Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2023, 19:30
Čas čítania 0:43
Florián Meričko

VIDEO: Známy youtuber bez výbavy zdolal viaceré zradné štíty Vysokých Tatier. Slovenskú prírodu si nevie vynachváliť

SLOVENSKO HOROLEZECTVO SPRÁVY Z DOMOVA VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Bez výbavy dva dni lozil po štítoch Vysokých Tatier.

Známy youtuber a nadšenec adrenalínového lezenia, ktorý na internete vystupuje pod prezývkou Shiey, strávil pár dní v najznámejšom slovenskom pohorí. Bez špeciálnej výbavy len s batohom na chrbte preliezol cez niekoľko tatranských štítov, pričom si veľmi vychvaľoval slovenskú prírodu v okolí Vysokých Tatier.

Dvojdňovú výpravu začal jazdou na lanovke, ktorá smerovala na Solisko. Onedlho ho diváci mohli zazrieť na Prednom Solisku, jednom z najľahšie dostupných vrchov vo Vysokých Tatrách. Odtiaľ sa dostal cez Soliskové hrby až na Hlinskú vežu vo výške 2 330 metrov nad morom.

Tieto štíty pritom nie sú sprístupnené pre bežného turistu bez špeciálnej výbavy, a tak youtuber mnohých divákov zaskočil ľahkosťou, akou štíty zdolával.

Neskôr sa rozhodol pre zostup do Hlinskej doliny, pri ktorom zažil nebezpečný zosun viacerých kusov skál. Pri incidente našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam. Nakoniec sa na noc usídlil v tejto doline, kde obdivoval prírodu a pozoroval jasnú nočnú oblohu.

Adrenalínový výlet zakončil nasledujúci deň pri Malom Hincovom plese. „Keď som prvýkrát naživo uvidel tie vrchy, pripadalo mi to nereálne. Ale skúsil som to a zvládol. Bola to veľká zábava,“ dodal na konci videa pri hodnotení zážitku.

Domov
Zdieľať
Diskusia