Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. októbra 2023, 10:17
Čas čítania 1:57
Tímea Krauszová

Gigi a Belle Hadid sa vyhrážajú smrťou za to, že vyjadrili podporu Palestíne, museli si zmeniť telefónne čísla

OSOBNOSTI BELLA HADID KONFLIKT IZRAEL PALESTÍNA (PÁSMO GAZY)
Uložiť Uložené

Toto nie je prvýkrát, čo niekto z klanu Hadid vyzval na oslobodenie Palestíny. Rodina pochádza z Palestíny a ku konfliktu sa v priebehu rokov opakovane vyjadrili.

Gigi Hadid sa minulý týždeň vyjadrila k vojne medzi Izraelom a Hamasom na sociálnych sieťach. Dnes celá jej rodina čelí nenávistným prejavom, chodia im aj vyhrážky smrťou, informuje TMZ. Podľa ich informácií každý člen rodiny dostal zlovestné správy, pre ktoré sa boja o svoj život.

Svetoznáma modelka s palestínskym pôvodom na Instagrame hovorí o terorizovaní nevinných ľudí a zdôrazňuje, že podpora oslobodenia Palestíny nie je antisemitská. „Cítim hlboký súcit a bolesť v srdci pre palestínsky boj a život pod okupáciou, je to zodpovednosť, ktorú mám každý deň,“ napísala 10. októbra.

„Aj keď mám nádeje a sny pre Palestínčanov, žiadny z nich nezahŕňa ublíženie Židom.“ Podľa jej slov terorizovanie nevinných ľudí nie je v súlade s hnutím pre oslobodenie Palestíny. Tento post vyvolal vlnu nenávisti. Zdroje pre TMZ hovoria o telefónnych číslach niekoľkých členov rodiny Hadidovcov, ktoré unikli online za posledný týždeň. Ľudia im posielajú vyhrážky vrátane grafických opisov toho, ako by vykonali popravy Hadidovcov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gigi Hadid (@gigihadid)

Nahnevala aj samotný Izrael

Keď sa situácia v Gaze ešte viac vyeskalovala, Gigi sa znovu vyjadrila a napísala, že nie je nič židovské na tom, ako izraelská vláda zaobchádza s Palenstínčanmi. Príspevok zdieľala v príbehu na Instagrame a dodala, že odsúdenie izraelskej vlády nie je antisemitské a podpora Palestíny neznamená automaticky podporu Hamasu, cituje jej slová The Cut.

Odporúčané
UGG topánky: Hit milénia rozbehli surferskí bratia s investíciou 500 dolárov UGG topánky: Hit milénia rozbehli surferskí bratia s investíciou 500 dolárov 8. decembra 2023, 9:30

Jej príbeh krátko nato zneužil oficiálny účet Izraela na Instagrame, keď prekrútili jej slová a napísali: „Na masakre Izraelčanov Hamasom nie je nič statočné. Odsúdiť Hamas za to, čím naozaj je (ISIS), nie je protipalestínske a podpora Izraela v boji proti barbarským teroristom je správna vec.“

Izrael modelku označil aj na fotografiách zakrvavených nemocničných chodieb a obvinil ju z toho, že zatvára oči pred brutálnymi vraždami bábätiek. 

izrael
Zdroj: Screenshot príbehu z účtu @stateofisrael, via Variety

Odvtedy dostáva celá rodina Hadidovcov – nielen Gigi, ale aj jej sestra Bella, brat Anwar, matka Yolanda a otec Mohamed – neutíchajúcu vlnu hejtu a vyhrážok. Ľudia im píšu emaily, správy na sociálnych sieťach a dokonca sa dostali k ich súkromným telefónnym číslam. Podľa TMZ niekto čísla údajne zverejnil a rodinu tak donútil k tomu, aby si zohnali nové. Mohamed Hadid dokonca zvažuje situáciu riešiť s FBI.

Toto nie je prvýkrát, čo niekto z klanu Hadid vyzval na oslobodenie Palestíny. Obe sestry modelky o tom hovoria pravidelne, Bella Hadid sa napríklad v minulosti pridala k protestu na uliciach a obe v roku 2022 venovali zárobok z mesiaca módy utečencom na Ukrajine a v Palestíne. „Naše oči a srdcia musia byť otvorené každej ľudskej nespravodlivosti. Kiežby sme sa všetci videli ako bratia a sestry, mimo politiky, rasy, náboženstva. Nakoniec za vojnových vodcov platia nevinné životy. RUKY PREČ OD UKRAJINY. RUKY PREČ OD PALESTÍNY. MIER. MIER. MIER,“ napísala vtedy Gigi na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gigi Hadid (@gigihadid)

Viac ako 1 300 Izraelčanov bolo zavraždených a množstvo zajatých 7. októbra pri útoku militantnej skupiny Hamas, ktorá kontroluje pásmo Gazy. Izraelská armáda rýchlo a brutálne odpovedala náletmi, zabila tisíce civilistov v Gaze, vysídlila takmer polovicu obyvateľstva z oblasti a odrezala kritické zdroje na území. Sleduj aktuálne informácie o prebiehajúcej vojne tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia