Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2023, 9:56
Čas čítania 2:30
Daniel Mikolášik

Influencerka Ráchel sa poslednýkrát vyjadrila k domácemu násiliu, ktoré zažila. Za deň jej pribudlo už 110-tisíc followerov

OSOBNOSTI DOMÁCE NÁSILIE INSTAGRAM OBEŤ TOMY KOTTY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Influencerka prehovorila k novým followerom a rozhodla sa dať poslednú bodku za celým incidentom. Na Instagrame chce šíriť osvetu o téme domáceho násilia.

Ráchel Karnižová, známa z Instagramu pod pseudonymom Rachellkka, v utorok prehovorila o domácom násilí, ktoré zažila na vlastnej koži. Na sociálnej sieti podrobne opísala, ako ju jej expartner a známy slovenský moderátor a muzikant Tomy Kotty (civilným menom Tomáš Drahoš) fyzicky aj verbálne týral.

V príspevkoch detailne opísala, čo počas vzťahu s moderátorom zažívala. Vyhrotilo sa to podľa nej približne pred mesiacom, keď prišli domov z párty a Drahoš ju z ničoho nič napadol, hodil do vane, kde si udrela hlavu, ťahal za vlasy po celom byte, kopal, fackal a vulgárne jej nadával.

Odporúčané
Influencerka Rachellkka prehovorila o domácom násilí: moderátor Tomy Kotty ju bil do krvi a prial jej smrť Influencerka Rachellkka prehovorila o domácom násilí: moderátor Tomy Kotty ju bil do krvi a prial jej smrť 11. apríla 2023, 15:49

Zverejnila aj fotky s modrinami a poraneniami, ktoré jej v osudnú noc moderátor spôsobil. Okrem toho influencerka zverejnila aj súkromné správy, v ktorých jej Drahoš praje smrť a opäť vulgárne nadáva. Zverejnila aj video z ich bytu s popadaným nábytkom, v ktorom ju viackrát fyzicky napadol.

Na Instagrame zverejnila aj fotky s modrinami a poraneniami, ktoré jej moderátor údajne spôsobil.
Na Instagrame zverejnila aj fotky s modrinami a poraneniami, ktoré jej moderátor údajne spôsobil. Zdroj: Instagram/@rachellkka

Ráchel chce šíriť osvetu o téme domáceho násilia

Pred vyjadrením o domácom násilí ju na Instagrame sledovalo približne 60-tisíc ľudí, aktuálne ju sleduje už takmer 175-tisíc používateľov. Keďže jej za deň pribudlo cca 110-tisíc followerov, rozhodla sa k nim prehovoriť a dať poslednú bodku za celým incidentom.

„Prišlo mi tu veľa nových ľudí, a ak čakáte, že k tomu ešte niečo poviem a niečo zverejním, nejaké fotky alebo videá, tak môžete rovno odísť, pretože nič už k tomu nebudem dávať, nebudem sa k tomu už vyjadrovať. Ani médiá nech mi, prosím, nevolajú, pretože nechcem nič hovoriť na kameru ani robiť žiadne rozhovory. Všetko, čo som chcela, som povedala,“ uviedla influencerka.

„Chcem sa určite na svojom Instagrame viac venovať téme domáceho násilia, pretože ja som bola vždy typ baby, ktorá si myslela, že sa jej to v živote nemôže stať, a keď sa to niekomu stalo, tak som bola taká, že ‚asi si to zaslúžila‘ alebo neviem čo. Asi sa mi to vrátilo a stalo sa to mne, keď som si to vôbec nezaslúžila,“ priznáva.

rachellkka
Zdroj: Instagram/@rachellkka

Influencerka, ktorá sa v minulosti objavila aj v súťaži krásy Miss Universe, ako aj vo viacerých televíznych reláciách (Nákupné maniačky alebo Bez servítky), dodala, že chce na tieto problémy vo všeobecnosti upozorňovať viac. Ľudia podľa nej často nevidia, čo sa deje „za zatvorenými dverami“, hoci pár môže navonok vyzerať ako šťastný a zamilovaný, ako to bolo aj v jej prípade.

Tomy Kotty sa rozhodol nastúpiť na liečbu

Vydavateľstvo Illuminate Production, pod ktorým je Kotty podpísaný, po odhalení incidentu zverejnil jeho stanovisko k celej veci. V ňom sa Drahoš priznal a svoje správanie oľutoval. Svoj problém sa vraj rozhodol riešiť.

Tommy Kotty.
Tommy Kotty. Zdroj: Refresher/Tomáš Gončár

„Nebudem sa k tomu siahodlho vyjadrovať. Áno, žiaľ, je to pravda a veľmi, ani neviete, ako ma to z ľudskej a mužskej stránky mrzí. Toto, čo som spravil, je niečo, čo sa nedá ospravedlniť a nemá sa toto stávať, nikdy, za žiadnych okolností,“ uviedol Kotty.

 
„Aj preto som sa rozhodol dnešným dňom nastúpiť na liečbu a tak, ako som Ráchel veľmi miloval a stále milujem, mi to doteraz moja hlava neberie, čo sa stalo, chcem nielen jej, ale aj sebe dokázať, že sa viem zmeniť a byť lepším človekom a mužom...“ dodal. 

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Na prípad domáceho násilia odvtedy stihol reagovať aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý prisľúbil, že prípad nezostane zo strany orgánov činných v trestnom konaní nepovšimnutý a bude dôkladne objasnený.

„Pri domácom násilí niet miesta na mlčanie, nevšímavosť okolia, falošnú ilúziu či ospravedlnenie, a to bez ohľadu na status obete,“ vyhlásil Žilinka. Doplnil, že boj proti domácemu násiliu je dlhodobou prioritou generálnej prokuratúry.

Ak zažívaš násilie alebo nemáš istotu, kde hľadať pomoc, k dispozícii ti je národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212.

Všetky krízové linky, poradne, krízové centrá pre týrané ženy, deti a obete domáceho násilia nájdeš zhrnuté v tomto dokumente od Koordinačno-metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie (rozdelené podľa regiónov).

Nie je pravda, že ti nikto nebude veriť.
Domov
Zdieľať
Diskusia