Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. augusta 2023, 12:55
Čas čítania 0:58
Richard Balog

Drake je prvý raper, ktorý zarobil 5 miliónov dolárov z jedného koncertu v americkej aréne

Drake je prvý raper, ktorý zarobil 5 miliónov dolárov z jedného koncertu v americkej aréne
Zdroj: Wireimage/Prince Williams
HUDBA 21 SAVAGE DRAKE RAP
Uložiť Uložené

Jeden z najúspešnejších raperov v tomto storočí vyrazil na koncertné turné po piatich rokoch a úspech na seba nenechal dlho čakať.

Drake znovu prepísal históriu rapu, keď ako prvý interpret vygeneroval príjem 5 miliónov dolárov z jedného koncertu v americkej aréne, píše XXL Mag s odvolaním sa na Touring Data. Úspech dosiahol 25. júla vo Washingtone, D. C., počas turné It’s All A Blur, ktoré ponúka dokonalú rapovú šou s projekciami a nabitým setlistom. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš tvorbu Travisa Scotta? Priraď úryvok z textu k správnemu názvu skladby  KVÍZ: Ako dobre poznáš tvorbu Travisa Scotta? Priraď úryvok z textu k správnemu názvu skladby 2. augusta 2023, 11:00

Podľa údajov spoločnosti Touring Data je Champagne Papi prvý raper, ktorý na jednom koncerte v aréne v Spojených štátoch amerických zarobil aspoň 5 miliónov dolárov.

Tento výkon dosiahol počas svojich koncertov v Capital One Arene vo Washingtone, D. C., ktoré sa konali 28. a 29. júla, pričom každý z týchto večerov vyniesol v priemere 5,032 milióna dolárov z predaja vstupeniek a celkovo 10,064 milióna. Na koncertoch sa zúčastnilo približne 34 303 ľudí, pričom priemerná cena vstupenky bola 293,40 dolára.

Na turné, ktoré má päťdesiatšesť zastávok naprieč Severnou Amerikou, je s ním aj 21 Savage, aby propagovali svoj spoločný album Her Loss z minulého roka.

Drake
Zdroj: Wireimage/Prince Williams

V súčasnosti je najvýnosnejším rapovým turné v histórii posledná koncertná šnúra Kendricka Lamara s názvom The Big Steppers Tour, ktorá zarobila celkovo 110,9 milióna dolárov z 929 000 predaných vstupeniek na 73 koncertov. Ak bude Drake pokračovať v tomto tempe, It’s All A Blur tento rekord s vysokou pravdepodobnosťou prekoná.

Domov
Zdieľať
Diskusia