Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2023, 15:26
Čas čítania 1:27
Richard Balog

Tremaine Emory údajne skončil v Supreme už po dvoch sezónach. Dôvody zatiaľ nie sú známe

Tremaine Emory údajne skončil v Supreme už po dvoch sezónach. Dôvody zatiaľ nie sú známe
Zdroj: Marc Piasecki/Getty Images For Balenciaga
MÓDA SUPREME
Uložiť Uložené

Zdroje oboznámené so situáciou uviedli, že návrhár odchádza z pozície kreatívneho riaditeľa značky. Jeho kolekcia na sezónu jeseň/zima 2023 bude v predaji čoskoro.

Tremaine Emory údajne opustil pozíciu kreatívneho riaditeľa v spoločnosti Supreme, uvádza Complex. Dôvody nie sú známe, pričom jeho odchod zatiaľ nepotvrdilo vedenie značky ani samotný návrhár. Kolekcia na sezónu jeseň/zima 2023, ktorá bude v predaji čoskoro, má byť Emoryho poslednou.

Americký návrhár, ktorý založil aj vlastnú úspešnú značku Denim Tears a spolupracoval s Virgilom Ablohom, módnym domom Dior alebo so spoločnosťou Stussy, bol vôbec prvý kreatívny riaditeľ Supreme a na pozícii bol od februára 2022. 

Odporúčané
Drake predviedol jedinečný ružový pár tenisiek Nike Glide na koncerte v Los Angeles  Drake predviedol jedinečný ružový pár tenisiek Nike Glide na koncerte v Los Angeles 28. augusta 2023, 14:41
Tremaine Emory na večierku módneho domu Balenciaga v rámci týždňa módy.
Tremaine Emory na večierku módneho domu Balenciaga v rámci týždňa módy. Zdroj: Marc Piasecki/Getty Images For Balenciaga

Svoju prvú kolekciu pre Supreme predstavil vo februári tohto roku. Z jednotlivých návrhov na sezónu jar/leto 2023 sme mali veľmi dobré pocity, keďže medzi produktmi vyčnievali originálne modely vrchných vrstiev či nohavíc, ale aj zaujímavé doplnky, pre ktoré množstvo ľudí miluje Supreme. 

V rovnakom duchu sa zatiaľ nesú aj ukážky z kolekcie na nadchádzajúce obdobie jeseň/zima 2023, ktorú vrelo prijali aj skalní fanúšikovia newyorskej značky. Emory dokázal za dve sezóny dodať spoločnosti Supreme vlastnú víziu vrátane spolupráce s rôznymi umelcami či kolegami zo sveta streetwearu, ako sú napríklad Cynthia Lu z Cactus Plant Flea Market, raper NBA YoungBoy a ďalší. Náhľad kolekcie nájdeš na webe.

Jedným z dôvodov, prečo Emory údajne skončil v Supreme, môže byť zdravotný stav, pretože začiatkom tohto roku hovoril v podcaste Started from the Bottom s Justinom Richmondom o svojej rekonvalescencii po aneuryzme, po ktorej bol dva mesiace hospitalizovaný. V rozhovore uviedol: „Viete, osem z desiatich ľudí po nej zomrie, takže som mal to šťastie, že som ju prežil. Do nemocnice som nastúpil v októbri a koncom decembra, tesne pred Novým rokom, som sa dostal von.“

Pokiaľ ide o Supreme, uvidíme, či si na Emoryho miesto najme nového kreatívneho riaditeľa, alebo sa vráti k starým zvykom.

Odporúčané
TOP streetwear tento týždeň: Prvé jesenné dropy Kith a Aimé Leon Dore, nová nádielka od Palace Skateboards aj sexy Air Jordan 1   TOP streetwear tento týždeň: Prvé jesenné dropy Kith a Aimé Leon Dore, nová nádielka od Palace Skateboards aj sexy Air Jordan 1 25. augusta 2023, 14:00

Spoločnosť Supreme založil James Jebbia v roku 1994, keď mal pocit, že v New Yorku nie je žiadna poriadna skate značka. Prvý obchod otvoril na Lafayette Street v Manhattane s cieľom osloviť najmä tých, ktorí sa o oblečenie zaujímajú viac ako len z funkčného hľadiska a boli by ochotní priplatiť si za kvalitu s originálnym dizajnom. 

V súčasnosti sú obchody Supreme v celom svete vrátane Paríža, Milána, Londýna, Tokia, New Yorku alebo Los Angeles a spoločnosť patrí pod konzorcium VF Corporation. Transakcia mala v roku 2021 hodnotu 2,1 miliardy dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia