Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. augusta 2023, 19:22
Čas čítania 0:59
Martin Adam Pavlík

Patrik Kincl si rypol do Oktagonu pre testovanie na doping: Je to stámiliónový biznis, nejaká koruna by sa na to už mohla nájsť

Patrik Kincl si rypol do Oktagonu pre testovanie na doping: Je to stámiliónový biznis, nejaká koruna by sa na to už mohla nájsť
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vyjadril sa jasne.

Český šampión strednej váhy Oktagonu MMA Patrik Kincl si v podcaste Institut moderní výživy mierne rypol do vedenia organizácie. Narážal na to, že na našej bojovej scéne neexistuje žiadne testovanie ani kontrola na doping a nevie sa teda, či niektorí zápasníci neberú pred zápasom v klietke zakázané látky.

Podľa jeho slov je v tomto najďalej UFC, keďže tam do toho idú veľké peniaze, pričom pripomenul, že pre časť bojovníkov sú tam časté kontroly až nepríjemné. Ako príklad uviedol kolegu Jiřího Procházku. Za pripojenie k testovaniu zápasníkov zároveň ocenil americkú PFL.

„Ja som tu za to dlhé roky loboval. Aj kvôli tomu, že som vtedy mal určitý čas v XFN na starosti matchmaking. Zdalo sa mi to šialené, ako tu funguje. Koľkokrát to vidíš aj na amatérskej scéne. Myslím si, že som tak nejako aj vďaka tomu vyhorel. Dával som veľké nasadenie do vecí, ktorým som veril, ale ktoré sa len tak nezmenia a nerozhýbu,“ zaspomínal si Kincl na minulosť. 


Navrhol aj spôsob, ako by testovanie mohlo fungovať, respektíve ako s ním začať. Myslí si, že by pomohlo aj čisto náhodné testovanie, napríklad jedného zápasníka z celej karty. „Čo som teraz sledoval nejaké vyjadrenia Oktagonu, už ide o stámiliónový biznis, tak si myslím, že nejaká koruna by sa na to už mohla nájsť,“ povedal Kincl.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Šampión, ktorý naposledy porazil v odvete Karlosa Vémolu, argumentoval tým, že organizácia by mala väčšiu váhu a nikto by už nemohol mať pochybnosti o tom, že do klietky niekto „lezie ožratý alebo na drogách“. 

patrik kincl
Zdroj: Oktagon MMA



Domov
Zdieľať
Diskusia