Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2023, 8:39
Čas čítania 0:43
Adriana Královičová

FOTO: „Veľrybí“ dom v Kalifornii má interiér aj exteriér ako z iného sveta. Zdobí ho 270 okien aj 75-metrový bazén s jaskyňou

FOTO: „Veľrybí“ dom v Kalifornii má interiér aj exteriér ako z iného sveta. Zdobí ho 270 okien aj 75-metrový bazén s jaskyňou
Zdroj: Sotheby's Reality
KULTÚRA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Vstup do domu pripomína hlavu veľryby.

Veľrybí dom stojí v Santa Barbare už od roku 1978. Michael Carmichael, ktorý ho navrhol, sa pri dizajne inšpiroval španielskym architektom Antonim Gaudím. Dom má veľrybiu hlavu aj chvost. Zaujme ťa nielen rozprávkový interiér, ale taktiež exteriér ako z iného sveta. Dominantou je aj 75-metrový bazén, ktorého voda prúdi do tajnej jaskyne. Momentálne hľadá nového majiteľa a predáva sa za tri milióny dolárov. 

dom s bazénom, Kalifornia, architektúra, interiérový dizajn
Zdroj: Sotheby's Reality

Stavba sa pýši nezvyčajnou fasádou z cédrovej strešnej krytiny aj zakrivenými stenami. Atypická nehnuteľnosť má tri spálne, tri kúpeľne a veľké hosťovské izby. Rozloha domu je 242 štvorcových metrov. Je obklopený dubmi a platanmi, ktoré sú typické pre prírodnú lokalitu Mission Canyon.

Vstup do domu pripomína hlavu veľryby. Hneď ťa privíta obrovské schodisko a dokonca aj výťah. Aj keď a môže zdať, že dom pripomína zvonku akúsi tmavú ‚noru‘, nie je to tak. Celkovo má totiž 270 okien z farebného skla, cez ktoré prúdi dostatok svetla. 

dom s bazénom, Kalifornia, architektúra, interiérový dizajndom s bazénom, Kalifornia, architektúra, interiérový dizajndom s bazénom, Kalifornia, architektúra, interiérový dizajndom s bazénom, Kalifornia, architektúra, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(20)

V tomto architektonickom skvoste nechýba obývacia izba, jedáleň a obrovská kuchyňa. Na poschodí nájdeš niekoľko apartmánov. V apartmáne na treťom poschodí nechýba vírivka. Súkromie zabezpečujú vysoké múry, ktoré sa tiahnu okolo celého pozemku. 

Anketa:
Chcel by si bývať v niečom takom?
Pôsobí to na mňa príliš atypicky.
Jasné, cool!
Pôsobí to na mňa príliš atypicky.
18 %
Jasné, cool!
82 %
Domov
Zdieľať
Diskusia