Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. júla 2023, 10:06
Čas čítania 0:40
Martina Havranová

Nová štúdia: Manažéri veľkých tech firiem holdujú alkoholu a užívajú lieky proti bolesti, boja sa budúcnosti

ZAHRANIČIE ALKOHOL INFORMAČNÉ TECHNOLÓGIE MODERNÉ TECHNOLÓGIE
Uložiť Uložené

Najväčší stres im spôsobuje hromadné prepúšťanie a príchod umelej inteligencie, ktorá by ich mohla v budúcnosti nahradiť.

Donedávna boli veľké technologické spoločnosti synonymom rýchleho napredovania a inovatívneho pracovného prostredia. Dnes sú v dôsledku ekonomickej situácie vo svete miestom, kde vládne stres a hromadne sa prepúšťa. Podľa informácií portálu Businessinsider.com si aktuálna situácia už stihla vybrať svoju daň. Podľa prieskumu veľké množstvo vedúcich pracovníkov čoraz častejšie siaha po alkohole a liekoch proti bolesti. 

Stále viac technologických lídrov rieši stres alkoholom.
Stále viac technologických lídrov rieši stres alkoholom. Zdroj: Unsplash/Dylan de Jonge

Americké centrum pre liečbu závislostí v Colorade s názvom All Points North zverejnilo výsledky prieskumu uskutočneného spoločnosťou Censuswide. Na prieskume sa zúčastnilo 501 technologických manažérov, ktorí pracujú vo firmách s viac ako 1000 zamestnancami. Výsledky sú alarmujúce a hovoria o tom, že polovica z nich nadmerne pije alkohol, a 45 % uviedlo, že užívali lieky proti bolesti ako kodeín či Vicodin.

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Mnoho technologických lídrov ďalej uviedlo, že sa obávajú o budúcnosť svojej kariéry a cítia sa neisto na svojich pozíciách. Podľa správy APN až 77 % vedúcich pracovníkov uviedlo, že hromadné prepúšťanie negatívne ovplyvnilo ich duševné zdravie. Veľké obavy technologickým lídrom spôsobuje aj príchod umelej inteligencie a až 74 % z nich sa obáva, že ich časom môže nahradiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia