Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2023 o 17:39
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Microsoft uzatvoril obchod s Activision Blizzard. Kedy prídu Call of Duty, Diablo a ďalšie hry do Game Passu?

Microsoft uzatvoril obchod s Activision Blizzard. Kedy prídu Call of Duty, Diablo a ďalšie hry do Game Passu?
Zdroj: Microsoft
TECH ACTIVISION/BLIZZARD MICROSOFT XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Microsoft sa rozrástol o jednu z najväčších herných spoločností na svete. Ako to pocítia hráči?

Microsoft dnes uzatvoril akvizíciu veľkej vydavateľskej a vývojárskej spoločnosti Activision Blizzard King (WoW, Diablo, Call of Duty, Spyro, Crash Bandicoot...). Regulačný úrad CMA bol posledným, ktorý blokoval akvizíciu, no nakoniec ju odsúhlasil. 

Čo to znamená pre hráčov?

  • Väčšina nových hier od Activision Blizzard vyjde iba na PC a konzoly Xbox.
  • Nové hry zo série Call of Duty budú vychádzať na konzolách PlayStation minimálne ďalších 10 rokov. Následne sa môžu stať exkluzivitami pre Xbox a PC.
  • Niektoré multiplayerové hry budú stále na PlayStation (ako keď Minecraft ostal na PlayStation konzolách aj po tom, čo firmu stojacu za hrou odkúpil Microsoft).
  • Zrejme všetky hry od Activision Blizzard sa dostanú do služby Game Pass. Xbox o tom bude informovať v najbližších mesiacoch. Tituly zo série Call of Duty či Diablo IV, ako aj iné nové hry sa na Game Pass dostanú najskôr v roku 2024. 
  • Nie je známe, či na Game Passe budú vychádzať hry od Activision Blizzard v deň vydania, ako je to v prípade všetkých exkluzivít od štúdií Xboxu a Bethesdy. 

Riaditeľ Activision Blizzard menom Bobby Kottick ostane na pozícii CEO do konca roka, aby pomohol s prechodom na nový systém. Následne firmu opustí po 33 rokoch. Hráči na internete sú z toho nadšení, keďže Bobby Kottick stojí na čele viacerých káuz firmy vrátane šokujúcich odhalení o sexuálnom obťažovaní a ochraňovaní predátorov v rámci firemnej kultúry „boy scouts“, keď boli ženy znevýhodňované a zneužívané (jedna zamestnankyňa si preto dokonca vzala život)

Domov
Zdieľať
Diskusia