Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. novembra 2023, 10:54
Čas čítania 1:22
Karolína Uličná

Obraz slovenskej fotografky kúpil jeden z najbohatších ľudí sveta. Známy miliardár s ňou pripravuje súkromný projekt

OSOBNOSTI POSITIVE VIBES UMENIE
Uložiť Uložené

Obrazy Márií Švarbovej poznajú ľudia z celého sveta. Najnovšie chystá exkluzívny projekt pre rodinu, ktorá ovláda americké mediálne impérium.

Úspešná slovenská fotografka Mária Švarbová spolupracuje s miliardárom Lachlanom Murdochom, pre ktorého pripravuje súkromný projekt, píše slovenský Forbes.

Ide o syna mediálneho magnáta a miliardára Ruperta Murdocha, ktorý vlastní mediálne impérium – televíziu Fox News, londýnske noviny The Times a denník The Wall Street Journal.

Rodine patrí 99. priečka v rebríčku najbohatších ľudí sveta. Podľa amerického magazínu Forbes je hodnota ich majetku 17,9 miliardy dolárov.

Odporúčané
Fotografka Mária Švarbová: Moje diela stoja od 2 000 do 20 000, klienti sú bohatí ľudia, ktorí často chcú byť anonymní (Rozhovor) Fotografka Mária Švarbová: Moje diela stoja od 2 000 do 20 000, klienti sú bohatí ľudia, ktorí často chcú byť anonymní (Rozhovor) 7. apríla 2023, 14:30

Prehliadka v miliardárovej vile

„Komunikujeme spolu už vyše roka. Ide o súkromný projekt, vytvoriť umenia iba preňho. Budem to fotiť v jeho vile, kde som už bola aj na obhliadku,“ uviedla Švarbová v rozhovore pre SME. Lachlan okrem iného už jej obrazy vlastní, má ich zavesené vo svojej vile.

„Mala som možnosť aj vidieť, že moju tvorbu má nainštalovanú v jednom zo svojich domov. Bol to príjemný pocit,“ povedala pre Forbes. S miliardárom stále ešte len rokujú o podmienkach, ak však všetko pôjde podľa plánu, v polovici budúceho roka by jeho luxusnú vilu mal zdobiť práve obraz od Slovenky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA SVARBOVA (@maria.svarbova)

Dražba v Londýne

Medzi jej ďalšie veľke úspechy patrí aj dražba najznámejšej fotografie Grösslingových kúpeľov. Táto snímka sa vydražila v Londýne za 38 100 libier, čo je v prepočte približne 43 500 eur. Postarala sa o to aukčná spoločnosť Phillips. Švarbová tak prekonala najvyššiu čiastku, keď jej za dielo spoločnosť Valley National Bank na Floride zaplatila niečo vyše 20-tisíc amerických dolárov.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA SVARBOVA (@maria.svarbova)

Američania ju milujú

Najviac predaných obrazov má 35-ročná umelkyňa práve v Severnej Amerike, USA a Kanade.  Na svojom Instagrame, kde má takmer 410-tisíc followerov, prevládajú práve Američania. Los Angeles nebude jej prvou pracovnou destináciou. V minulosti už pracovala v juhovýchodnej Kalifornii v Národnom parku Joshua Tree. 

Odporúčané
Toto je údajne 10 najlepších kníh všetkých čias. Máš prečítané všetky? Toto je údajne 10 najlepších kníh všetkých čias. Máš prečítané všetky? 23. apríla 2024, 9:00

„Moji klienti pochádzajú väčšinou z biznisového prostredia, sú to bohatí ľudia, ktorí chcú byť anonymní. Niekedy ani ja neviem ich mená, galéria mi len zavolá, že budem u zberateľa, ktorý má v zbierke diela od Jajoi Kusama či Andyho Warhola,“ povedala Švarbová pre Refresher v rozhovore ešte v apríli tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia