Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 7:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2023

50 najočakávanejších filmov roka 2023
Zdroj: Paramount, Warner Bros, Lionsgate, Universal
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY ROKA 2023
Uložiť Uložené

Tieto filmy budúci rok prevetrajú tvoju peňaženku.

Jeden rok, 50 filmov, žiadne streamingové služby – všetky filmy v tomto článku budú mať premiéru v kinách a my dúfame, že ich tam uvidíš čo najviac. V prvom článku sa pozrieme na prvých 25 a v ďalšom, ktorý vyjde už o dva dni, ti prinesieme druhú polovicu. 

Odporúčané
10 najočakávanejších hier roka 2023 10 najočakávanejších hier roka 2023 18. decembra 2022, 16:30

1. Babylon – 19. január

Režisér a scenárista Damien Chazelle (Whiplash, La La Land, First Man) je už sám osebe zárukou toho, že pôjde o film hollywoodskych rozmerov. Pripočítaj k tomu explozívnu 3-hodinovú stopáž, množstvo chvály od recenzentov a vynikajúce herecké obsadenie. Babylon zobrazí zlatú éru Hollywoodu v 20. rokoch minulého storočia. Hlavné postavy (Margot Robbie, Brad Pitt) budú balansovať na hranici legálnosti. 

2. Duchovia Inisherinu – 19. január 

Colm je už unavený zo svojho kamaráta, a to aj napriek tomu, že sa poznajú a majú radi celý život. Chce kamarátstvo ukončiť, čo vyústi do množstva nebezpečných udalostí.

Okrem Collina Farrella a Brendana Gleesona si v dráme zahrali aj Condon a Barry Keoghan. Dej sa odohráva na jednom z írskych ostrovov v roku 1923 počas írskej občianskej vojny. Režisérom a scenáristom je Martin McDonagh (Tri bilbordy kúsok za Ebbingom).

3. Knock at the Cabin – 3. február 

M. Night Shyamalan (Znamenia, Old, Glass) nakrútil triler, v ktorom sfanatizovaná skupina napadne dvoch mužov (hrajú ich Ben Aldridge a Jonathan Groff zo seriálu Mindhunter), ktorí spolu vychovávajú malé dievčatko. Lídra skupiny hrá Dave Bautista, ktorý zviaže oboch mužov a tvrdí, že môžu predísť koncu sveta. 

4. Magic Mike’s Last Dance – 10. február

Posledný film o striptérovi Magic Mikeovi sa bude končiť polhodinovou tanečnou sekvenciou, počas ktorej bude zrejme viac tiel nahých ako oblečených. Postava Channinga Tatuma nájde v tretej časti novú lásku, ktorú stvárni Salma Hayek. Spoločne zorganizujú nové striptérske predstavenie. Film režíruje Steven Soderbergh.

5. Sharper – 10. február

Benjamin Caron, režisér niektorých častí seriálov Andor, Sherlock či The Crown nakrútil celovečerný film pre streamingovú službu Apple TV+. Vieme o ňom zatiaľ len toľko, že bude o podvodníkovi, ktorého cieľom sa stanú miliardári. Zahrajú si Julianne Moore, John Lithgow (The Crown) či Sebastian Stan (Falcon and the Winter Soldier). 

6. Syn – 2. marec

Hugh Jackman (Wolverine) má s touto rolou veľké šance získať Oscara. Hrá tu problematického otca, ktorý si po rozvode založí novú rodinu a nezvláda sa venovať obom. Jeho bývalú manželku stvárnila Laura Dern (Marriage Story, Jurassic Park) a drámu napísal a režíroval Florian Zeller (oscarový The Father).

7. Creed 3 – 3. marec

Boxer Adonis Creed (Michael B. Jordan) čelí svojmu doteraz najnepríjemnejšiemu nepriateľovi – minulosti. Od udalostí Creed 2 už uplynulo niekoľko rokov a on má kariéru veľkého šampióna. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Z väzenia sa dostane jeho najlepší kamarát z detstva (Jonathan Majors z Lovecraft Country), ktorý mu vyčíta, že zatiaľ čo on bol za mrežami, Adonis si žil v luxuse. Hnev a výčitky ho poženú k tomu, aby sa proti nemu postavil v ringu. V tretej časti už neuvidíme Sylvestera Stallonea ako Rockyho. 

8. 65 – 10. marec

Adam Driver (Star Wars, Marriage Story) si v sci-fi filme zahrá astronauta, ktorý pristane na neznámej planéte a zistí, že tam nie je sám. O réžiu a scenár sa postarali Scott Beck a Bryan Woods, ktorí napísali scenár trilerov Tiché miesto.

9. John Wick: Chapter 4 – 24. marec

Keanu Reeves sa vracia vo svojej najlepšej role od Matrixu (možno s výnimkou Constantina), aby nás znovu posadil na zadky svojimi schopnosťami zabijaka a inteligentného stratéga.

Vo štvrtej časti nápaditej akčnej série sa pobijú aj herci ako Donnie Yen (Yip Man), Hiroyuki Sanada (Posledný samuraj), Scott Adkins (Undisputed) či Bill Skarsgard. Uvidíme aj Clancyho Browna (Highlander) a Laurencea Fishburnea (Matrix). Inými slovami, snímka je plná skvelých a obľúbených hercov. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125395 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia