Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. júla 2023, 12:30
Čas čítania 5:23
Martin Adam Pavlík

Billie Eilish: Nikdy nechodila do školy, bola závislá od porna, skončila s tancom pre zranenie a trpí nepríjemnou chorobou

Billie Eilish: Nikdy nechodila do školy, bola závislá od porna, skončila s tancom pre zranenie a trpí nepríjemnou chorobou
Zdroj: Rich Fury/Getty Images
HUDBA BILLIE EILISH HUDBA
Uložiť Uložené

Americká speváčka vystúpi už 15. augusta na Szigete v Maďarsku.

Prepísala históriu a raketovou rýchlosťou si podmanila srdcia miliónov ľudí po celom svete. Z nenápadného introvertného dievčaťa zavretého doma v obývačke sa stala absolútnou hviezdou žiariacou na červenom koberci.

Svojím imidžom udala nový trend a temným popom či znepokojivými, až hororovými videoklipmi pobláznila hlavy hudobným kritikom. Dnes vypredáva štadióny, pričom jej koncertná šou je vždy nezabudnuteľným zážitkom.


Má len 21 rokov, no takú bohatú kariéru by jej mohli závidieť oveľa staršie speváčky. Prešla si psychickými problémami, závislosťou aj toxickými vzťahmi, no všetko pretavila do nesmierne silných skladieb, ktoré zbúrali hitparády. Prvá, ktorou sa preslávila ešte ako 14-ročná, bola Ocean Eyes.


Američanka vystúpi 15. augusta v Budapešti na festivale Sziget. A keďže tam nebudeme chýbať, z jej koncertu ti prinesieme report. Ešte predtým sme si však pre teba pripravili niekoľko zaujímavostí, ktoré si o nej (možno) nevedel.

Ak chceš viac podobného obsahu a zaujímaš sa o hudbu, staň sa členom klubu Refresher+. Budeš si môcť prečítať napríklad rozhovor s Richardom Müllerom alebo raperom Dušanom Vlkomtipy na letné festivaly, ale aj rôzne profily kapiel

Speváčka Billie Eilish.
Speváčka Billie Eilish. Zdroj: Refresher/Filip Poreba

Nechodila do školy

Možno si sa viackrát zamýšľal nad tým, prečo je tvorba Billie Eilish taká originálna a jedinečná. Jedným z dôvodov je nepochybne aj to, že speváčka vyrastala v úplne inom svete než bežné deti. Ako píše Forbes, Eilish nechodila do školy.


Rodičia ju vzdelávali doma, nechali ju slobodne tvoriť a pomohli jej nájsť to, čo ju najviac baví. Speváčka si tento kontroverzný štýl výučby neskôr mimoriadne pochvaľovala.


Množstvo záľub a desivé zranenie s následkami

Talent Billie Eilish nepadol len tak z neba. Časť jednoznačne zdedila po rodičoch. Podľa magazínu People sú aj Maggie Baird a Patrick O’Connell hudobníci, no zamestnanie si našli vo filmovom priemysle. Obaja sú totiž herci, pričom Baird je ešte aj scenáristkou.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 140891 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa zranila a aké následky jej ostali.
  • Akou nepríjemnou chorobou trpí.
  • Ako ju ovplyvnilo sledovanie porna.
  • V ktorej skladbe rieši sexuálne zneužívanie.
  • Ako vytvorila nový svetový rekord.
  • Prečo je vegánka.
Domov
Zdieľať
Diskusia