Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. septembra 2023, 15:00
Čas čítania 1:51
Martin Adam Pavlík

„Mawar“ dostal miesto stopky titulový zápas v RFA. Známy rozhodca sa preto odmieta zúčastniť na turnaji, vraj by mal dostať trest

„Mawar“ dostal miesto stopky titulový zápas v RFA. Známy rozhodca sa preto odmieta zúčastniť na turnaji, vraj by mal dostať trest
Zdroj: Archív Jakuba Müllera
ZAUJÍMAVOSTI TADEÁŠ RŮŽIČKA BOJOVÉ ŠPORTY JAKUB MÜLLER MMA RFA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Podľa rozhodcu, ktorý rozhodoval už aj turnaj UFC a má najvyššiu licenciu kategórie A od medzinárodnej asociácie GAMMA, by mali Tadeáša „Mawar“ Růžičku suspendovať.

V rozhovore pre MMA Shorties známy český MMA rozhodca Jakub Müller povedal, že sa v novembri odmieta zúčastniť na pražskom turnaji organizácie RFA, s ktorou spolupracuje, pretože na nej bude mať titulový zápas kontroverzný zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička.

Ako sme informovali v júli, na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom Růžička údajne zbil do bezvedomia neznámeho muža.

Následne sa mu vysmieval a urážal ho, keď ležal na zemi. Potom sa ho ešte agresívne snažil prebrať fackami. Po zverejnenom videu dostal Mawar stopku v Oktagone MMA, kde kedysi zápasil.



Zástupcovia ďalších organizácií, v ktorých sa Čech predstavil, ako Clash of the Stars či práve RFA síce vyjadrili znepokojenie, no neboli takí ostrí ako promotér Ondřej Novotný, podľa ktorého je to jedna z najnechutnejších vecí, aké za posledných 25 rokov videl. 

Namiesto stopky však v RFA dostal napokon Růžička šancu zabojovať o titul, aj keď prípad napadnutia spomínaného muža stále vyšetruje polícia a vec tak nie je uzavretá. Šancu stať sa šampiónom bude mať 11. novembra v Prahe proti Jacobovi Mikulovi (pôjde o Real Fight postojárske pravidlá vo váhe do 70 kilogramov). Organizácie RFA a IAF v tomto dátume oznámili spoločný turnaj.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA


Jakub Müller, ktorý sa už skôr ostro vyjadroval na adresu Mawara, potvrdil svoje stanovisko a nechce mať s týmto podujatím nič spoločné. Podľa rozhodcu, ktorý rozhodoval už aj turnaj UFC a má najvyššiu licenciu kategórie A od medzinárodnej asociácie GAMMA, by mali Růžičku suspendovať, kým celý prípad vyšetrí polícia.
 

„Ako rozhodca na to hovorím asi to, že ja sa osobne na turnaji rozhodne nezúčastním. V NBA dostal Ja Morant trest na 25 zápasov za to, že sa na Instagrame ukázal so zbraňou. Pritom nikomu nič neurobil. A to sa bavíme o superhviezde s platom 197 miliónov dolárov za päť rokov,“ povedal Müller.

Odporúčané
Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač 1. mája 2024, 10:00

„V MMA momentálne žiadna kultúra nie je ani vzdialene, takže môžeme pokojne vidieť v prenose zápasiť odsúdeného vraha proti niekomu, kto bol odsúdený za ťažké ublíženie na zdraví. Avšak ja ako rozhodca si môžem vybrať, čo pískať nebudem,“ dodal.

MMA rozhodca Jakub Müller.
MMA rozhodca Jakub Müller. Zdroj: Archív Jakuba Müllera

Promotér RFA Boris Marhanský v rozhovore pre Sport.cz prezradil, že sa po tom, ako sa stretol s Mawarom a tiež jeho právnikom, postavil na ich stranu. Napriek tomu ho aj skritizoval.

„Mne osobne sa jeho komunikácia smerom k novinárom a ľuďom, ktorí ho kritizujú, nepáči. Myslím si, že by mal mať väčšiu pokoru a možno by mal dať nejaké ospravedlnenie a komunikovať normálne,“ povedal promotér.

„Je to nejaký jeho image McGregora, ktorý si buduje. Nesúhlasím s tým, ale je to na ňom. Ja si v každom prípade po tých všetkých informáciách nemyslím, že by mu mal hroziť nejaký trest alebo odsúdenie,“ dodal s tým, že spomínané video je naozaj hrozné. „Ja ako osoba, ktorá sa celý život venuje športu, sa s tým v žiadnom prípade nedokážem stotožniť. Športovci by sa mali vedieť správať,“ uzavrel Marhanský.

RFA Boris Marhanský
Zdroj: RFA
Domov
Zdieľať
Diskusia