Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2013, 13:55
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov pre rok 2014 #1

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Koniec roku 2013 sa blíži, poďme teda spoločne privítať filmový rok 2014, ktorý bude enormne nabitý. Ponúkame vám hneď 50 očakávaných snímok, ktoré vás nesmú minúť.

Blíži sa koniec roka a ako to je už zvykom, nastáva čas bilancovania, hodnotení ale na druhej strane aj vítania nového roku. V tomto článku sa pozrieme na 50 najočakávanejších filmov, pričom dnes uvidíte prvú polovicu, nakoľko je zoznam veľmi rozsiahly. Pripravení?

1. Jack Ryan: Shadow Recruit
Režírovať bude Kenneth Branagh, ktorý si strihne aj hlavnú zápornú roluJacka Ryana čaká jeho úplne prvá misia, musí ju utajiť pred manželkou, zatiaľ čo Kevin Costner zaujme miesto mentora. Snímka je natočená podľa predlohy od slávneho Toma Clancyho, ktorý prednedávnom navždy odišiel. Viac informácií tu.

2. American Hustle
Očakávaná krdimi-dráma od Davida O. Russela, ktorému sa v posledných rokoch nesmierne darí, predstaví pozoruhodný herecký ansámbel, ktorý činí mená ako: Jennifer Lawrence, Christian Bale, Robert De Niro, Bradley Cooper či Jeremy Renner. Bližšie info tu. 

3. 12 Years a Slave
Jedinou chybou tejto snímky je príliš slabá propagácia. Takmer žiaden trailer, málo screenov atď., pričom to vyzerá skutočne dobre a zahraničie mi dáva za pravdu. Film, ktorý mi trochu pripomenul Djanga má kvalitných hercov, menovite nimi sú: Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt a Paul Giamatti. Ďalšie informácie tu.

4. Vejška
Jeden z dvoch českých filmov, ktoré v tomto zozname uvidíte. Kto by sa netešil na pokračovanie kultového Gymplu s hudbou od Wicha? Akurát ho tento raz vystrieda Mike Trafik. Herci ostávajú rovnakí, akurát problémy a príbehy ich postáv sa trochu viac zamotajú. Viac info tu.

5. Wolf of The Wall Street
Po nepríjemnom odklade najnovšieho filmu od režiséra Martina Scorseseho a jeho dvorného herca, Leonarda DiCapria sa v januári konečne dočkáme premiéry. A že premiéra nebude trvať práve najkratšie. Pôjde totižto o najdlhší Scorseseho film, ktorý činí rovné 3 hodiny a zaraďuje sa tak na prvé miesto pred Casino. Viac info tu.

6. Nymphomaniac 
Nymfomanka je určite najočakávanejším filmom pre nemravnú časť publika. Pár známych tvárí, nekonečne veľa NSFW obsahu a režisér Lars von Trier, ktorý vám ukáže aj to, čo by ste možno vidieť nechceli, budú veľkým lákadlom. Ďalšie info už obyčajne u nás.

Nezabudnite ale na druhú časť, ktorá by sa do kín mala dostať vo februári.


7. 47 Ronin
Keanu Reeves a jeho sci-fi poňatý samurajský fantasy príbeh príde koncom januára. Nie každého potešil vizuál a celkové poňatie snímky, iní sa však o to viac tešia. Ja som asi niekde v strede, kde čakám na recenzie, lebo doteraz som poriadne nepochopil, o čo v tom filme ide. Je tam ale Neo! Viac info tu.

8. Dědictví aneb Kurvaseneříká

Cítite ten prúser aj vy? Keď sa pokračovanie ohlásilo, bol som buď príliš radostne zaskočený, oblepený nostalgiou alebo proste naivný a zjavne som tiež zabudol na fakt, že Polívka už nepatrí medzi najmladších. Neskôršie obavy sa nakoniec aj naplnili, čo môžeme vidieť na uvoľnených záberov. Snáď sa ale mýlim a Bolek nesklame, pretože jednička je zlatým a nesmrteľným posolstvom pre komédie. Navyše najnovší trailer nám nejakú nádej predsa len dáva. Viac info tu.

9. Monuments Men
Clooneyho ďalší režisérsky počin bude o záchrancoch umenia a kultúry počas druhej svetovej vojny. To sa našťastie nezaobíde ani bez strieľania a nebezpečia. Hrajú Matt Damon, Cate BlanchettJean Dujardin, Hugh Bonneville či George Clooney. Viac info tu.

10. Non-Stop

Liam Neeson aka opäť najtvrdší pištoľník v okolí tisícky kilometrov. Tentokrát sa ale ocitne v lietadle, v ktorom bude musieť identifikovať záhadného vraha. Trailer je sympatický, Liam tiež (ako vždy), takže sa tešíme, alebo? Info.

11. Her
Snímka, ktorú sme si len nedávno pripomenuli trailerom bude neobyčajná. Či odlišnosť bude pozitívna alebo negatívna je stále otázne, ale predsa len by som sa po zverejnených materiáloch (a aj vďaka ľuďom, ktorí na filme robia) priklonil k pozitívnej strane. Joaquin Phoenix sa totižto zamiluje do svojho operačného systému, ktorému požičala hlas Scarlett Johansson. Bližšie info tu.

12. Lone Survivor
Konečne poriadna vojnová akcia, aj keď sa môžete spoľahnúť na Rambo štýl. Bohužiaľ, Hollywood nedokáže priviesť kvalitnú vojnovú snímku už dlhé roky. Hrajú Wahlberg, Bana, Hirsch, Foster a iní. Bližšie info tu.

13. Labor Day
Kate Winslet a Josh Brolin v rolách, v ktorých som niekoho už dlhšie chcel vidieť. Nie, že by to bolo niečo mega-originálne, ale som presvedčený, že práve herecké výkony oboch spomínaných dovedú film k úspechu. Potenciál na to rozhodne má. Info.

14. Winter’s Tale
Akiva Goldsman ako scenárista (tentokrát aj ako režisér, jedná sa o jeho debut) sklamať nemôže. Keď sa k tomu ale pridá pútavý príbeh s hercami ako Russell Crowe, Collin Farell či Will Smith, vaše sympatie si takýto projekt získa okamžite. Počkáme si a uvidíme, či film zaujme aj vysokou kvalitou, ktorú všetci očakávame. Info.

15. The Lego Movie
Je jedno, či máte 15, 20 alebo 30 rokov. S legom ste si určite svoje prežili a jeho filmová adaptácia vás nemôže nechať chladným. Keď navyše vyzerá skutočne dobre bez núteného hypu, človeku to dá nádej, že sa dočkáme (konečne) kvalitného projektu z prostredia tejto stavebnice. Nebudú chýbať obľúbené a známe postavy, ktoré nás prevedú ich svetom. Info.

16. RoboCop
Nie, že by sme od toho všetci čakali remake, ktorý si vlastne svoje natočenie zaslúžil, ale je to predsa len RoboCop a toho si nechá ujsť len málokto. Pridajte k tomu očakávanú kopu akcie, Samuela L. Jacksona a človek je na to odrazu aj celkom zvedavý. Info.

17. Grand Budapest Hotel
Táto komediálna dráma si moju pozornosť získala hneď prvým trailerom, ktorý sme vám samozrejme priniesli. V priloženom článku nájdete aj bližšie informácie o novom filme Wesa Andersona, ktorý si doňho povolal celkom slušný herecký zástup.

18. Noah
Biblický epos, vďaka ktorému nám Darren Aronofsky prinesie iný pohľad na celú vec okolo Noeho a jeho archy, vás nesmierne zaujal. Niet sa čomu čudovať. Úžasný prvý trailer, obľúbený Russell Crowe a efekty spojené s atmosférou, ktorá nás zaručene pohltí. Viac informácií tu.

19. Grudge Match
Keď sa Sylvester Stallone po dlhšej odmlke vrátil s akčnými filmami, nenašli by ste jedinú osobu, ktorú by to nepotešilo. To isté sa dialo aj pri Arniem. Mnohým ale chýbal Sly práve v boxerskom ringu, čo sa však zmení hneď dvomi snímkami. Prvou z nich bude film Creed, kde sa vráti Rocky ako učiteľ vnuka jeho zosnulého priateľa Apolla Creeda.
Druhým filmom bude práve Grudge Match, kde si to v ringu Sly rozdá s Robertom De Nirom. Trailer nám už ukázal, že to vôbec nemusí vyzerať a ani dopadnúť tak zle, ako sa niektorí obávali. Info.

20. Need for Speed

Aaron Paul aka Jesse Pinkman feat. Kid Cudi? Čudné spojenie, že? Keď si k tomu ešte predstavíte rýchle autá, vznikne z toho film, ktorý privedie ďalšiu známu pretekársku hernú značku na strieborné plátna. Need for Speed pravdepodobne ostane ďaleko pod kvalitou Fast & Furious a to čo sa týka pretekov ale aj akcie. Viac infa tu.


21. 300: Rise of an
Empire

Kto by sa po úžasnom (aspoň pre mňa) historickom filme 300 netešil na jeho sequel? Aj keď to trvalo viac ako 7 rokov, trailery nám odkazujú, že sa to čakanie oplatí a máme sa na čo tešiť. Viac informácií tu.

22. Raid 2: Berandal
Raid, akčná mlátička, ako by bratia Česi povedali, uchvátila nejedného fanúšika bojových filmov. Dokonalá choreografia a celý spád filmu učaril aj v kinách, keďže sa za pár mesiacov dočkáme dvojky. O sequeli sme vás už informovali, no a potom tu máme aj prvý teaser trailer. Obavy bokom, toto bude opäť úžasné.

23. Captain America: The Winter Soldier. 
Marvel už druhú fázu dávno otvoril tretím Iron Manom. Pokračoval druhý Thor a najbližšie nás teda logicky čaká druhý Cap. Steve Rogers ale tentokrát bude musieť čeliť omnoho osobnejšiemu súboju. Rovnako ako pri Bohovi z Asgardu, aj tu by som sa spoliehal na to, že sequel prekoná prvú časť. Viac informácií tu.

24. Sabotage
Arnold Schwarzenegger prichádza s ďalším akčným kúskom. Tentokrát ale bude mať na pomoc veľkú partiu pekne drsných chlapov, ktorých ale po jednom kšefte niekto začne vraždiť, niekto z kruhu priateľov. Osobne tomu neverím viac ako tohtoročnému Escape Plan, ktorý ma fakt bavil, ale akcie sa dočkáme, takže môže byť. Viac info tu.

25. Pixely
Aj keď som o tomto projekte veľa nepočul, po krátkometrážnom videu od Patricka Jeana sa mi myšlienka veľmi páči. Snáď sa niečo podobné podarí priviesť do kín bez deficitu kvality. Budeme držať palce. 

Týmto sme uzavreli prvú polovicu 50 najočakávanejších filmov nasledujúceho roku. Celkom fuška, no nie? Dnes som vám priblížil filmy približne v rozmedzí január-apríl, takže nás čaká ďalších 8 mesiacov. Bohužiaľ, čím ďalej bude dátum premiéry, tým menej informácií, záberov (žiadne trailery, max. fotky) a materiálu budeme mať. Tak čo, ktoré z týchto filmov si určite nenecháte ujsť a zrejme vás neminie ani kino?

Domov
Zdieľať
Diskusia