Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2013, 12:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nakopne si znovu Keanu Reeves so 47 Roninmi kariéru?

FILMY A SERIÁLY KEANU REEVES
Uložiť Uložené

Keanu Reeves už dlho neprišiel s ambicióznejším projektom, ako je 47 Ronin. Podarí sa mu konečne zaujať a nakopnúť svoju hereckú kariéru?

Nakopne si znovu Keanu Reeves so 47 Roninmi kariéru?

Ak sa vám nepáčila sci-fi záležitosť Deň, kedy sa zastavila Zem, Keanu Reeves naposledy bavil v snímke Davida Ayera, Street Kings. Ani predtým, ani potom mu však nič nesedelo a už dlho si nevie nájsť poriadnu rolu (zlatý Constantin či Neo, asi si zopakujem Matrix).

To by sa však malo zmeniť ponurou akčnou fantasy 47 Ronin od neznámeho Carla Rinscha. O scenár sa postarali Hossein Amini (Drive) a Chris Morgan (Fast & Furious 3-7, Wanted, Cellular (Mobil). Dialógy by tak mali byť svižné a scenár je tak zjavne pred premiérou najistejšou časťou. To však môže zmeniť herecký ansámbel, ktorý okrem Reevesa činí mená ako: Tadanobu Asano, Rinko Kikuči či Cary-Hiroyuki Tagawa (tohto by ste poznať mohli).

Presuňme sa ale k príbehu. 47 bojovníkov sa postavilo nepredstaviteľnej presile, len aby očistili česť svojho mŕtveho pána. Ronin je samuraj, ktorý stratil svojho pána a tým svoju česť a jeho postavenie v spoločenskom rebríčku stredovekého Japonska tomu zodpovedá. Ešte omnoho nižšie však stoja ľudia zmiešaných rás, medzi ktorých patrí aj sirota Kai (Keanu Reeves), sčasti Brit a sčasti Japonec. Vďaka svojim mimoriadnym schopnostiam ho zoberie na milosť skupina bývalých samurajov, ktorých pán sa stal obeťou spiknutia, ktoré pripravil zákerný Lord Kira a čarodejnica Mizuki. Roninovia chcú Lorda Kiru poraziť za každú cenu, ale tromfy rozhodne nie sú na ich strane.

Nakopne si znovu Keanu Reeves so 47 Roninmi kariéru?


Nádherným prostredím, plejádou najrôznejších monštier, výpravnými bitkami a motívom boja malej skupiny hrdinov s mnohonásobnou presilou pripomína 47 Roninov najlepšie filmové fantasy dobrodružstvá posledných rokov.

Trailery a obrázky tomu zodpovedajú, avšak kvality takého Hobbita, ktorý ma takmer pred dvomi týždňami veľmi milo prekvapil, by som neočakával. Môže to byť však pekný mostík, ktorý Reevesa už musí dostať na druhú stranu. Takto to ďalej totižto nepôjde. Recenzie a zahraničné preview hovoria o priemernej zábave, takže ak máte radi fantasy a Reevesa, nemáte nad čím rozmýšľať, pretože tento rok sa do fantasy svetov pozrieme toľkokrát, že to zrátate na prstoch. V kinách už od 2. januára.

Nakopne si znovu Keanu Reeves so 47 Roninmi kariéru?

Nakopne si znovu Keanu Reeves so 47 Roninmi kariéru?

Domov
Zdieľať
Diskusia