Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. novembra 2023, 8:39
Čas čítania 1:12
Radka Klučárová

Pizza Hut prišla v Hongkongu s exotickou novinkou: ponúka pizzu s hadím mäsom. Niektorí veria, že lieči

ZAHRANIČIE ČÍNA HAD PIZZA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Pizza obsahuje spojenie strúhaného hadieho mäsa, čiernych húb a čínskej sušenej šunky.

Reťazec amerických pizzerií Pizza Hut prišiel v Hongkongu s kulinárskou špecialitou. Fastfoodová pizzeria sa spojila so storočnou tradičnou hongkonskou reštauráciou Ser Wong Fun, aby priniesla kombináciu tradičných, odvážnych a moderných chutí, píše CNN. 

Hadia pizza predstavuje spojenie strúhaného hadieho mäsa, čiernych húb a čínskej sušenej šunky, a teda všetkých kľúčových ingrediencií hadej polievky, ktorá je súčasťou tradičnej miestnej kuchyne. 

Miestni si na hadích špecialitách pochutnávajú najmä počas chladnejších mesiacov. Niektorí dokonca veria, že hadie mäso má liečivé vlastnosti či dokonca zlepšuje stav pokožky. Vo viacerých ázijských krajinách nie je chov hadov na konzumáciu ničím nezvyčajným. 

Chuť hada je podobná kuraciemu mäsu 

„V spojení so syrom a na kocky nakrájaným kuracím mäsom je hadie mäso bohatšie na chuť. V kombinácii s pizzou to znamená prelom v konvenčnom koncepte toho, čo znamená udržať si dobré zdravie a zároveň podnecovať chuťové poháriky,“ uviedla spoločnosť Pizza Hut Hong Kong vo vyhlásení. 

Chuť hadieho mäsa ľudia prirovnávajú k chuti kuraciny. Kým miestni sú z novinky nadšení, cudzinci či turisti nad ňou krútia nosom.

„Myslím, že je to strašidelné. Hady nie sú potravou v mnohých kultúrach, najmä na Západe,“ uviedla jedna z respondentiek. Naopak, rodáčka z Hongkongu si špecialitu nevie vynachváliť. „Štruktúra je trochu ako kura a chutí ako ryby a iné druhy morských plodov. Preto ho milujem počas zimy ako jedlo s vysokým obsahom bielkovín,“ poznamenala. 

Nevšedná pizza, ktorá sa stretla s priaznivcami, ale aj odporcami, bude v ponuke ešte do 22. novembra 2023. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pizza Hut Hong Kong & Macao (@pizzahut.hk)

Anketa:
Vyskúšal/-a by si hadiu pochúťku? 
Áno.
Nie.
Neviem. 
Áno.
50 %
Nie.
50 %
Neviem. 
0 %
Domov
Zdieľať
Diskusia