Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2023, 14:28
Čas čítania 0:29
Dominik Vetrák

Hacker musí Nintendu platiť 30 % mzdy do konca života. Pre kradnutie ich hier bol aj vo väzení

Hacker musí Nintendu platiť 30 % mzdy do konca života. Pre kradnutie ich hier bol aj vo väzení
Zdroj: Nintendo
TECH NINTENDO SWITCH
Uložiť Uložené

Garyho Bowsera pustili z väzenia, ale do konca života bude zaviazaný hernej spoločnosti Nintendo.

Americké súdy odsúdili hackera Garyho Bowsera (náhodou má rovnaké priezvisko ako záporák v hrách Super Mario a samotný CEO Nintenda) na 40 mesiacov väzenia. Nakoniec ho predčasne pustia už tento rok. Jeho sloboda však bude trpká, keďže musí spoločnosti Nintendo vyplácať 25 – 30 % svojej mzdy do konca života.

Odporúčané
Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) 14. apríla 2023, 12:30

Bowser je povinný Nintendu vyplatiť 10 miliónov dolárov ako náhradu za škody, ktoré im spôsobil hackovaním produktov, no Bowser si to nemôže dovoliť, a tak bude Nintendo dostávať podstatnú časť jeho mzdy až do konca jeho života. 

Bowser Nintendu splatil už 175 dolárov, ktoré mu spoločnosť zobrala z jeho výplaty, ktorú dostával vo väzení za výkon istej práce. Súdy odhadli, že Bowser si predajom hackovaných zariadení a hier od Nintenda zarobil viac ako 300-tisíc dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia