Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. apríla 2021, 14:44
Čas čítania 2:22
Dominik Vetrák

The Invincible je animovaný seriál, v ktorom záporáci trhajú superhrdinom hlavy a neprežijú ani hlavné postavy

The Invincible je animovaný seriál, v ktorom záporáci trhajú superhrdinom hlavy a neprežijú ani hlavné postavy
Zdroj: Amazon Prime Video
FILMY A SERIÁLY INVINCIBLE
Uložiť Uložené

Pozrieť si môžeš prvé tri diely, ktoré ťa ohúria všetkým – od animácie cez súboje až po postavy.

Invincible pozorne sledujeme už od jeho ohlásenia. Animovaný seriál podľa úspešných komiksov vznikol v Amazone, pričom ho vytvorili Robert Kirkman (The Walking Dead) a Simon Racioppa. Dej sa odohráva na planéte Zem (prevažne), kde sú superhrdinovia bežnou vecou. Najsilnejším hrdinom na planéte je Omni-Man (J. K. Simmons), ktorý sem priletel z inej planéty, aby Zem ochraňoval.

Príbeh sa zameriava na neho, ostatných hrdinov a hlavne na jeho syna Marka Graysona. Mark čaká celý život na to, kedy sa v ňom prebudia schopnosti. Stane sa to čoskoro a on sa ich musí naučiť ovládať. Nemusíš sa však báť. Seriál neskĺzne do stereotypných scén, keď sa hrdina polovicu seriálu musí učiť bojovať. Z Marka sa rýchlo stáva hrdina a musí čeliť aj prvým veľkým výzvam. 

Odporúčané
Čo sa v apríli oplatí vidieť na Netflixe, HBO a iných streamovacích platformách? Čo sa v apríli oplatí vidieť na Netflixe, HBO a iných streamovacích platformách? 29. marca 2021, 19:43

Spoznáva ďalších hrdinov, zaľúbi sa do novej parťáčky a privonia si k smrti v prvej veľkej bitke s mimozemšťanmi. Príbeh je teda zmesou tínedžerských tém, dospievania, rodičovskej výchovy a superhrdinských udalostí. Každá epizóda má vyše 40 minút, takže ide o plnohodnotnú televíznu drámu, akurát v animovanom kabátiku. Tvorcovia prichádzajú o možnosť vyrozprávať príbeh cez emotívne a skvelé herecké výkony, no na druhej strane si vďaka animácii môžu dovoliť urobiť veci, ktoré by v hranom formáte nešli. 

Už v prvej epizóde sa dočkáš epického súboja, ktorý sa končí prekvapivým zvratom s množstvom krvi. Príbeh šliape naplno od samého začiatku, nebojí sa zabiť sympatické postavy a priviesť do sveta chaos. Vytvára prvé záhady a oboznamuje diváka so svetom, v ktorom sa neustále deje niečo nečakané. 

Invincible
Zdroj: Amazon Prime Video

Invincible má v prvom rade úžasné postavy. Obľúbiš si drvivú väčšinu z nich, akurát nás mrzí, že hrdinovia nemajú originálnejšie schopnosti. Ako hrdinovia, tak aj záporáci sú však slušne napísaní a ešte lepšie „zahraní“. Hlasy postavám totiž prepožičali také hviezdy, ako napríklad J. K. Simmons, Steven Yeun, Zachary Quinto (ironicky tu hrá robota, ktorý sa dosť podobá na jeho najslávnejšiu rolu Spocka zo Star Treku), Seth Rogen, Zazie Beetz a dokonca aj Mahershala Ali, Mark Hamill, Ezra Miller a mnohí, mnohí ďalší. 

Odporúčané
2. séria Invincible zaskočí diváka veľkými dejovými zvratmi, ale aj brutálnymi súbojmi 2. séria Invincible zaskočí diváka veľkými dejovými zvratmi, ale aj brutálnymi súbojmi 24. novembra 2023, 13:30

Voice-acting, teda herectvo spočívajúce v prepožičaní hlasov, je špičkový. Tvorcovia obsadili vynikajúcich hercov, ktorí sa k postavám nesmierne hodia (ako napríklad J. K. Simmons v role najsilnejšieho hrdinu či Jason Mantzoukas ako uletený hrdina). 

Invincible
Zdroj: Amazon Prime Video

Netradičný 40-minútový formát (väčšinou bývajú 20-minútové) v prípade tohto animáka vôbec neprekáža. Invincible rozohráva hru na viacerých poliach, skáče medzi postavami a ich príbehmi a neustále dopĺňa dej o skvelé akčné scény. Divák sa teda nikdy nenudí, ba naopak, hltá každý jeden moment a nevie sa dočkať, čo príde nabudúce. 

Seriál sa zameriava skôr na tínedžerské a dospelé publikum, keďže rieši množstvo serióznych a dospelých tém. Pre deti nie je vhodný aj vzhľadom na nadmernú brutalitu. Do istej miery môžeme seriál prirovnať k animovanej verzii The Boys (tiež od Amazonu), hoci Invincible je miestami ešte nechutnejší. Zároveň je však omnoho farebnejší, pestrejší a podľa nás aj dejovo zaujímavejší. 

Invincible
Zdroj: Amazon Prime Video

Invincible je po troch epizódach, ktoré Amazon Prime Video uvoľnilo naraz minulý piatok, vynikajúcim animovaným seriálom o superhrdinoch. Každý piatok sa dočkáme ďalšieho dielu, pričom prvá séria vyvrcholí ôsmou časťou. A to je veľká škoda, keďže od prvých troch sme sa nevedeli odtrhnúť. 

Odporúčané
Recenzia: Invincible je seriál, ktorý musí vidieť úplne každý. Niečo podobné tu ešte nebolo Recenzia: Invincible je seriál, ktorý musí vidieť úplne každý. Niečo podobné tu ešte nebolo 1. mája 2021, 17:46

Seriál skvelo pracuje s postavami, má dobrý soundtrack a špičkovú animáciu. Dobre sa teda pozerá aj na pohyby postáv, ale aj na epické súboje jeden na jedného či na hrdinov ničiacich desiatky mimozemšťanov. Invincible sa môže oprieť o kvalitný scenár, zaujímavú dejovú premisu, prekvapivé dejové zvraty a skvelé dospelé témy, ktoré seriál robia ešte zaujímavejším.

Ak máš rád The Boys alebo len originálne spracované superhrdinské príbehy, určite si Invincible pozri. 

P. S.: Musíme pochváliť aj úvodné logo, ktoré tvorcovia zakaždým zapracujú do dialógu. Pôsobí to úžasne.  

Domov
Zdieľať
Diskusia