Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. februára 2023, 9:30
Čas čítania 8:10
Martin Adam Pavlík

Zápasník Roman Paulus: Najviac ma vytáčajú tupí ľudia, ktorí sa na niečo hrajú a myslia si, že sú nedotknuteľní (Rozhovor)

Zápasník Roman Paulus: Najviac ma vytáčajú tupí ľudia, ktorí sa na niečo hrajú a myslia si, že sú nedotknuteľní (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY FABRIQ MMA MMA OKTAGON MMA ROMAN PAULUS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rozprávali sme sa s jedným z najtalentovanejších slovenských MMA zápasníkov.

Je vychádzajúcou hviezdou slovenského MMA. Neustále vidno, ako sa zlepšuje a blíži k titulu v perovej divízii domáceho Oktagonu. Jeden titul už v organizácii získal, keď sa stal šampiónom 5. série reality šou Oktagon Výzva. 

Roman Paulus (22) je vždy pokojný, nesmierne pokorný a milý chlapík, ktorý sa však v klietke zakaždým snaží súpera čím skôr eliminovať. Mladého zápasníka sme vyspovedali v trnavskom Spartakus Fight Gyme (SFG), kde sa poctivo dvojfázovo pripravuje na najbližší zápas. Predstaví sa 25. februára v Nitre na druhom turnaji Fabriq MMA. 

Roman nám prezradil, aké má plány do budúcna, kto bol doposiaľ jeho najťažším súperom, ktorí UFC zápasníci sú jeho vzormi a prečo, ale aj to, čo by chcel v živote vyskúšať mimo MMA a čo ho dokáže, napriek tomu, že je pokojná povaha, totálne vytočiť.

Roman Paulus MMA OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA
V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.

Začal by som rekapituláciou roka 2022. Mal si tri zápasy, dva v Oktagone, jeden vo Fabriq MMA, v ktorom si bohužiaľ prehral. Ako hodnotíš uplynulý rok? Čo nové priniesol a v čom bol výnimočný?

Podpísal som oficiálne novú zmluvu s Oktagonom na šesť zápasov a som s ňou veľmi spokojný. Zároveň som sa, myslím si, posunul ako zápasník na iný level. Verím, že v tých mojich dvoch víťazných zápasoch ten progres bolo vidno. Záver roka mi však trochu nevyšiel, prehral som zápas s Magomedom Kadimagomedovom.

Je práve prehra v kariére zápasníka nevyhnutnosťou a najväčšou motiváciou na to, aby sa ešte viac zlepšil?

Prehra ťa veľa naučí. Uvedomíš si, čo si spravil zle. Keď ti na tom záleží, berieš to tak, že to chceš odčiniť, čo je potrebný impulz. Výhra je neopísateľný pocit, eufória, ale keď prehráš, zožiera ťa to stále v hlave.

Ako dlho sa to s tebou ťahá?

Prvé momenty po zápase to beriem v pohode, vravím si, že okej, stalo sa, no najhoršie to je deň po prehre, keď sa zobudím a začnem si to vyčítať, premýšľať nad tým, čo som mohol spraviť inak. Nemá to však zmysel, treba sa cez to iba preniesť a ísť ďalej. Nezrúti sa z toho svet, treba sa z toho jedine poučiť.

Roman Paulus MMA OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Poďme k tvojmu najbližšiemu zápasu vo Fabriq MMA. Mal si pôvodne zápasiť s Pavlom Hvězdom, nakoniec sa však zranil, a tak sa ti zmenil súper. Postavíš sa v klietke proti Michalovi Jančuškovi. Do akej miery ťa to psychicky rozhodilo a ako veľmi si so svojím tímom musel zmeniť prípravu?

O zmene súpera sme sa dozvedeli zhruba mesiac pred zápasom, takže to je ešte relatívne v pohode a môžeš si za ten čas dôkladne napozerať súperove predošlé zápasy a zistiť si o ňom niečo. Jediné, čo sme museli prispôsobiť v príprave, boli kombinácie na menšieho súpera, pretože nový súper je o dosť vyšší, než bol Hvězda.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 130711 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo robí najradšej mimo klietky a gymu.
  • Akú adrenalínovú aktivitu by si chcel v živote vyskúšať.
  • Či by chcel pomstiť kamaráta Karola Ryšavého a dať si odvetu s Vladom Lengálom.
  • Kto je jeho najtvrdším sparing partnerom v SFG.
  • Či si vie predstaviť, že by sa živil ako elektrikár.
Domov
Zdieľať
Diskusia