Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2021, 16:41
Čas čítania 1:40
Dominik Vetrák

Tak nahlas sme sa už dlho nerehotali. Upírska komédia What We Do in the Shadows má úžasné postavy, ktoré si okamžite zamiluješ

FILMY A SERIÁLY WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Uložiť Uložené

Tvorcovia celovečerného mockumentary What We Do in the Shadows sa pustili do seriálovej adaptácie. Podarila sa na jednotku.

What We Do in the Shadows je film z roku 2014 od Jemaina Clementa a Taiku Waititiho. Obaja si vo filme aj zahrali, a to roly upírov. Snímka je natočená štýlom mockumentary, takže ide o mix dokumentárneho štýlu a komédie/paródie. Postavy sú si tak vedomé toho, že ich niekto natáča, zároveň však žijú svojím klasickým životom a sem-tam poskytnú štábu krátke rozhovory a vyjadrenia.

Po úspechu filmu sme sa však nedočkali pokračovania. Tvorcovia sa namiesto toho pustili do rovnomenného seriálu, ktorý je ešte lepší. Využíva všetky silné zbrane filmu a buduje na veciach, ktoré fungujú. V centre diania sú traja upíri, Nandor, Nadja a Laszlo, ktorých obsluhuje Nandorov „familliar“ Guillermo, v podstate je to jeho sluha. 

Odporúčané
The Invincible je animovaný seriál, v ktorom záporáci trhajú superhrdinom hlavy a neprežijú ani hlavné postavy The Invincible je animovaný seriál, v ktorom záporáci trhajú superhrdinom hlavy a neprežijú ani hlavné postavy 1. apríla 2021, 14:44

Seriál má stálu dejovú líniu, ktorá sa postupne rozvíja, v mnohých epizódach od nej však odbočí a venuje sa inej téme. Tvorcovia tak môžu diváka pobaviť v iných lokalitách, s inými postavami a aj v úplne inom štýle, ktorý by viazanie sa na jednu dejovú líniu nedovolilo. Ak sa ti páčil film, nepochybne ti sadne aj seriálový humor. Už po pár epizódach sme naň boli takí navnadení, že sme sa nahlas rehotali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia