Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2023, 10:00
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

Golf R bude za vyše 76-tisíc € s rekordným výkonom a limitovanou produkciou

Golf R bude za vyše 76-tisíc € s rekordným výkonom a limitovanou produkciou
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GOLF VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Volkswagen si najvýkonnejší Golf všetkých čias cení na 76 410 €.

To, že nám nové automobily dražejú, je fakt a vyzerá to tak, že v nasledujúcich rokoch to nebude inak. Platí to aj pre automobilky, ako je Volkswagen, ktorý v minulosti vyrábal ľudové vozidlá. To sa za ostatné roky zmenilo – síce niektoré nižšie modely stále patria medzi tie najlacnejšie, príchod nových technológií, luxusných prvkov a výkonných verzií vyniesol ceny podstatne vyššie. Príkladom je práve odhalená špeciálna edícia pre model Golf R. Vyrobia 333 kusov a ich cena nadobudla astronomické výšiny.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Volkswagen bude totiž svoju novinku predávať za 76 410 €. Ide o najvýkonnejší sériový Golf všetkých čias, s najväčšou pravdepodobnosťou ide aj o posledný športový Golf so spaľovacím motorom. Golf v budúcnosti prejde výhradne na elektrický pohon, preto edíciu 333 môžeme považovať za labutiu pieseň, ktorá môže dávať zmysel aj z investičného hľadiska.

Volkswagen, Golf R, Golf R 333,Volkswagen, Golf R, Golf R 333,Volkswagen, Golf R, Golf R 333,Volkswagen, Golf R, Golf R 333,
Zobraziť galériu
(11)

Číslo 333 odkazuje nielen na počet kusov, ktoré automobilka chystá vyrobiť, ale aj na výkon. Dobre známy a naozaj výborný agregát 2.0 TSI totiž v limitovanej edícii disponuje silou až 245 kW/333 koní. Motor prešiel viacerými vylepšeniami (napr. pootvorená škrtiaca klapka a iný ventil turbodúchadla), ktoré majú zaručiť pohotové reakcie na plyn aj ešte väčšiu pružnosť. Keďže ide o verziu R, štandardom je pohon 4Motion a 7-stupňové DSG, aj vďaka čomu dokáže novinka vystreliť na stovku len za 4,6 sekundy a uháňať rýchlosťou až 270 km/h. To sú na kompaktný hatchback skvelé parametre.

Odporúčané
Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? 27. mája 2023, 14:30

Za astronomickou cenou je aj plná výbava – výborné iQ.Light Matrix-LED svetlá, športové sedadlá v koži Nappa, audio Haman-Kardon, výfuková sústava z dielne Akrapovič s titánovými koncovkami, 19" disky Estoril, semi-slick pneumatiky, pohon oboch náprav so systémom vektorovania krútiaceho momentu R Performance a systémom Vehicle Dynanmics Manager, v rámci ktorého je možné driftovať. Novinku rozoznáš vďaka výraznému laku Lime Yellow Metallic, čiernej streche či športovému polepu.

Volkswagen, Golf R, Golf R 333,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia