Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2013, 16:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prichádzame s druhou časťou 50 najočakávanejších filmov budúceho roku. Nechýbajú letné blockbustery ani zimné lákadlá ako Hunger Games či tretí Hobbit alebo Interstellar.

Pred týždňom sme uverejnili prvý z dvojice článkov o 50 najočakávanejších filmoch budúceho roku, čo vás nesmierne zaujalo. Niet sa čomu čudovať, nasledujúci rok bude veľmi silný a kiná by v závislosti nad očakávanými filmami a všetkými blockbustermi mali praskať vo švíkoch. Poďme si teda predstaviť druhú dvadsaťpäťku snímok, ktoré uvidíme v kinách od apríla/mája až do decembra. Nebuďte sklamaní, ak k niektorým projektom neuvidíte trailery, ale maximálne obrázky či skromné informácie. Filmy si následne predstavíme v našich článkoch o premiérach v kinách pre dané mesiace. Prvá časť tu.

26. Transcendence
Keďže sme si sci-fi režisérsky debut Wallyho Pfistera predstavili len nedávno, nebudem sa rozpisovať a klikajte sem. Kto by sa ale nakoniec netešil na Nolanovho spolupracovníka s Morganom Freemanom a Johnnym Deppom na palube?

27. That Awkward Moment
Komédie v našom zozname veľké zastúpenie nemajú, ale nejaké kúsky sa predsa len pretlačili. Zac EfronMichael B. Jordan a Miles Teller sa rozhodnú nedať sa čo najdlhšie s nijakou babou dokopy, no zaľúbia sa len pár dní po sľube. Keďže u nás na webe nechýba žiaden ambiciózny projekt, klikajte sem pre viac infa.

28. Edge of Tomorrow
Ďalšia sci-fi, tentokrát zasadená do blízkej budúcnosti, kedy bude musieť Tom Cruise bojovať proti mimozemšťanom, ktorí napadli Zem. Zomiera však krátko po výsadku, avšak kvôli kontaktu s mimozemskou krvou sa stále po úmrtí opäť prebúdza a takto bojuje v dni D, pokým sa z neho nestáva perfektný vojak. Bližšie informácie tu.

29. X-Men: Days of Future Past

Jeden z najočakávanejších filmov roku a pre mňa určite najočakávanejší komiksák. Fox to tentokrát proste Marvelu vytrie a dúfam že nielen kvalitou, ale aj zaslúženými tržbami. X-Men: Days of Future Past spoja hrdinov z pôvodnej trilógie a tých z First Class, takže sa máme na čo tešiť. Info.

30. Godzilla 
Remake japonskej verzie ponúkol zatiaľ prvý trailer a pár obrázkov, avšak úplný výzor Kaiju stále nemáme. Netvor je to ale obrovský a zrejme ho len tak ľahko armáda tentokrát nesundá. Teším sa na viac záberov, kedy si Godzilla spraví z mrakodrapov plastelínové prekážky. Info.

31. Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro
Zatiaľ som vás zasypal výlučne blockbustermi, takže, nie, stále neprestávame, pretože už v máji nás čaká prvý sequel rebootu o pavúčom mužovi. Dvojka vyzerá o HODNE lepšie ako prvá časť, avšak bojíme sa výsledku, pretože sa Spidey zapotí hneď proti trom nepriateľom, pričom odhalí 2 ďalších. Kompletné predstavenie filmu.

32. How To Train Your Dragon 2 

Kto by sa netešil na pokračovanie najlepšej rozprávky posledných rokov, ktoré navyše vyzerá dospelejšie? O čom sequel bude, sa dočítate tu.

33. Transformers 4
Paramount sa proste nemieni vzdať kasového trháku v podobe robotických hračiek, ktoré dosadili na strieborné plátna a režisér Michael Bay je ich neodmysliteľnou súčasťou, aj keď už viackrát mal odstúpiť a prenechať sériu niekomu inému, čo sa však ešte môže stať. Štúdio dokonca odkleplo rozpočet a natáčanie Pain & Gain, pri ktorom si Bay chcel oddýchnuť, len aby sa im vrátil k obľúbeným Transformerom.

Ponúkli sme vám už prvé informácie a fotky a samozrejme aj doteraz známych autobotov. Oh, ozaj, s najväčšou pravdepodobnosťou sa dočkáme Dinobotov.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

34. Million Ways to Die in West

Trochu oddychu nám zabezpečí ďalšia celovečerná komédia od Setha MacFarlanea, ktorý minulý rok prišiel s podareným Tedom. V snímke si sám zahrá a okrem neho uvidíme aj Charlize Theron, Neila Pattricka Harrisa a Liama Neesona.

35. Dawn of the Planet of the Apes
Opäť však k megalomanským filmom. Čaká nás totižto sequel pre nesmierne skvelý film od Ruperta Wyatta, Zrodenie planéty opíc. Pokračovanie sme si predstavili tu, takže neváhajte klikať, pretože ak to noví herci a režisér zvládnu, bude to epické!

36. Jupiter Ascending
Od tvorcov Matrixu či minuloročného Cloud Atlasu, ktorý mnohí ľudia podceňujú, respektívne sa im vôbec nepáči, čo im síce neberiem, ale podľa mňa sa jedná o vynikajúci film, prichádza Jupiter Ascending s Milou Kunis a Channingom Tatumom. Súrodenci Wachowski ale na budúci rok prídu s celkom inou sci-fi, o ktorej si viac môžete prečítať tu.

37. Hercules: The Thracian Wars
Jeden z dvojice Herkulov, na ktorý sa fakt tešíme (ten s Lutzom bude pravdepodobne len nepodarený žart). Vaše očakávanie by mali narásť už len kvôli obsadeniu, keď si mýtického poloboha nezahrá nik iný, než Dwayne Johnson aka „The Rock“. Viac infa tu, snáď nás čoskoro poteší nejaký ten trailer.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

38. Guardians of the Galaxy

Budúcoročná druhá Marvelovka po Captainovi America nás poteší hlbším predstavením vesmírnej časti Marvelu. Navyše sa včera oficiálne potvrdila účasť Vina Diesela, čoby hlasu pre Groota. Kompletné predstavenie Strážcov tu.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2


39. 38 
Nie, toto nie je preklep. 38, tak sa totižto volá dokumentárny film o Pavlovi Demitrovi, ktorý natáča Daniel Dangl a momentálne sa už pracuje len v štúdiách. Bližšie info tu. 

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

40. Teenage Mutant Ninja Turtles
Ďalší remake, tentokrát však nechcený a hejtovaný. Naše milované ninja korytnačky budú totižto mimozemšťania, dobre čítate. Zásluhu na tom má aj Michael Bay, takže prípadne „ďakovné listy“ zasielajte na ich adresu. Zahrá si ale pomaly viac umelá ako prírodou stvorená Megan Fox, takže Hollywoodu sa pravdepodobne naplnia kasy. Info a pohľadné fotky Megan z natáčania.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

41. Expendables III
Konečne projekt, o ktorom máme dostatok informácií a aj prvý teaser, ktorý ma navnadil ako hudbou tak obsahom oveľa viac, než to dokáže 70% akčných trailerov, pritom si tam Sly s kamarátmi len napochodoval pred kameru. Druhý sequel sme rozobrali v tomto článku.

42. Equalizer
Režisér Ostreľovača či tohtoročného Pádu Bieleho Domu príde s thrillerom v hlavných úlohách s Denzelom Washingtonom a čoraz viac obľúbenejšou Chloë Grace Moretz.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

43. 22 Jump Street
Ďalší sequel, tentokrát pre komédiu s Channingom Tatumom a Jonahom Hillom, 21 Jump Street. Vonku majú už aj prvý trailer a nejaké to info, takže neváhajte klikať.

44. Gone Girl
Jedna zo snímok, na ktoré sa proste nejde netešiť. Prvý dôvod je meno režiséra, ktorým sa nestal nik iný ako skvelý David Fincher, ktorý snáď nemá slabší film. Druhý dôvod je Ben Affleck na palube (áno, mám ho fakt rád) a tretím bude asi úsmevné meno Emily Ratajkowski, ktoré sa v zozname hercov objavilo tiež.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2


45. Horrible Bosses 2
Kto nevidel jednotku, nech to okamžite napraví, pretože sa jedná o jednu z tých inteligentnejších a zábavnejších komédií, ktoré za posledných 5-6 rokov vyprodukoval Hollywood. Scenár napíše človek zodpovedný za We Are the Millers či Dumb and Dumber To

 

*Trailer na prvú časť

46. Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Tohtoročnú dvojku som zatiaľ nevidel, ale podľa recenzií sa jednalo o lepší film, akým bola jednotka, takže sa celkom teším a určite budem sledovať aj ďalšie dve časti, ku ktorým sa vráti Francis Lawrence ako režisér.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2


47. Fury
David Ayer má po End of Watch (Patrola) plné ruky práce. V roku 2014 príde s akčným thrillerom Sabotage v hlavnej úlohe s Arniem a takisto príde aj s vojnovou drámou Fury, v ktorej sa pätica kamarátov objaví v jednom tanku.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2

48. Interstellar
Epické sci-fi dobrodružstvo od jedného z najlepších režisérov vôbec, (nie len poslednej dekády) Christophera Nolana, povolalo veľa známych a kvalitných mien, takže sa je na čo tešiť. Prvý teaser a informácie tu.


49. Exodus
Ridley Scott príde po Counselorovi s historickou drámou Exodus, v ktorej si okrem iných zahrajú aj Aaron Paul, Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver či Ben Kingsley.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2


50. Hobbit: Cesta tam a späť
Náš zoznam nekončíme ničím iným, ako treťou časťou Hobbita, s ktorou príde samozrejme do kín v decemberi Peter Jackson. Po príjemnej jednotke a skvelej dvojke (každý z vás má určite ešte v hlave scénky s drakom a hlavne tú na rieke - simply epic) príde časť tretia a v nej vyvrcholenie príbehu, kde nás čaká súboj s drakom Smaugom a bitka piatich armád.

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #2


Fast & Furious 7
Premiéra z júla sa odsunula na 10. apríla 2015, stále sa ešte po tragédii Paula Walkera a jeho priateľa nezačalo natáčať a Universal tak prosí Boha, aby to nakoniec nejako scenáristi zachránili. Uvidíme, každopádne sa veľmi tešíme. 

Klasická otázka na záver, aj keď teraz ju trochu pozmením: ktoré filmy vám v kinách asi ujdú? Pretože za mňa je to určite menšia časť, keďže rok 2014 sa dá pokojne stráviť v kine. Ste spokojní s našim zoznamom? V prípade že nie, vedzte, že na rozume máme aj iné filmy, ktoré stoja za zmienku. Sú nimi napríklad: Jersey Boys, Selfless, Book of Life, Big Hero 6, Neighbours, Blended, Maleficent, Dracula Untold, Frankenstein, Secret Service, I Frankenstein, Saving Mr. Banks,  Mr. Peabody a Sherman, Resident Evil 6, Judge, Blbý a Blbší 2 či Noc v Múzeu 3.

Domov
Zdieľať
Diskusia