Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2023, 15:36
Čas čítania 0:56
Dominik Vetrák

Oscary sa zrejme rozrastú o novú kategóriu, ktorá chýba už desiatky rokov. Nadšení z nej budú aj diváci

Oscary sa zrejme rozrastú o novú kategóriu, ktorá chýba už desiatky rokov. Nadšení z nej budú aj diváci
Zdroj: John Wick
FILMY A SERIÁLY OSCAR 2023
Uložiť Uložené

Režisér Johna Wicka Chad Stahelski rokoval s akadémiou o pridaní novej kategórie do oscarovej súťaže.

V rozsiahlom rozhovore pre magazín ComicBookMovie o výrobe a nakrúcaní snímky John Wick 4 prezradil režisér filmu potešujúcu správu pre všetkých kaskadérov. Stahelski strávil veľkú časť propagácie snímky tým, že apeloval na akadémiu, aby do Oscarov zaviedla kategóriu pre najlepších kaskadérov a kaskadérske kúsky.

Argumentoval tým, že kaskadéri pracujú na každom filme a veľká väčšina z nich by bez ich špecializácie vôbec nevznikla.

Odporúčané
Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) 14. apríla 2023, 12:30

Zdá sa, že dosiahol úspech. Potvrdil, že niekoľkí koordinátori kaskadérov vrátane Stahelského už rokujú s členmi akadémie a všetko nasvedčuje tomu, že sa dohodnú a Oscary sa skutočne rozrastú o ďalšiu kategóriu, ktorá tam chýbala už desiatky rokov. 

„Po prvýkrát si myslím, že sme urobili skutočný progres k tomu, aby sa to konečne stalo.“ Podľa Stahelského môžeme kaskadérov vidieť na Oscaroch už v roku 2025, maximálne do 3 až 4 rokov.

„Všetci chcú kaskadérov na Oscaroch, takže je to len otázka času. Stále však nie je jasné, komu vlastne sošku udelíme. Je to za najlepší kaskadérsky kúsok, najlepšiu choreografiu, akčnú sekvenciu, najlepší ansámbel kaskadérov, pästné súboje, pre režiséra kaskadérskych scén či niekoho iného? Kto dostane sošku, ak majú na filme účasť traja choreografovia akčných scén, ako napríklad v prípade Johna Wicka 4? Na všetky tieto otázky si musíme rozumne odpovedať a dohodnúť sa, čo bude pre priemysel a kaskadérov najlepšie,“ povedal Stahelski.

John Wick 4
Zdroj: Lionsgate
Domov
Zdieľať
Diskusia