vlasmi a nenávistným pohľadom masakrujúci gangstrov v presile a šialene sexy Salma Hayek, ktorá sa ocitá nedobrovoľne v dráhe strely. Je jedno, ak si to videl už aspoň desaťkrát, túto klasiku si určite rád zopakuješ. 

 

Anketa:
Ktorý film si zapneš ako prvý?
All My Friends Are Dead
X
Silver Linings Playbook
Public Enemies
Desperado
All My Friends Are Dead
33 %
77 Hlasov
X
15 %
36 Hlasov
Silver Linings Playbook
8 %
19 Hlasov
Public Enemies
32 %
75 Hlasov
Desperado
12 %
29 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia