Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. februára 2023, 10:30
Čas čítania 6:55
Jakub Paulík

Čo povedal Pedro Pascal v rozhovore pre REFRESHER? 10 zaujímavostí o hviezde The Last of Us, o ktorých si (možno) nevedel

Čo povedal Pedro Pascal v rozhovore pre REFRESHER? 10 zaujímavostí o hviezde The Last of Us, o ktorých si (možno) nevedel
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY OSOBNOSTI PEDRO PASCAL THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

Rozhovory s Pedrom Pascalom stoja za to. Jeho úprimnosť a humor vždy dobre pobavia.

Keď je smutný, hľadá svoje meno na Instagrame. Počas interview s novinármi je zábavný a priateľský, čo si náš redaktor overil na vlastnej koži. Miluje Nicolasa Cagea, jeho najlepší priateľ je herec Oscar Isaac a v minulosti mal vraj románik s Lenou Headey alias Cersei Lannister. Toto sú najväčšie zaujímavosti o osobe hviezdneho herca Pedra Pascala, ktorého poznáme zo seriálových hitov ako The Last of Us, Game of Thrones, Narcos či Mandalorian.

Refresher ti pravidelne prináša čerstvé novinky a recenzie zo sveta filmov a seriálov, ktoré rezonujú v spoločnosti. Aktuálne medzi najväčšie hity patrí The Last of Us. Prečítaj si, čo vieme o skutočnej hubovitej infekcii Cordyceps, aké druhy zombie náš ešte čakajú, alebo si sprav kvíz, podľa ktorého zistíš, či si viac ako Joel alebo Ellie. Aj tento obsah vznikol vďaka podpore členov klubu Refresher+.

Neposlúchol tvorcov The Last of Us a zahral si hru

Tvorcovia seriálového hitu The Last of Us žiadali hercov, aby nehrali jeho známu hernú predlohu. Obávali sa totiž, že by sa postavami pri natáčaní príliš inšpirovali. Craig Mazin pritom, naopak, chcel, aby postavy Joela a Ellie boli v seriáli mierne odlišné. Pedro Pascal aj Bella Ramsey sa nakoniec napriek zákazu rozhodli, že to s hrou skúsia. Ani jeden z nich ju však neprešiel celú.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Pedro Pascal priznáva, že nie je žiaden herný mág a The Last of Us bolo pre neho náročným sústom. „Moji synovci pozerali na to, ako hrám, a nakoniec ich unavilo sledovať, že neviem dokončiť jeden level, a tak mi zobrali ovládač,“ zveril sa v interview pre IGN.

S humorom však dodal, že je pripravený stať sa lepším hráčom a celé dni presedieť doma. Bella Ramsey sa priznala k tomu, že má z hry strach. S Pascalom sa preto počas interview dohodli, že by si The Last of Us mohli niekedy zahrať spolu.

Dojmy Refresheru z Pedra Pascala – hviezda bez manierov

Refresher sa spoločne s niekoľkými novinármi zo zahraničia dostal vďaka spoločnosti HBO k online rozhovoru s hercami zo seriálu The Last of Us. V ňom sme mali možnosť vyspovedať hercov, medzi ktorých patril aj Pedro Pascal. Okrem iného počas interview prišla reč aj na natáčanie počas pandémie.

„Bolo zaujímavé nakrúcať príbeh o pandémii počas pandémie. Myslím si, že tieto príbehy vznikajú, pretože sú založené na reálnych témach, udalostiach a hororoch, aké sme v minulosti my ako ľudstvo zažili. Podľa mňa tento seriál robí dobrú prácu tým, že nám pripomína, že sme stále len obyčajní ľudia, no sme ochotní urobiť hocičo, len aby sme prežili a zachránili našich milovaných,“ povedal Pascal, ktorý na nášho redaktora Dominika Vetráka pôsobil ako veľmi priateľský a srdečný človek.

„Bol veľmi milý a priateľský. Taký, ako je vo väčšine rozhovorov, ktoré nájdeme na Youtube. Nad odpoveďami sa zamýšľal a odpovedal serióznejšie, než by som čakal, ale stále bol humorne naladený,“ prezradil Dominik, ktorý ako jediný redaktor na videohovore s Pedrom Pascalom zastupoval slovenské médiá.

Spomenul si aj na jednu vtipnú príhodu, pri ktorej herec ukázal, že nie je žiadna povýšenecká hollywoodska hviezda. „Zábavné bolo, keď jednému španielsky hovoriacemu redaktorovi vypadol signál, a keď sa pripojil, Pedro Pascal na neho prehovoril v španielčine a overoval si, či je všetko v poriadku. Dali si chvíľu taký krátky nezáväzný pokec,“ povedal Vetrák.

Odporúčané
Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať 6. januára 2023, 9:01

S Pedrom Pascalom robila na filme aj slovenská kaskadérka

Za priateľského človeka považuje Pascala aj kaskadérka Miroslava Kytková Tomšíková. S hercami na pľaci má mnohé skúsenosti a dobre vie, že niektorým stúpla sláva do hlavy. Predstaviteľ jedného z hlavných hrdinov The Last of Us však podľa jej skúseností medzi nich rozhodne nepatrí.

Odporúčané
Slovenka Miroslava robila kaskadérku Millie Bobby Brown. S Joaquinom Phoenixom sa spriatelila, lebo nebola vtieravá (Rozhovor) Slovenka Miroslava robila kaskadérku Millie Bobby Brown. S Joaquinom Phoenixom sa spriatelila, lebo nebola vtieravá (Rozhovor) 5. februára 2023, 9:30

Miroslava len nedávno robila dablérku Millie Bobby Brown, ale pracovala aj s hviezdami ako Joaquin Phoenix či Matt Damon. S Damonom a Pascalom robila na filme The Great Wall, pričom na obidvoch známych hercov nešetrila chválou. 

„Pri natáčaní The Great Wall som pracovala s Mattom Damonom, ktorý je podľa mňa super človek. Veľmi milý bol aj Pedro Pascal, s ktorým máme spoločnú fotografiu. Vznikla krátko potom, ako som mu vymieňala roztrhaný strmeň od jeho koňa,“ povedala nám v rozhovore.

Pedro Pascal sa počas natáčania s Mattom Damonom spriatelil a podľa vlastných slov medzi nimi bola od prvého dňa skvelá chémia. „Od začiatku sa ku mne správal ako k bratovi a nikdy na to nezabudnem,“ opísal ich vzťah pre WSVN.

Miroslava a Pedro Pascal pri natáčaní The Great Wall.
Miroslava a Pedro Pascal pri natáčaní The Great Wall. Zdroj: archív Miroslavy Kytkovej Tomšíkovej

Pre spoluprácu s tvorcom The Last of Us by „vraždil“

Chcel hrať v The Last of Us kvôli úcte, ktorú mal voči showrunnerovi Craigovi Mazinovi a jeho mimoriadne úspešnému seriálu Chernobyl. „Myslím, že by som... neviem... niekoho zavraždil, len aby som spolupracoval s Craigom,“ povedal pre BBC Radio 1. Nakoniec ho však presvedčili najmä natešení synovci, ktorí hernú predlohu dôverne poznali.

Svoje rozhodnutie pracovať s Mazinom neoľutoval. V rozhovore pre Refresher a zahraničných novinárov povedal, že mal pri práci s postavou Joela umeleckú voľnosť a nemusel sa striktne držať príbehu hier, čo si cenil.

Odporúčané
Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) 18. apríla 2024, 9:30

„Neil (Neil Druckmann, tvorca a režisér hernej predlohy – pozn. red.) a Craig nás vždy podporovali v tom, aby sme do rol priniesli niečo nové. Naše postavy nie sú úplne identické tým herným, no majú pevný základ v príbehu a dialógoch hry,“ povedal Pascal.

Pod maskou Manda sa Pascal nachádza menej, než by sa zdalo

Pedro Pascal je hlavnou tvárou seriálu Mandalorian, kde hrá Dina Djarina prezývaného Mando. Keďže má však jeho postava na hlavne väčšinu času helmu, nie je nutné, aby sa pod ňou celý čas potil Pedro Pascal. Herca tak počas nakrúcania prvej aj druhej série okrem kaskadéra nahradilo viacero osôb, píše The Playlist.

Pascal pri mnohých scénach v postprodukcii iba dodatočne nadaboval svojej postave hlas. Zdá sa pritom, že počas nakrúcania tretej série strávil na pľaci ešte menej času ako predtým. V tom období sa mu totiž prelínala práca na Mandalorianovi s The Last of Us. V interview pre The Hollywood Reporter naznačil, že z daného dôvodu jeho tvár na scéne uvidíme možno o niečo menej, než na čo sme si zvykli počas poslednej série.

Keď sa cíti zle, prezerá si fanúšikovské účty venované jeho osobe

Pedro Pascal sa počas originálneho rozhovoru pre Vanity Fair musel priznať k viacerým netradičným faktom o svojom živote. Redakcia ho totiž posadila k detektoru lži, a tak nemohol klamať.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

V rozhovore povedal, že niekedy, keď sa cíti zle, vyhľadáva na Instagrame svoje meno a prezerá si účty fanúšikov, ktoré sú zamerané na jeho osobu. Svoje meno rovnako čas od času vyhľadáva aj na Twitteri. Nemyslí si, že by sme ho preto mali považovať za sebca, ale uznáva, že to je jeho slabosť.

Pri scrollovaní pritom narazil aj na príspevky, ktoré neboli k hercovi práve prívetivé. Jeden používateľ mu povedal, že vyzerá ako Orlando Bloom, ktorému niekto buchol lopatou po hlave.

Ďalej sa priznal, že bol v čase rozhovoru nespokojný s počtom ľudí, ktorí ho sledujú (2,4 milióna). Priznal sa, že je z toho sklamaný a bol by rád, keby ich bolo viac. Aktuálne ho na Instagrame sleduje 3,5 milióna používateľov.


Transrodovej sestre vyjadril verejne lásku a podporu

Pascal je takisto známy svojím pozitívnym prístupom k LGBT+ komunite. Keď jeho transrodová sestra Lux Pascal spravila v roku 2021 coming out, herec ju verejne podporil. „Moja sestra, moje srdce, naša Lux,“ napísal na Instagrame.

Reagoval tak na vyjadrenie sestry v magazíne Ya, v ktorom rozprávala o svojej tranzícii, uvádza Entertainment Weekly. Podľa Lux stál jej brat od začiatku po jej boku, a keď mu povedala, že sa cíti ako transrodová žena šťastne, miesto predsudkov a výsmechu zareagoval so slovami: „Perfektné, to je neuveriteľné.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Oberynov románik s Cersei Lannister?

Pedro Pascal spomína na natáčanie Game of Thrones naozaj veľmi pozitívne. Na rozdiel od mnohých iných hercov nemusel mrznúť v zime, ale užíval si slnečné lúče Chorvátska. Z natáčania z roku 2014 si podľa svojich slov odniesol skvelé zážitky a istý čas sa povrávalo, že padol do oka aj Lene Headey, ktorá v seriáli hrala zákernú kráľovnú Cersei.

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Keď zadáš do Googlu „Pedro Pascal and Lena Headey“, vyskočia ti desiatky fotografií, na ktorých paparazzi fotografovia prichytili dvojicu hercov pri spoločnom trávení času. Treba pritom dodať, že na niektorých záberoch si boli Pascal a Headey skutočne blízki.

Náznaky potenciálneho romániku mohli fanúšikovia nájsť aj v slovách Pedra Pascala, ktorý Lenu Headey ospevoval. „Je taká zábavná a múdra, taká dobrá osoba. Dobrá priateľka a dobrá matka. Myslím si, že každý na pľaci a každý, kto s ňou príde do kontaktu, sa ihneď zamiluje,“ povedal herec podľa Daily Mail.

Ich údajný vzťah sa však nikdy nepotvrdil. Herečke sa v roku 2015 narodilo dieťa s jej vtedajším partnerom Danom Cadanovom a v roku 2022 si vzala Marca Menchaca. Pedro Pascal je v súčasnosti oficiálne slobodný.

Na rolu agenta DEA v Narcos musel podstúpiť tréning

Boyd Holbrook a Pedro Pascal hrali v seriáli Narcos postavy skutočných protidrogových agentov DEA Steva Murphyho a Javiera Peñu, s ktorými sa osobne stretli. Na základni v americkom Quanticu podstúpili taktický a strelecký tréning. Okrem toho sa počas kurzu naučili, ako približne môže prebiehať predaj drog a čo im pri ňom hrozí.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Pascal v rozhovore pre Vulture povedal, že pri jednej zinscenovanej akcii predaja drog prekvapil samotných agentov DEA. Falošný díler drog mu pred dverami domu ponúkal, aby išiel dnu a prebrali obchod v súkromí.

Pascal však použil viacero výhovoriek, aby z obchodu vycúval preč, pretože mu na celej veci niečo nesedelo. Nakoniec sa ukázalo, že sa zachoval správne. Keby totiž vošiel dnu, na mieste by už čakali ďalší dvaja muži, ktorí by ho odzbrojili a strelili do hlavy.

Spriatelil sa s Nicolasom Cageom, ktorý bol jeho vzorom

Nicolas Cage si vo filme The Unbearable Weight of Massive Talent zahral sám seba a Pedro Pascal stvárnil postavu Javiho, Cageovho veľkého fanúšika, ktorým je aj sám herec. V interview pre Digital Spy povedal, že mnohé roly Cagea mali na neho obrovský vplyv a práve preto sa stal hercom. Pascal tiež zavtipkoval, že sa po natáčaní začne možno viac stretávať s Cageom miesto Oscara Isaaca, ktorý je jeho najlepším priateľom.

Vzhľadom na Pascalov vzťah ku Cageovi vraj nebolo vôbec náročné, aby medzi nimi dvomi vznikla perfektná chémia. Keď sa ho v rozhovore na detektore lži redaktorka Vanity Fair pýtala, či by herca pozval na svoju narodeninovú oslavu, s detskou radosťou v očiach súhlasil.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

V interview pre WSVN hovoril o tom, že na začiatku natáčania mal kvôli rešpektu voči svojmu idolu strach, ale keď začali pracovať, naozaj si to užil. Cage bol podľa neho veľký profesionál a skvelý herecký partner. Prácu s ním označil za „veľkú česť“. Cage spätne ocenil ich vzájomnú dynamiku a skutočnosť, že má Pedro Pascal podobne ako on divný humor.

Domov
Zdieľať
Diskusia