Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Voyo.
22. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:54
Sponzorovaný obsah

„Ego, ne**rvi to!“ Hádky aj pokazený notebook, takto sa pripravoval koncert Kontrafaktu za milión eur

„Ego, ne**rvi to!“ Hádky aj pokazený notebook, takto sa pripravoval koncert Kontrafaktu za milión eur
Zdroj: Mafia Records/Peter Klapper
HUDBA DOKUMENTÁRNE FILMY A SERIÁLY KONTRAFAKT VOYO
Uložiť Uložené

Ako prebiehali prípravy najväčšieho koncertu hiphopovej ikony?

23. september 2023 sa navždy zapísal do dejín slovenského hiphopu. 15-tisíc ľudí, vypredaná O2 Arena a šou, akú sme ešte nezažili. Piešťanské trio, ktoré už viac ako 20 rokov tvorí trojica Rytmus, Ego a Anys, vystúpilo pred doposiaľ najväčším publikom. 

Veľkolepá dvojhodinová šou za milión eur zahŕňala pyrotechniku, zdvižnú plošinu a majestátne kulisy v podobe Zeme, lietajúceho Mesiaca či obrovskej LED obrazovky vysokej ako osemposchodová bytovka.

Zákulisie prípravy tejto šou si môžeš pozrieť exkluzívne na Voyo už teraz.
kontrafakt, koncert, o2 arenakontrafakt, koncert, o2 arenakontrafakt, koncert, o2 arenakontrafakt, koncert, o2 arena
Zobraziť galériu
(4)

Po skončení šou Rytmus oznámil, že rovnaká šou príde aj do Bratislavy. Kontrafakt potom vypredal štadión Ondreja Nepelu za necelý mesiac. Ak sa ti podarilo kúpiť si lístky, už 9. februára budeš svedkom tejto nezabudnuteľnej akcie. „V Tipos Aréne pôjdeme na samotnú hranu technicko-produkčných možností tejto haly. Chceme priniesť rovnako veľkú show aj na Slovensko,“ sľubuje Kontrafakt.

Príprava takejto šou rozhodne nie je jednoduchá, o čom sa počas uplynulých mesiacov chalani z Kontrafaktu sami presvedčili. 

Zničený notebook deň pred koncertom

To, ako prebiehali prípravy na najväčší koncert Kontrafaktu, ukazuje nový dokumentárny film s názvom Kontrafakt NEW ERA: Cesta do O2 Arény, ktorý nájdeš už teraz exkluzívne na Voyo. Dokument podmanivo zachytáva prípravy, emócie a neuveriteľnú atmosféru koncertu, ktorý sa stal míľnikom v kariére Kontrafaktu.

sleduj na voyo

Dokument ti umožní nazrieť za oponu neopakovateľného koncertu v O2 Aréne. Dozvieš sa viac o tvorbe šou, technických výzvach a prekonávaní prekážok a osobných nezhôd pri príprave takej masívnej akcie.

Celým dejom sprevádzajú samotní producenti koncertu Tomáš a David Snášelovci za Mafia Records a Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Michal „Ego“ Straka a Ondrej „Anys“ Beňačka za Tvoj Tatko Records v rozhovoroch s moderátorom Randy Cøldom. Od samotného nápadu na O2 Arénu až po okamihy na pódiu sa divák vďaka filmu ponorí do jedinečného sveta tohto hudobného fenoménu.

„Je*e ti? Čo si kyselý, ty kokos?“ S blížiacim sa koncertom stúpala aj nervozita. Hoci Rytmus sám priznal, že najlepšie sa mu pracuje pod tlakom, posledné dni boli extrémne. Aj to zachytáva úprimný dokument, v ktorom si chalani nedávajú servítku pred ústa. 

Vo filme uvidíš roztržky medzi chalanmi, ale aj napäté momenty krátko pred koncertom. Za oponou to v niektorých chvíľach totálne vrelo, miešali sa tu najrôznejšie emócie a nálady. Čerešničkou na torte bol pokazený notebook, ktorý jeden člen tímu deň pred koncertom omylom oblial vodou. „Na druhý deň, keď sme si išli robiť skúšku, tak z ničoho nič to vyplo. Úplne celé, kámo,“ opísal Rytmus.

80-minútový dokument, ktorý režíroval Jakub Augustinský, vyšiel v premiére 21. decembra 2023 na streamovacej platforme Voyo. Neoddeliteľnou súčasťou ponuky Voyo sú práve dokumentárne snímky mapujúce najrôznejšie hudobné smery, žánre a osobnosti.

„Našim divákom chceme prinášať dokumentárne pohľady ako na tie najvýraznejšie postavy svetovej hudobnej scény, tak tej česko-slovenskej. Sme radi, že sa najnovším počinom, ktorý divákom na Voyo prinášame, stáva dokument mapujúci zákulisia nezabudnuteľného koncertu hudobného fenoménu menom Kontrafakt,“ priblížila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a TV Nova.

pozri si nový dokument
Domov
Zdieľať
Diskusia