Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. januára 2023, 12:30
Čas čítania 6:27
Dominik Vetrák

20 najočakávanejších seriálov roka 2023 podľa Refresheru

20 najočakávanejších seriálov roka 2023 podľa Refresheru
Zdroj: Netflix, Amazon Prime, Disney+
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY 2023
Uložiť Uložené

Na aké seriály sa tento rok tešíme najviac?

Pri pohľade na najočakávanejšie filmy a hry roka 2023 nám neostáva nič iné, ako zaboriť sa do televízneho sveta, konkrétne do výberu TOP 20 najočakávanejších seriálov. Mali sme problém vybrať len 20 seriálov. 

Odporúčané
Čo pozerať v januári na Netflixe a HBO Max? Tešiť sa môžeš na jeden z najočakávanejších a najdrahších seriálov histórie Čo pozerať v januári na Netflixe a HBO Max? Tešiť sa môžeš na jeden z najočakávanejších a najdrahších seriálov histórie 1. januára 2023, 11:00

1. The Last of Us – 16. január 2023 (HBO Max)

Seriál zachytí drsný, surový príbeh o tom, že skutočné monštrá sú ľudia, nie zombíci a iné infikované príšery. Hlavnú rolu pašeráka Joela stvárnil Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) a tínedžerku Ellie, ktorú sa snaží zachrániť, si zahrala Bella Ramsey (Game of Thrones). Spoločne podniknú cestu naprieč zničenou Amerikou, kde na nich smrť číha na každom kroku. Priprav sa na depresívnu drámu s emotívnymi scénami a napínavými naháňačkami s infikovanými clickermi. 

2. Zaklínač – jar/leto 2023 (Netflix)

Príchod novej série Zaklínača so sebou nesie trpkú príchuť. Ide totiž o poslednú sériu s Henrym Cavillom v role Geralta pred tým, ako ho v štvrtej sérii vystrieda Liam Hemsworth. Zaklínač nás stále baví a druhá séria niečo oproti tej prvej vylepšila, aj keď sa nám až tak nepáčili zmeny oproti knižnej predlohe. 

3. Hacks – 2023 (HBO Max)

Komička Deborah a jej scenáristka a kamarátka Ava sa po dvoch sériách rozišli v dobrom. Každá bude pokračovať vo svojej vlastnej kariére, čo bude pre seriál nový impulz. Ich priateľstvo, hádky a hláškovanie je dušou tohto komediálneho seriálu, ktorý nezabúda ani na dramatické zložky. Hacks sa pozerá veľmi jednoducho. Epizódy nemajú viac ako polhodinu a sprevádzajú ťa nimi skvelí, vtipní herci. 

4. What We Do in the Shadows – 2023 (Disney+)

Komediálny dokument o neprispôsobivých upíroch sa každý rok nachádza v našom rebríčku najlepších seriálov. V redakcii sa radi smejeme a pri tomto seriáli sa to deje v každej epizóde. Netušíme, čo si pre nás tvorcovia pripravia v piatej sérii, no ak bude Nandor hláškovať podobne ako v tej štvrtej, nebude na tom ani záležať. 

5. Barry – 2023 (HBO Max)

Finálna séria dramédie Barry sa bude prevažne odohrávať vo väznici. Barry tam zrejme skončí po tom, čo sa udialo na konci 3. série, ktorá dejovo prekvapila azda najviac spomedzi všetkých sérií. Seriál zobrazuje Barryho v podaní skvelého Billa Hadera, ktorý je jedným z tvorcov a režisérov. Barryho omrzel život chladnokrvného zabijaka a rozhodol sa, že sa stane hercom. Ak máš rád čierny humor a bizarný, nepredvídateľný dej, Barry ťa očarí.

6. Secret Invasion – 2023 (Disney+)

Hlavné roly v novej marvelovke stvárnia Samuel L. Jackson ako Nick Fury, Ben Mendelsohn v úlohe Talosa z rasy Skrull a Emilia Clarke v dnes ešte neznámej role. Secret Invasion v komiksoch opisuje udalosť, keď na Zem prídu členovia mimozemskej rasy Skrull. Tí pred dlhými rokmi zajali významné ľudské osobnosti, prebrali ich fyzickú podobu a začali sa pripravovať na plán ovládnutia našej planéty. Uvidíme, nakoľko tvorcovia zmenia príbeh v seriáli, ktorý bude mixom politického trileru a špionážnej akcie. 

7. Castlevania: Nocturne – 2023 (Netflix)

Castlevania sa na Netflixe dočkala 4 famóznych sérií, a tak fanúšikov poteší, že sa seriál úplne neskončil. Rovnakí tvorcovia zasadili pokračovanie do obdobia francúzskej revolúcie a hlavnou postavou bude Richter, potomok Trevora Belmonta z pôvodného seriálu. Richter bude v seriáli bojovať s démonmi, upírmi a inými príšerami noci. 

8. Tokyo Vice – 2023 (HBO Max)

Prvá séria detektívneho krimi odohrávajúca sa v Japonsku v roku 1999 nás strhla. Sledovala prvého zahraničného novinára pracujúceho pre japonské periodikum Meičo Jakea Adelsteina (Ansel Elgort). Jake si chce urobiť meno, a tak ide po krku jakuze, čo ohrozí jeho život. V druhej sérii budeme sledovať, ako si zlepší kontakty s policajtmi a jakuzou a kam ho jeho vyšetrovanie zavedie. 

9. Mandalorian – 1. marec 2023 (Disney+)

Mandalorian je veľký hit a prvý Star Wars seriál, ktorý zarezonoval v širokom kruhu divákov a stal sa masovým. Nie je zďaleka taký kvalitný ako Andor, aj keď je pravda, že ide o úplný iný typ seriálu. Baví nás Grogu alias Baby Yoda, akčné scény a Mandov charakter, no ide skôr o priemernú jednohubku. Aj tak ju všal radi zhltneme a sme zvedaví, čo hlavné postavy čaká ďalej. 

10. Loki – leto/jeseň 2023 (Disney+)

Seriál Loki mal prekvapujúci dej. Koniec prvej série ovplyvnil celý svet Marvelu, pričom sme spoznali aj prvú verziu postavy Kang the Conqueror (v snímke Ant-Man and the Wasp: Quantumania bude jeho hrozivejšia verzia). Nevieme, kam sa dej posunie v druhej sérii, no je isté, že sa vrátia Tom Hidleston ako Loki a Owen Wilson ako agent Morbius. 

11. Berlin – 2023 (Netflix)

Ide o spin-off zo sveta Money Heistu. Seriál zobrazí príbeh Berlina ešte pred udalosťami seriálu Money Heist. Berlin mal vtedy vlastnú partiu zlodejov a komplicov. Hlavnú rolu stvárni Pedro Alonso ako Berlin, ktorého postavu fanúšikovia milovali. Prvú sériu, ktorá má osem častí, vytvorili Martínez Lobato a Álex Pina, tvorcovia pôvodného seriálu. 

12. Masters of the Air – 2023 (Apple TV+)

Ide o „pokračovanie“ vojnových seriálov z producentskej dielne Spielberg-Hanks (Pacific, Saving Private Ryan, Band of Brothers). Scenár napísal John Orloff (Band of Brothers) a pôvodne si minisériu (bude mať 10 častí) objednala televízia HBO už v roku 2013. Mala však stáť neuveriteľných 250 miliónov dolárov, takže z toho nič nebolo.

Odporúčané
Na jeseň sa rozbieha úžasná seriálová sezóna. Tieto novinky nás prilepia k televízorom a budú najkvalitnejšie Na jeseň sa rozbieha úžasná seriálová sezóna. Tieto novinky nás prilepia k televízorom a budú najkvalitnejšie 27. septembra 2023, 9:30

Seriálu sa pred niekoľkými rokmi ujala spoločnosť Apple a uvidíme ho na ich streamovacej službe Apple TV+ . Spielberg a Hanks sa v minisérii budú opäť venovať konfliktom a hrôzam druhej svetovej vojny, konkrétne letcom a bombardérom. 

13. True Detective: Night Country  – 2023 (HBO Max)

Dvojnásobná držiteľka Oscara Jodie Foster (Mlčanie jahniat, Znásilnenie) stvárnila detektívku Liz Danvers. Dej štvrtej série True Detective nás zavedie do mesta Ennis na území Aljašky, kde v istých častiach roka môže byť tma aj 24 hodín denne.
 
Na Aljaške jedného dňa zmizne šesť ľudí, ktorí pracujú na arktickej výskumnej stanici. Detektívi Evangeline Navarro (Kali Reis) a Liz Danvers (Jodie Foster) musia prípad vyriešiť a okrem toho sa vyrovnať aj so svojimi psychickými problémami. 

14. The Idol – začiatok roka 2023 (HBO Max)

The Idol natočil tvorca Euphorie Sam Levinson, pričom ho produkuje a hrá v ňom aj raper Weeknd. Hlavnú rolu v seriáli stvárni Lily-Rose Depp, 23-ročná dcéra Johnnyho Deppa, pre ktorú pôjde o doteraz najvýraznejšiu hereckú úlohu. Seriál vyzerá ako zmes Euphorie a seriálov zaoberajúcich sa náhľadom do zákulisia fungovania Hollywoodu a šoubiznisu ako takého.

15. The Boys – 2023 (Amazon Prime Video)

Superhrdinský seriál The Boys sa v tomto roku poriadne rozrastie. Čaká nás 4. séria, od ktorej môžeme očakávať ďalšie nechutné scény plné vnútorností či nadľudí, ktorí vraždia nevinných. Homelander sa už načisto zbláznil a zistil, že existujú ľudia, ktorí ho budú podporovať, nech urobí akýkoľvek hnusný zločin (tvorcovia urobili v deji chytré paralely s politikmi v USA). 

Okrem 4. série sa dočkáme aj spin-off seriálu s názvom The Boys: GEN V, ktorý sa bude odohrávať na špeciálnej škole pre hrdinov. 

16. Ted Lasso – 2023 (Apple TV+)

Ted prišiel ako tréner amerického futbalu do Anglicka trénovať tím z futbalovej Premier League, no nejde mu to najlepšie. Počas dvoch sérií však dokázal, že to nevzdá, kým svoj milovaný tím nedotiahne na vrchol.


V 2. sérii už bolo futbalu menej, ale to neprekáža, pretože ťa dojmú úplne iné scény. Obľúbiš si postavy v civile, nie na futbalovom ihrisku, a budeš napäto čakať, ako sa ich príbehy vyvinú. Ted Lasso sa ti dostane pod kožu aj vďaka svojim témam, jedinečnému humoru a skvelej atmosfére. Tretia séria bude podľa všetkého posledná. 

17. Sex Education – druhá polovica 2023 (Netflix)

Štvrtá séria Sex Education bude dosť odlišná. Nevrátia sa totiž viaceré vedľajšie postavy. Neuvidíme Olu, Lily a ani učiteľku Emily. My sme radi, že tvorcovia nežmýkajú ich dejové línie donekonečna a presúvajú sa k novým postavám. Bude zaujímavé sledovať, ako zasiahnu do života Otisa a či sa konečne dajú nejako dokopy s Maeve. 

 

18. Succession – jar 2023 (HBO Max)

Succesion sme minulý rok zaradili na 2. miesto v rebríčku najlepších seriálov roka 2021 (prekonať Arcane bolo nemožné). Seriál sa kvalitou zvyšoval v každej sérii a záver tretej predstavoval jednu z najnapínavejších a najlepšie nakrútených televíznych epizód v celej histórii.

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2023: Bude mať lepšie seriály Netflix, HBO alebo Apple TV? 10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2023: Bude mať lepšie seriály Netflix, HBO alebo Apple TV? 7. júla 2023, 14:30

Seriál sleduje rodinu Royovcov, ktorí ovládajú veľkú časť médií v USA a ktorí sa dennodenne stretávajú s rodinnými problémami a ich firmou na pokraji zrútenia. Ide o skvelo zahranú, napísanú a nakrútenú rodinnú drámu, ktorú zhltneš v priebehu niekoľkých dní. 

19. Invincible – 2023 (Amazon Prime Video)

Invincible bol jedným z najväčších prekvapení roka 2021. V spomínanom rebríčku najlepších seriálov roka 2021 sme ho zaradili na tretie miesto, a stále si myslíme, že celkom zaslúžene. Je to animovaný seriál, ktorý zobrazuje dennodenné nástrahy pre superhrdinov, ktorí čelia smrti a brutálnym zraneniam. 

Ak máš rád drsné príbehy, seriózne témy a dramatické vzťahy, Invincible je toho všetkého plné až-až. Navyše sa dočkáš kvalitnej animácie, súbojov superhrdinov vyrážajúcich dych a prekvapivých dejových zvratov. 

20. Arcane – 2023 (Netflix)

Do tretice všetko dobré, a tak ťa znovu odkážeme na náš rebríček najlepších seriálov roka 2021. Arcane to vtedy u nás vyhralo, a pritom to bol seriál, o ktorého existencii pred jeho vydaním na Netflixe vedelo len veľmi málo ľudí. Okamžite sa však stal hitom, a to vďaka brilantnému animovanému štýlu, perfektnej práci hlasových hercov a réžii. 

Arcane má ďaleko od typických animovaných seriálov, a to nehovoríme len o vizuáli a soundtracku. Tvorcovia si dali záležať na prepracovanom scenári plnom komplexných postáv, ktoré v tebe dokážu vyvolať súcit, aj keď sú záporákmi. Len čo sa do tohto fantasy sveta ponoríš, nevynoríš sa, kým nezhltneš celú sériu. Netflix ešte 2. sériu na tento rok nepotvrdil, no my pevne veríme, že tvorcovia to za tie dva roky stihnú (prvá séria premiérovala v novembri 2021).

Ďalšie očakávané seriály, ktoré zrejme vyjdú až v roku 2024: Squid Game, Love, Death & Robots, Penguin a ďalšie, ktoré sa do zoznamu nezmestili: Fallout, Avatar: The Last Airbender či The Umbrella Academy. Zaujímavo vyzerajú aj projekty od HBO, ako sú Young Love, Love and Death či White House Plumbers. 

Domov
Zdieľať
Diskusia