Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2023, 11:28
Čas čítania 1:02
Adriana Královičová

Selena Gomez odchádza z Instagramu. Schytala poriadnu kritiku po tom, čo sa vyjadrila k izraelsko-palestínskemu konfliktu

HUDBA INSTAGRAM IZRAEL KONFLIKT IZRAEL PALESTÍNA (PÁSMO GAZY) SELENA GOMEZ
Uložiť Uložené

Jeden hashtag na Instagrame svet nezachráni, napísala Selena na sociálnej sieti. To sa však nepáčilo viacerým jej fanúšikom.

Selena Gomez na svojom Instagrame zdieľala príspevok, ktorý veľmi nepotešil jej fanúšikov. Zatiaľ čo mnoho celebrít vyjadruje na sociálnych sieťach súcit obetiam v rámci konfliktu medzi Izraelom a Palestínou, podľa jej názoru takéto príspevky ničomu nepomôžu.

Od ľudí však začala dostavať poriadne ‚hejty‘. Speváčku očividne nebavilo vysvetľovať a obhajovať svoje tvrdenia, a tak sa rozhodla opustiť Instagram. Ako informuje TMZ, na instastory napísala: „Končím. Vymažem si svoj Instagram, nebudem podporovať to, čo sa tu deje.“ 

selena gomez, izrael, palestina
Zdroj: Instagram @selenagomez

Pár dní predtým, ako oznámila svoje rozhodnutie, sa ku konfliktu vyjadrila v príspevku. Napísala však, že jej slová nikomu nepomôžu. „Mučenie a zabíjanie ľudí alebo akýkoľvek prejav nenávisti voči ktorejkoľvek skupine je strašný. Musíme stáť na strane všetkých ľudí, najmä detí. Musíme zastaviť násilie. Nie je mi z tohto vôbec dobre. Priala by som si, aby som mohla zmeniť svet. Ale jeden príspevok či hashtag na Instagrame to neurobia,“ písala.

selena gomez, izrael, palestina
Zdroj: Instagram @selenagomez

Za tieto slová dostala od ľudí hneď poriadnu dávku kritiky. Neskôr príspevok zmazala. „Samozrejme, nemôže prísť o sponzora a peniaze,“ písali ľudia. „Toto bolo od Seleny veľmi hlúpe. Zľahčuje situáciu, pritom má 430 miliónov sledovateľov, takže má určitý vplyv. Ak príspevok nemá povzbudiť ľudí, prečo samu seba nazýva filantropkou? Prečo zdieľa príspevky o mentálnom zdraví či právach žien. Je smutné, že celebrity s takýmto dosahom povedia, že nič nezmenia,“ pridali sa ďalší.

Odporúčané
Gigi a Belle Hadid sa vyhrážajú smrťou za to, že vyjadrili podporu Palestíne, museli si zmeniť telefónne čísla Gigi a Belle Hadid sa vyhrážajú smrťou za to, že vyjadrili podporu Palestíne, museli si zmeniť telefónne čísla 18. októbra 2023, 10:17

K vojne medzi Izraelom a Hamasom sa na sociálnych sieťach minulý mesiac vyjadrili aj sestry Gigi a Bella Hadid, ktoré pochádzajú z Palestíny. Za to, že sa rozhodli vyjadriť podporu Palestíne, sa im začali vyhrážať smrťou. Modelky si dokonca museli zmeniť telefónne čísla.

Domov
Zdieľať
Diskusia