Pizza obsahuje spojenie strúhaného hadieho mäsa, čiernych húb a čínskej sušenej šunky.
Reťazec amerických pizzerií Pizza Hut prišiel v Hongkongu s kulinárskou špecialitou. Fastfoodová pizzeria sa spojila so storočnou tradičnou hongkonskou reštauráciou Ser Wong Fun, aby priniesla kombináciu tradičných, odvážnych a moderných chutí, píše CNN.
Hadia pizza predstavuje spojenie strúhaného hadieho mäsa, čiernych húb a čínskej sušenej šunky, a teda všetkých kľúčových ingrediencií hadej polievky, ktorá je súčasťou tradičnej miestnej kuchyne.
Miestni si na hadích špecialitách pochutnávajú najmä počas chladnejších mesiacov. Niektorí dokonca veria, že hadie mäso má liečivé vlastnosti či dokonca zlepšuje stav pokožky. Vo viacerých ázijských krajinách nie je chov hadov na konzumáciu ničím nezvyčajným.
Chuť hada je podobná kuraciemu mäsu
„V spojení so syrom a na kocky nakrájaným kuracím mäsom je hadie mäso bohatšie na chuť. V kombinácii s pizzou to znamená prelom v konvenčnom koncepte toho, čo znamená udržať si dobré zdravie a zároveň podnecovať chuťové poháriky,“ uviedla spoločnosť Pizza Hut Hong Kong vo vyhlásení.
Chuť hadieho mäsa ľudia prirovnávajú k chuti kuraciny. Kým miestni sú z novinky nadšení, cudzinci či turisti nad ňou krútia nosom.
„Myslím, že je to strašidelné. Hady nie sú potravou v mnohých kultúrach, najmä na Západe,“ uviedla jedna z respondentiek. Naopak, rodáčka z Hongkongu si špecialitu nevie vynachváliť. „Štruktúra je trochu ako kura a chutí ako ryby a iné druhy morských plodov. Preto ho milujem počas zimy ako jedlo s vysokým obsahom bielkovín,“ poznamenala.
Nevšedná pizza, ktorá sa stretla s priaznivcami, ale aj odporcami, bude v ponuke ešte do 22. novembra 2023.