Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2013, 11:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový január v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Máme tu prvý mesiac roka 2014 a s ním aj pravidelný prehľad filmových premiér v našej krajine. Tešiť sa môžete na fantasy, akciu ale najmä na DiCapria v Scorseseho Wolf of the Wall Street. Poďme na to.

Vianoce máme za sebou, Silvester sa nezadržateľne blíži a s ním aj nový rok, ktorý opäť nebudeme z filmovej stránky ignorovať. Naopak, zo sveta filmov vám toho prinesieme oveľa viac, čo sme už vlastne začali naším výberom 50 najočakávanejších filmov pre nasledujúci rok v dvoch častiach, tu a tu. Na čo sa teda spoločne môžeme tešiť v januári?

1. 47 Ronin 
Očakávaná fantasy snímka Keanu Reevesa udrie do kín už 2. januára. Preview k filmu sme vám už priniesli, zbytočné reči teda nahrádza trailer a pre spomínané preview klikajte sem. 

 

2. Nymphomaniac
Od 9. januára budeme mať možnosť sledovať v kinách aj erotickú Nymfomanku, od ktorej však určite očakávajte viac ako kopu sexu. Režíruje Lars von Trier a nevyhne sa viacerým kontroverzným témam. Recenzie chvália a chvália, nakoniec okolo hereckého výberu takmer niet čo vytknúť, a ak áno, tak neviem čo. Žiadnu romantiku ale v januári nečakajte, tak sa aspoň s priateľkou choďte do kina „inšpirovať“. A nezabudnite, že uvidíme aj druhú časť!

3. Lone Survivor (Na život a na smrť - zlaté preklady našich distribútorov)
Konečne vojnový film! Ale sklamem vás, zrejme bude tak kvalitný ako jeho marketingová kampaň. Veľa sme z filmu nevideli (čo je na jednej a hlavnej strane dobre), ale to, čo sme videli snímke skôr uškodilo, než pomohlo. Aj keď ako vravím, nadpriemerných či aspoň priemerných vojnových filmov je tu pramálo a tak by ste kino možno skúsiť mohli. Okrem iných hrá Mark Wahlberg a režíruje Peter Berg. Premiéra už 9. januára.

 

4. Wolf of The Wall Street

Na toto ste čakali, že? Koniec koncov na jeden z posledných filmov Maťka Scorseseho čaká celý svet, a že sa vraj dočkal skutočného masterpiecu! Recky, ktoré nejdú nižšie ako 8 bodov a často sú aj pri desine jednoducho majú načo navnadiť. O výkone Lea DiCapria snáď netreba ani pochybovať (čuchám Oscara) a kvality Scorseseho sú každému dúfam známe. Jediným problémom môže byť metráž, keďže Vlk z Wall Street (180 minút) je dlhší ako Casino (178 minút), doteraz najdlhší Scorseseho film. Zdá sa ale, že aj s tým si pán režisér poradil. Dosť kecov, sledujte prvý trailer s Kanyeho Black Skinhead a tešte sa na 16. január.


5. 12 Years a Slave (12 rokov otrokom)
Zdá sa, že máme ďalšieho adepta na Oscary a na rôzne ďalšie ocenenia, minimálne sa mi zdá, že to bude asi druhý najlepší film mesiaca január. Príbehy ako tieto dokážu chytiť za srdce a upútať diváka, navyše sa v zahraničí hovorí o dosť kvalitnom snímku s ešte lepšími hereckými výkonmi. Očakávaný scenár sa teda zatiaľ napĺňa, keďže Steve McQueen si s menami ako Brad Pitt, Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor či Benedict Cumberbatch poradil na výbornú. Tip na návštevu kina pre prvotriednu drámu máte tu. Premiéra 23. januára.

6. Vejška

Sequel pre úspešný Gympl príde už 23. januára, pričom nám ostáva väčšina hercov a nezmenil sa ani režisér (Tomáš Vorel st.). O hudbu sa postal Mike Trafik a titulnú skladbu zabezpečil Vladimir 518, takže sa rozhodne je na čo tešiť. Určite tomu teda verím viac ako druhému Dědictví, no ale nechajme sa prekvapiť. 


7. American Hustle (Špinavý trik)
Nasleduje krimi-dráma od Davida O. Russela (Terapia láskou, Fighter), takže určite nepôjde o brak. Keď navyše započujete v obsadení mená ako Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale či Robert De Niro, zaručí vám to, že zostanete minimálne zvedaví (fakt minimálne). Premiéra opäť 23. januára.


8. Saving Mr. Banks (Zachráňte pána Banksa)

O tomto filme toho veľa neviem, nikdy ma nezaujal a zrejme si ho ani nepozriem. Vás ale zaujať môže a možno ste ďalším milovníkom Toma Hanksa (ak nie, po Captainovi Phillipsovi určite budete, I mean... damn).
Príbeh sa točí okolo autorky diela Mary Poppins (Pamela L. Traversová), jej útrapách a životnej ceste a odohráva sa medzi rokmi 1907 a 1961. Walt Disney Pictures chcú zakúpiť práva pre nakrútenie filmu a tak sa Pamela musí vydať do Hollywoodu. V kinách už 30. januára.


9. Jack Ryan: Shadow Recruit (Jack Ryan: V utajení)
Prvotina o ďalšom agentovi z pera Toma Clancyho uzrie svetlo sveta až 30. januára, určite sa však čakanie oplatí, keďže trailery hovoria jasne v prospech filmu. Režíruje Keneth Branagh (zahral si aj hlavnú zápornú rolu), úlohu agenta Jacka si zahral stále obľúbenejší Chris Pine (Star Trek) a jeho priateľku zas Keira Knightley. Čakajte lepšieho 4. Bourna, akurát bez Rennera a zrejme s lepšou akciou. Premiéra až 30. januára.


10. I, Frankenstein
Sme na konci rebríčka, čo však neznamená, že tento mesiac uvidíte v kinách len 10 filmov (o tom nižšie), ale toto je moja top 10. Ja, Frankenstein je (očividne) sci-fi snímka v hlavnej úlohe s Aaronom Eckhartom čoby nesmrteľným Adamom aka Frankieho monštrom, ktoré dnes súperí s rôznymi ohavami. Premiéra je stanovená na dátum 30. januára.

Tak čo, vidíte január pozitívne, alebo sa kinám skôr vyhnete? Ako som už spomínal, budete mať možnosť vidieť aj ďalšie zaujímavé filmy ako napríklad August: Osage County, Komorník (ktorý má u nás premiéru len teraz) či Zlodejku kníh. Je len na vás, na čo pôjdete, aj keď také dva filmy by som si nenechal ujsť ani za nič na svete. Čítame sa opäť o mesiac, filmom zdar!

Domov
Zdieľať
Diskusia