Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2023, 15:30
Čas čítania 2:30
Dominik Vetrák

7. časť The Last of Us: Nádej je to, čo ťa v tomto svete zabije

7. časť The Last of Us: Nádej je to, čo ťa v tomto svete zabije
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

Najnovšia epizóda seriálu The Last of Us pripomenula, aký depresívny je postapokalyptický svet The Last of Us.

Siedma časť The Last of Us zobrazila snahu Ellie pomôcť Joelovi, ktorý je zatiaľ nažive po tom, čo ho zranil neznámy muž v predošlej časti. Joel však posiela Ellie preč za Tommym, aby sa čo najrýchlejšie dostala do bezpečia. Ellie zaváha, no v tom momente si spomenie na svoju najlepšiu kamarátku Riley a na to, čo s ňou prežila. To ju donúti Joela neopustiť a urobiť všetko pre to, aby prežil. 

Odporúčané
Na pochopenie 3. série Mandaloriana potrebuješ vidieť seriál Book of Boba Fett. My sme si ho pozreli za teba Na pochopenie 3. série Mandaloriana potrebuješ vidieť seriál Book of Boba Fett. My sme si ho pozreli za teba 27. februára 2023, 12:09

Väčšinu epizódy tak tvoria flashbacky na osudnú noc, keď Ellie pohrýzol infikovaný. V tom čase bola s najlepšou kamarátkou Riley, ktorá ju vytiahla von, aby zažila najkrajšiu noc vo svojom živote.

Po tom, čo Riley odišla z vojenskej akadémie organizácie FEDRA, pridala sa ku skupine Fireflies, ktorú vedie Marlene. Posledné dni prespávala v nákupnom centre, do ktorého FEDRA nevedomky zaviedla elektrinu, a celé centrum následne ožilo hudbou, eskalátormi a rôznymi svetlami. 

The Last of Us
Zdroj: HBO


Spoločne s Ellie tu trávia úsmevné a krásne chvíle, keď spoznávajú svet pred apokalypsou, fotia sa v búdke, hrajú Mortal Kombat II, jazdia na kolotoči a popíjajú pritom alkohol, ktorý našli. Naprieč celou epizódou si diváci môžu všimnúť viacero okatých aj menej nápadných situácií, v ktorých buď Ellie, alebo Riley prejavujú tej druhej náklonnosť.

Dievčatá sa skúšajú a hľadajú si k sebe cestu, no je to pre nich náročné, keďže sa svojej sexuality boja a nevedia, ako sa k sebe majú správať a čo robiť so svojimi pocitmi. Potvrdili to tvorcovia seriálu v oficiálnom podcaste. Tesne pred vyvrcholením noci nastane konflikt, keď Ellie nájde bomby, ktoré Riley stráži a v budúcnosti zrejme aj použije proti FEDRE.

Odporúčané
O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu 20. marca 2023, 16:30

Ellie to naštve a rozhodne sa odísť, no vráti sa, pretože nechce, aby posledné chvíle s Riley vyzerali takto. Riley jej totiž oznámila, že Fireflies ju posielajú ďaleko od Bostonu a s Ellie sa už zrejme nikdy neuvidia. Dievčatá sa udobria a Ellie ju po krátkom tanci požiada, aby nikam nechodila. Riley vôbec neváha a rozhodne sa ostať s Ellie, ktorá ju ihneď pobozká.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Dievčatá si uvedomia, že k sebe prechovávali podobné pocity už veľmi dlho a na okamih zažívajú obrovské šťastie a úľavu. Ako to však už v tomto svete chodí, za svoje šťastie dostanú trest.

V útrobách nákupného centra sa prebudil infikovaný, ktorého prebrali práve zvuky radosti a smiech dievčat. Napadne ich a obe ich pohryzie. Nasledujú emotívne scény so skvelými dialógmi a hereckými výkonmi a ďalší tragický príbeh vo svete The Last of Us. Seriál a ani hra, podľa ktorej ho nakrútili, to priamo neukázali, no Riley neskôr zomrie.

Ellie je však imúnna a do smrti bude spomínať na svoju prvú lásku, ktorá ju naučila, že za ľudí, ktorých miluje, sa oplatí bojovať až do samotného konca, a aj keď sa zdá, že je všetko stratené. Presne to robí s Joelom, ktorému dáva šancu na prežitie.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Siedma časť bola skvelo zrežírovaná a ešte lepšie zahratá. Bella Ramsey už viackrát dokázala, ako nesmierne je talentovaná. Zobrazuje charakterové črty a emotívne prejavy Ellie viac, ako to robila Ashley Johnson, ktorá túto postavu hrala v hrách.

Odporúčané
Aké postapokalyptické seriály pozerať, keď sa skončilo The Last of Us? Aké postapokalyptické seriály pozerať, keď sa skončilo The Last of Us? 17. marca 2023, 16:00

Môže za to aj fakt, že seriál dáva svojej Ellie viac priestoru a tvorcovia budujú jej osobnosť tak, aby jej správanie v pokračovaní príbehu pôsobilo prirodzenejšie. Tvorcovia seriálu vedia, kam sa bude príbeh uberať a ako sa Ellie zmení, čo tvorcovia hier pri výrobe prvej časti nevedeli. 

Veľkú pochvalu si zaslúžia aj skauti lokácií na nakrúcanie a tvorcovia celkového pľacu. Nákupné centrum vyzerá nádherne a na seriáli vidieť, prečo stál viac ako 100 miliónov dolárov. Štáb sa postaral o dokonalý postapokalyptický vizuál s množstvom detailov a zostarnutých vecí. Tvorcom sa okrem toho opäť podarilo ukázať, akí nebezpeční sú infikovaní a že stačí jeden z nich na to, aby celkom zmaril viacero ľudských životov. 

Ako bude príbeh pokračovať, bude jasné o týždeň, keď sa Ellie stretne s Davidom a jeho nebezpečnou skupinou ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia