Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2023, 13:58
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

Požičali si Teslu, no museli ju dobiť 6-krát za deň. Američania sa sťažujú, ako sa auto správa, keď je veľká zima

TECH SPRÁVY ZO SVETA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Problémy spôsobilo zrejme počasie.

Súrodenci Xaviar a Alice Steavenson si požičali automobil Tesla od spoločnosti Hertz. Na ich prekvapenie ho však museli dobiť šesťkrát v priebehu jedného dňa. Cesta z Orlanda na Floride do Wichity v Kansase sa im tak poriadne predĺžila.

Podľa ich tvrdenia pre Business Insider sa im batéria časom začala vybíjať rýchlejšie, než trvalo samotné nabíjanie. Spočiatku dokázali cestovať zhruba 2 a pol hodiny, po ktorých museli batériu znova dobiť. Ku koncu však auto nevydržalo viac ako hodinu či hodinu a pol. 

Za každé dobitie pritom zaplatili medzi 25 až 30 dolármi. Celkovo tak za jeden deň len na dobíjaní minuli 150 až 180 dolárov (140 až 168 eur). S podobnými problémami sa spoločnosti Hertz podľa súrodeneckej dvojice ozvalo viacero nespokojných zákazníkov.

Hovorca firmy Hertz pre Business Insider povedal, že výdrž batérie môže ovplyvniť viacero faktorov vrátane počasia a stavu cestnej premávky. Na vine teda mohli byť aj veľmi nízke teploty, ktoré sa pohybovali hlboko pod nulou. Tesla na žiadosť o reakciu od portálu Business Insider nereagovala.

Súrodenci, ktorých sklamala Tesla.
Súrodenci, ktorých sklamala Tesla. Zdroj: Alice Steavenson/Badax.life
Domov
Zdieľať
Diskusia