Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2023, 11:08
Čas čítania 0:35
Martina Havranová

Dom pre mŕtvych: miesto na urnu s veľkosťou krabice na topánky stojí v tejto metropole viac ako byt na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Najdrahšími sú rodinné jednotky určené na uloženie až ôsmich urien, ktorých ceny sa blížia k hranici 400 000 eur.

Hongkong je miestom s najdrahšími nehnuteľnosťami na svete a tamojší realitný trh dokáže neustále lámať rekordy. Podobne je to aj v prípade dvanásťposchodovej veže Shan Sum, ktorá ponúka miesto na večný odpočinok určené pre tých najnáročnejších. Informuje o tom portál CNN.com.

Box na urnu, ktorý stojí desiatky tisíce eur.
Box na urnu, ktorý stojí desiatky tisíce eur. Zdroj: repro foto Youtube/South China Morning Post

Podľa portálu ceny tých najmenších miest na uloženie urny, ktorých rozmery zodpovedajú boxu na topánky, sa začínajú na úrovni 53 000 dolárov, v prepočte zhruba 49 000 eur. Budovu s interiérom obloženým bielym mramorom navrhol nemecký architekt a je určená na uloženie pozostatkov 23 000 ľudí.


Najdrahšími sú rodinné jednotky určené na uloženie až ôsmich urien, ktorých ceny sa blížia k hranici 400 000 eur, čo predstavuje sumu, za ktorú si môžeš kúpiť byt v najluxusnejších novostavbách Bratislavy. Veža Shan Sum je však drahá aj na pomery Hongkongu. Cena za štvorcový meter je tu vyššia ako v najdrahšej nehnuteľnosti v meste, v kaštieli exkluzívnej štvrti The Peak.

Domov
Zdieľať
Diskusia