Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2023, 15:06
Čas čítania 1:36
Denisa Šútorová

VIDEO: Pozri si neskutočné outfity, ktoré priamo na móle menia farbu, mágia to nie je

MÓDA FASHION WEEK MÓDA
Uložiť Uložené

Tkaniny s fotochromatickými vlastnosťami závislými od svetla sa v portfóliu Anrealage neobjavili prvýkrát. V minulosti ich predviedla aj v spolupráci s Fendi.

Ak sleduješ týždne módy, nemala by ti ujsť ani prehliadka japonskej značky Anrealage v Paríži. Počas prehliadky v Théâtre de la Madeleine totiž predviedla unikátnu kolekciu, ktorá odhalila skutočné farby a textúry odevov až po ich presvietení UV žiarením. 

Ako uvádza portál Lifestyle Asia, keď sa na móle objavili modelky, hosťom sa naskytol pohľad na podobné až priam identicky vyzerajúce outfity značky, ktoré mali obyčajnú bielu textúru. Veľké prekvapenie prišlo až v momente, keď ich presvietil UV lúč a minimalistické modely zrazu začali naberať farbu aj vzory. Po odhalení farieb na jednej strane sa modelky otočili o 180 stupňov tak, aby svetelný lúč ukázal aj druhú stranu outfitov.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

V ready-to-wear kolekcii prevládala pastelová farebná paleta, no miestami ju oživila aj výrazná žltá či červená. Kolekcia obsahovala najmä kabáty, saká, nohavice či šaty, na ktorých sa pri skenovaní UV svetlom objavovali bodky, prúžky, monogram značky, ale aj geometrické vzory.

Odporúčané
Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) 7. mája 2024, 14:00

Kunihiko Morinaga, ktorý je majiteľom aj kreatívnym riaditeľom značky Anrealage, miluje vo svojej tvorbe spájať umenie s technológiou. Ako uvádza Vogue, v jeho portfóliu sa tkaniny s fotochromatickými vlastnosťami závislými od svetla neobjavili prvýkrát. Tento experiment sa začal už pred desiatimi rokmi, pričom odvtedy ho použil v mnohých kolekciách vrátane tej v spolupráci s Fendi v roku 2021.

Napriek tomu to na včerajšom fashion weeku predsa len bolo prvýkrát, čo tento koncept použil na umelej kožušine, čipke, úplete, zamate, saténe a žakáre, ale aj na červenej, fialovej a žltej farbe. 

Podľa informácie Lifestyle Asia sa Morinaga pri tejto kolekcii inšpiroval nemeckým výrazom  „Umwelt“ (v preklade životné prostredie), ktorý sformuloval práve Johann Baron von Uexküll – nemecký biológ a filozof. Poukazovať má práve na to, že naše vnímanie prostredia je definované najmä schopnosťou vnímania, inak povedané, veci nemusia byť vždy také, aké sa zdajú na prvý pohľad. Prvý dojem môže často zradiť. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The asian fashion globe (@theasianfashionglobe_)

Okrem zahraničných módnych magazínov si komentáre na unikátnu kolekciu a divadlo na móle neodpustil ani internet. Príspevok na Instagrame Vogue komentuje aj Katy Perry so slovami: „Môj druh mágie.“ Iný fanúšik zase prispel vtipným komentárom: „Super! Ale majú modelky opaľovací krém?? Lebo to potrebujú.“

Odporúčané
Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? 2. mája 2024, 12:30

Niet pochýb, že Anrealage sa touto kolekciou zaradila medzi inovatívne koncepty, ako napríklad Coperni. Tá presne minulý rok v októbri nastriekala na nahé telo Belly Hadid špeciálny sprej Fabrican, ktorý sa zmenil na nositeľné šaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia