Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2023, 11:00
Čas čítania 3:48
Richard Balog

Móda REFRESHER: Takto sa obliekli Slovenky a Češky v januári. Sleduj plejádu outfitov s doplnkami v hodnote 10 000 eur

Móda REFRESHER: Takto sa obliekli Slovenky a Češky v januári. Sleduj plejádu outfitov s doplnkami v hodnote 10 000 eur
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova, @andicsinger
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 najzaujímavejších outfitov v podaní žien z domáceho prostredia za uplynulý mesiac. Priprav sa na trendové kombinácie a množstvo luxusných kúskov vrátane kabeliek Hermes či Jacquemus.

Slovenky a Češky majú skvelý vkus, ktorý neustále posúvajú smerom k súčasným trendom, o čom nás presvedčili aj v priebehu uplynulého mesiaca. Január priniesol počasie ako na hojdačke – prvú polovicu boli teploty vysoko nad bodom mrazu, aby v posledných dňoch mrzlo a snežilo. Priamoúmerný tomu je výber najzaujímavejších outfitov v podaní influenceriek či modeliek, ktoré spája láska k móde.

Výrazné boli najmä hrubé vrchné vrstvy za stovky eur a cenovo dostupné modely, ktoré ženy skombinovali s ľahkosťou a so sebavedomím. Veríme, že nájdeš novú inšpiráciu a možno budeš súčasťou už najbližšieho výberu.

Odporúčané
Dara Rolins, Lula Almaksus či Karolína Chomisteková predviedli na zjazdovkách outfity za tisíce eur. Ktorá vyzerala najlepšie?    Dara Rolins, Lula Almaksus či Karolína Chomisteková predviedli na zjazdovkách outfity za tisíce eur. Ktorá vyzerala najlepšie? 27. januára 2023, 9:00
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Tomas (@janatini)

Vyzerala niekedy Jana Tomas zle? Nespomíname si a outfit z newyorských ulíc je dôkazom, že stylistka, influencerka a v neposlednom rade aj návrhárka má módu zakorenenú vo svojej DNA. Slovenka zobrala zimu útokom a vo svetlomodrom vlnenom kabáte od značky GANT vyzerala božsky. Zvyšok outfitu dotvorila bielymi teniskami od slovenského love brandu Novesta a nákupnou kabelkou od Marca Jacobsa, ktorú nájdeš v ponuke online obchodu za rovných 500 eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MARIA DUSICKA (@maria.dusicka)

Ak je osoba, bez ktorej si nevieme predstaviť výber najlepších outfitov z domáceho prostredia, je to Maria Dušička. Štýlová mama na plný úväzok a zároveň úspešná influencerka nás v januári oslovila vo viacerých outfitoch, spomedzi ktorých sme vybrali minimalistickú kombináciu v zemitých tónoch, ktorú doplnila o kabelku Chanel v hodnote približne 3 000 eur. Skrátený pulóver a midi sukňu z recyklovaných materiálov navrhla sama v spolupráci so značkou MIRYAM. Pred vypredaním bola súprava dostupná za cenu 290 eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ANDY CSINGER (@andicsinger)

Ako na štýlový mestský outfit v priebehu zimy ti ukáže Andy Csinger, ktorá vytiahla túto kombináciu v uliciach Puglie. Nosným prvkom je obojstranná kožená bunda so shearlingom od značky Ganni v hodnote 850 eur. Svetlomodré rifle voľného strihu sú Citizens of Humanity a tenisky Vans Old Skool, ktoré nájdeš v ponuke online obchodu Footshop za približne 65 eur. Je škoda, že kabelka z dielní módneho domu Bottega Veneta zostala v tieni, keďže ide o originálny a nadčasový kúsok.

Aj vďaka takýmto sviežim dievčenským outfitom sleduje slovenskú influencerku na Instagrame viac ako 700-tisíc ľudí. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Alkhimova (@alkhimovamari)

Do skupiny štýlových mám čoskoro pribudne fotografka Maria Alkhimova, ktorá má skvelý módny vkus. V januári predviedla tento minimalistický outfit s dlhým vlneným kabátom vo svetlom farebnom vyhotovení, pod ktorým mala oblečené sivé šaty s bočným rozparkom a kontrastné jazdecké čižmy s dĺžkou pod kolená od značky Gino Rossi. Decentné, elegantné a zároveň sexi.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra (@petrasivakova)

Ak máš odvahy na rozdávanie, možno nájdeš inšpiráciu v tomto výstrednom outfite od Petry Sivákovej. Modelka stavila na kombináciu ako vystrihnutú z módnych magazínov, keď zladila umelú kožušinu s korzetovým vrchným dielom, so superširokými rifľami s dierami a s opaskom, na ktorom svietilo logo Diesel. Čerešničkou na torte sú neprehliadnuteľné strieborné topánky na nízkych podpätkoch a kabelka Bottega Veneta, ktorú sme videli aj u Andy Csinger.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Mackova (@pepamack)

Petra Macková nesklamala svojich fanúšikov ani v januári, keď predviedla desiatky originálnych outfitov, ktoré vyskladala predovšetkým z modelov od luxusných značiek a módnych domov. Inak to nebolo ani v prípade, keď sa postavila pred fotografa v čiernej vatovanej bunde s ikonickým trojuholníkovom logom Prada s cenou okolo 1 500 eur, širokých športových nohaviciach od návrhára Diona Leeho a v bielych teniskách Dior, ktoré sú v predaji za 900 eur.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VANDA JANDA (@vandajanda)

Módna návrhárka a influencerka Vanda Jandová a.k.a Vanda Janda sa nestratí v žiadnom dave a vie, ako získať pozornosť. Presvedč sa o tom vďaka outfitu ako stvorenému na sobotnú párty v centre mesta, ktorý vyskladala prevažne z dizajnérskych kúskov v portfóliu online obchodu Zalando. Krátke bandážové šaty doplnila o luxusnú ružovú kabelku, kontrastné lodičky a hrejivý vrchný diel. Aké je to jednoduché, keď má žena sebavedomie a jedinečný štýl.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VIKTORIA ORTNER (@viki.ortner)

Z úplne inej kategórie sú outfity v podaní Viktórie Ortnerovej, ktorá uprednostňuje jednoduchosť, čisté línie a minimalistické farebné schémy. Slovenská modelka a členka „klubu štýlových mám“ si tentoraz získala naše srdcia vďaka kabátu z dielní módneho domu CELINE s cenou skoro 3 000 eur. Skvelo vyzerá aj kontrastná kombinácia s bielymi nohavicami s asymetrickým zapínaním a so skráteným vrchným dielom. 

Letnú obuv v podobe pohodlných šľapiek Hermes nahradíš za zimné topánky alebo čižmy a máš dokonalý outfit na najbližšie týždne.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa I V A N A M E N T L O V Á (@ivanamentlova)

Vlastniť akúkoľvek bundu spod rúk českej návrhárky Ivany Mentlovej je snom množstva žien a pri pohľade na čiernu predĺženú bomberu úplne chápeme prečo. Nadčasový kúsok z kvalitných materiálov doplnila o zvonové nohavice, ikonickú kabelku z dielní módneho domu Hermes za viac ako 10 000 eur a inkognito mood zabezpečili slnečné okuliare Saint Laurent. Potrebujeme vidieť viac takýchto outfitov v uliciach Bratislavy či Prahy. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nikola Soukup Braxatorisová (@brixinka)

Záver výberu najzaujímavejších outfitov z domáceho prostredia si pre seba získala Nikola Soukupová. Influencerka a blogerka vyrazila do pražských ulíc v outfite, v ktorom by sa nestratila ani v medzivojnovom Paríži a všetky vrstvy spolu fungovali na výbornú, a to či už máme na mysli elegantný baret od českej značky s 220-ročnou históriou TONAK, sveter so širokými rukávmi od módnej ikony Marie von Behrens, kabát od Michaela Korsa, či tmavohnedú koženú kabelku Jacquemus. 

Hodnota modelov síce presahuje cenu 3 000 eur, ale zaujímavé alternatívy nájdeš v obchodoch, ako sú COS, Arket, Massimo Dutti a určite aj v Zare. 

Anketa:
Sú pre teba ženy z našich končín módnou inšpiráciou?
Áno.
Nie, inšpiráciu hľadám v zahraničí.
Áno.
62 %
Nie, inšpiráciu hľadám v zahraničí.
38 %
Domov
Zdieľať
Diskusia