Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2023, 12:01
Čas čítania 1:47
Radim Šlechta

„Bola to nájomná vražda, ale nepodarila sa.“ Andrew Tate sa naštval pre nový rozhovor

„Bola to nájomná vražda, ale nepodarila sa.“ Andrew Tate sa naštval pre nový rozhovor
Zdroj: TASR/AP/Andreea Alexandru
NEWS ANDREW TATE
Uložiť Uložené

BBC s Tateom rozoberalo jeho obvinenia aj predchádzajúce vyjadrenia.

Kontroverzný influencer Andrew Tate, obvinený z niekoľkých trestných činov vrátane obchodu s ľuďmi a znásilnenia, sa ostro pustil do britskej stanice BBC. Jedno z najväčších britských médií urobilo s bývalým kickboxerom rozhovor, ktorý sa vo vysielaní následne zostrihal. Tate teraz publikoval jeho kompletnú verziu.

Andrew Tate sa vrátil z cely, aby si zvyšok väzby odsedel v domácom väzení v Bukurešti. Do rumunskej metropoly ho prišla navštíviť aj britská televízia BBC, aby s ním urobila rozhovor. Počas neho Tate popieral všetky svoje predošlé mizogýnne tvrdenia alebo svoje slová o manipulácii žien.

V minulosti sa vraj influencer vyjadril v zmysle, že ženy nechával, aby sa naňho emocionálne nadviazali, a následne ich podľa vlastných slov prinútil k točeniu erotických streamov, za ktoré inkasoval peniaze. Počas rozhovoru poprel všetky svoje citácie s tým, že ide o vykonštruované kúsky, ktoré novinársky tím našiel na internete. Časť z nich pritom mala pochádzať priamo z jeho internetových stránok.

Novinárka Lucy Williamson sa v interview okrem iného zaoberala aj Tateovou trestnou činnosťou a podľa jeho slov sa ho snažila kriminalizovať. Počas rozhovoru Tate tiež niekoľkokrát pripomenul, že sú novinári u neho doma a sú teda v akejsi podriadenej pozícii. Williamson po niekoľkých minútach prerušilo ďalšie vysielanie. Influencer zverejnil kompletnú verziu rozhovoru na streamovacej platforme Rumble s tým, že sa BBC „pokus o nájomnú vraždu“ nepodaril.

Odporúčané
Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) 4. júla 2023, 16:30

„Odvtedy, čo som opustil väzenie, ma BBC denne prosilo o rozhovor. Sľúbili mi, že budeme hovoriť o problémoch rumunskej justície, o nespravodlivom zadržiavaní človeka, ktorý nebol uznaný za vinného, o podmienkach v rumunskom väzení. Vopred mi poslali zoznam otázok, o ktoré som nežiadal. V rámci dobrej viery, že chcú ukázať druhú stranu Andrewa Tatea a urobiť spravodlivý a vyvážený článok z nového uhla pohľadu. Potom si sadli, všetko to zahodili a okamžite na mňa zaútočili. Pokus o nájomnú vraždu. Pokúsili sa ma udrieť. To sa im nepodarilo,“ napísal Tate na Twitteri.

Kritika na BBC padla aj zo strany prokuratúry. Stanica podľa nej pristupovala k súdenému človeku ako k veľmi dôležitej a váženej osobnosti a nechala ho klásť si podmienky.

„Nie je normálne, aby pán Tate poskytol BBC taký rozhovor s toľkými podmienkami, ako by bol význačnou VIP osobou a nie v skutočnosti osobou vyšetrovanou so svojím bratom pre niekoľko trestných činov. Ale dúfam, že zákony a dôkazy budú mať v tomto prípade, z ktorého sa pán Tate snaží urobiť akúsi šou, posledné slovo,“ cituje prokuratúru britský The Sun.

Domov
Zdieľať
Diskusia