Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Slovákov na Netflixe opantal nový konšpiračný seriál, ktorý ťa prefíkane zmanipuluje. Nočný agent je akčná pecka plná zrady

Postavy nás bavia aj napriek dieram v scenári

Ak od Nočného agenta očakávaš politický triler vrcholovej kvality, tak možno zostaneš mierne sklamaný, pretože tvorcovia nemysleli na úplne každú maličkosť.

Nám to však nevadilo. Síce pri pozeraní narazíš na hŕstku scenáristických dier, ako napríklad vražedné duo, ktoré beztrestne niekoľko dní po sebe zabíja náhodné obete po domoch či parkoviskách bez akéhokoľvek maskovania a nikto naň ani raz nepríde, ale nezatienilo to familiárnosť hlavných postáv. Je vtipné pozerať sa niekoľko hodín na seriál a čakať, kedy sa hlavné postavy konečne pobozkajú. Keď sa to potom udeje, človeka to možno až zaskočí.

Odporúčané
Aj teba absolútne pohltila seriálová novinka The Perfect Couple? Toto sú knihy s podobne temnou zápletkou, ktoré nepustíš z rúk Aj teba absolútne pohltila seriálová novinka The Perfect Couple? Toto sú knihy s podobne temnou zápletkou, ktoré nepustíš z rúk 19. septembra 2024 o 13:00

Agent Peter Sutherland spočiatku vyzerá ako drsňák, no potom sa z neho stane truhlík, aby to zase otočil a ako najväčší mačo zachránil celú situáciu. Na druhej strane Rose Larkin sa zo zakríknutého kuriatka postupne premieňa na ráznu ženu, ale v deji to prebieha nenúteným a uveriteľným spôsobom.

Výborné sú aj vedľajšie postavy, ktoré sa naučíš milovať alebo nenávidieť, budú ti poriadne liezť na nervy, najradšej by si nimi miestami zatriasol a prebudil ich do reality, ale potom si povieš, že veď to takto naozaj funguje v bežnom zamestnaní, nieto ešte vo vrcholovej politike v Bielom dome. Celý čas budeš v duchu tipovať, kto je zradca, kto je ťuťmák a kto to naozaj myslí dobre.

night agent
Zdroj: Netflix

Miestami naozaj príliš rozťahané

Netflix zrejme dobre vedel, že odpremiéroval chytľavý seriál, pretože tak ako to už v posledných rokoch na tejto streamovacej platforme býva zvykom, aj Nočný agent je svojím trvaním natiahnutý až do prasknutia. V praxi to znamená, že keby tvorcovia odsekli tri epizódy a ich obsah napchali do akčnejšieho vývoja deja, tak by sme si seriál užili ešte viac.

Seriál obsahuje 10 epizód po minimálne 45 minút, a tak si manažéri v Netflixe môžu spokojne mädliť ruky, koľko napozeraných hodín celkovo Nočný agent zbiera. 

Za všetko zrejme svedčí fakt, že Nočný agent po necelých dvoch týždňoch od premiéry dostal od Netflixu zelenú na druhú sériu, a tak sa z agenta Petera Sutherlanda očividne stane stálica streamovacej platformy.

Prezidentka čelí zradcovi. Alebo nie?

Odhliadnuc od technikálií seriál pekne ilustruje, čo sa momentálne deje vo svete. Nielen v americkej politike, ale aj v slovenskej spoločnosti, kde aktivita konšpirátorov na internete často presiakne do reálneho sveta a vyústi do násilností.

Odporúčané
10 najlepších kriminálnych seriálov s mysterióznymi zápletkami a zvratmi, ktoré nájdeš na Netflixe 10 najlepších kriminálnych seriálov s mysterióznymi zápletkami a zvratmi, ktoré nájdeš na Netflixe 6. augusta 2024 o 14:30

Tvorcovia sa v Nočnom agentovi nechali inšpirovať americkým konšpiračným hnutím Q-Anon, no keby si pozreli zopár slovenských facebookových skupín, Peter Sutherland by si zrejme pri slovenských konšpirátoroch ani neškrtol. 

Ak stále váhaš, či si máš Nočného agenta zapnúť, tak cez Veľkú noc budeš mať ideálnu príležitosť dať mu šancu. My by sme to s čistým svedomím urobili znova, pretože si môžeš precvičiť kritické myslenie pri identifikovaní skutočného zradcu, pri ktorom si ani samotná prezidentka USA nemôže byť ničím istá. Alebo že by bola zradkyňou ona?

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia