Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. októbra 2023, 19:30
Čas čítania 1:22
Martin Mičuda

Elektromobil MG4 prichádza v novej verzii s mestským dojazdom až 710 kilometrov

Elektromobil MG4 prichádza v novej verzii s mestským dojazdom až 710 kilometrov
Zdroj: MG
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

MG4 so svojím elektromobilom zaznamenáva v Európe veľký úspech, rozširuje tak paletu verzií.

Po tom, ako slávna britská značka MG prešla pod krídla čínskeho automobilového gigantu SAIC Motor, sa odštartovalo jej veľkolepé znovuzrodenie. V súčasnosti ide o automobilku, ktorá zaznamenáva obrovskú expanziu na európskych trhoch vrátane nášho, kde buduje svoje zázemie.

Dôvodom je čoraz väčšie portfólio cenovo dostupných vozidiel, medzi ktoré patrí už aj nejeden elektromobil. Ako príklad poslúži najmä elektrické MG4, ktoré má v Európe predajný úspech. V súčasnosti už aj na Slovensku láka zákazníkov na veľmi sľubné parametre pri stále relatívne nízkej cene.

Odporúčané
Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi Čím si ťa nová A3-ka najviac získa? Zisťovali sme v teste 4. generácie prémiového kompaktu od Audi 29. septembra 2020, 13:05

Úhlavný nepriateľ pre modely, ako je Nissan Leaf či Volkswagen ID.3, je na Slovensku zatiaľ k dispozícii v dvoch verziách – Emotion s výkonom 125 kW/170 koní a 51 kWh batériou, respektíve ako Elegance s výkonom 150 kW/204 koní a 64 kWh batériou.

Automobilka MG však medzičasom uviedla už aj ďalšie vyhotovenia, ktorých vrcholom je ostrá verzia XPower so silou až 320 kW/435 koní. Azda ešte väčšiu pozornosť si však zaslúži práve predstavený variant s dodatkom Trophy Extended Range.

Jeho podstatou je väčší, až 77 kWh akumulátor, ktorý poháňa zadný elektromotor s rovnako vyšším výkonom (180 kW/245 koní). To všetko pri papierovo najvyššom udávanom dojazde pre model MG4 – 520 kilometrov (WLTP) a v meste dokonca až 710 kilometrov.

MG, MG 4,MG, MG 4,MG, MG 4,MG, MG 4,
Zobraziť galériu
(9)

Cenu na Slovensku ešte nepoznáme

Novinka zastupuje akýsi stred v ponuke medzi štandardnými verziami a vrcholným modelom XPower. Vďaka zvýšenému výkonu zaručí veľmi slušnú dynamiku. Akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne MG4 Trophy Extended Range len za 6,5 sekundy a súčasne sa jeho maximálna rýchlosť posunula zo 160 na 180 km/h.

K decentnému zlepšeniu došlo aj v prípade podporovaného nabíjacieho výkonu, kde z doterajších 140 kW palubný systém s väčšou batériou zvládne 144 kW DC nabíjanie. Dobitie akumulátora z 10 na 80 % má trvať 38 minút.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Oficiálna slovenská cena ešte zverejnená nie je. V lokálnom cenníku naďalej figurujú len dve spomínané verzie – Emotion od 32 990 eur a Elegance od 37 490 eur. Na západných trhoch sa však už vyhotovenie Trophy Extended Range pohybuje na sume od približne 45 000 eur. Súčasťou výbavy sú štandardne 18" disky kolies, navigácia, tepelné čerpadlo či na čierno lakovaná strecha.

MG, MG 4,
Zdroj: MG
Domov
Zdieľať
Diskusia