Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2022, 14:19
Čas čítania 1:53
Dominik Vetrák

Henry Cavill chcel opustiť Zaklínača údajne už po 2. sérii. Stála za jeho odchodom nespokojnosť so scenárom?

Henry Cavill chcel opustiť Zaklínača údajne už po 2. sérii. Stála za jeho odchodom nespokojnosť so scenárom?
Zdroj: Netflix/Universal/Lionsgate
FILMY A SERIÁLY HENRY CAVILL ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

3. séria Zaklínača bude pre Henryho Cavilla posledná.

Tretia séria Zaklínača na Netflixe bude pre Henryho Cavilla posledná. Herec pred niekoľkými dňami na svojich sociálnych sieťach oznámil, že končí ako zaklínač Geralt a v role ho nahradí Liam Hemsworth. S touto náhradou je spokojný asi len málokto, o čom svedčí aj existencia petície za návrat Cavilla do roly. 

Odporúčané
Kino v novembri: Návrat Black Panthera, hrôzostrašná vyvražďovačka v kuchyni či kanibal Timotheé Chalamet Kino v novembri: Návrat Black Panthera, hrôzostrašná vyvražďovačka v kuchyni či kanibal Timotheé Chalamet 2. novembra 2022, 10:30

Cavill ani tvorcovia seriálu nepovedali, prečo herec v role končí, a oficiálne sa to asi nikdy nedozvieme. Je to však divné, keďže Henry Cavill roky tvrdí, že Geralta a svet Zaklínača miluje. O rolu sa usiloval veľmi dlhý čas, má načítané knihy a hral aj všetky hry. Prečo teda opustil svoj vysnívaný projekt?

Existujú len neoficiálne správy, no dá sa z nich urobiť hodnoverný obrázok. Henry Cavill sa napríklad sťažoval na tvorcov seriálu počas väčšiny rozhovorov, ktoré robil v rámci promovania druhej série. Sťažoval sa na to, že jeho Geralt je až príliš odlišný od toho knižného a že by si želal, aby mal v seriáli viac dialógov, keďže Geralt v knihách komunikoval dosť kvetnato.

Zaklínač.
Zaklínač. Zdroj: Netflix

Cavill na tvorcov celý čas tlačil, aby sa viac držali knižného materiálu, no ak si videl záver druhej série, vieš, že si jeho žiadosť asi k srdcu veľmi nezobrali. Ešte v roku 2021 totiž v rozhovore pre The Hollywood Reporter tvrdil, že je odhodlaný nakrútiť všetkých 7 sérií Zaklínača, ktoré mali tvorcovia v pláne.

„Pokiaľ budeme rozprávať skvelé príbehy, ktoré si ctia prácu spisovateľa Sapkowského, absolútne chcem pokračovať.“ Zdá sa, že tvorcovia sa od kníh chceli oddialiť až priveľmi.

Portál Redanian Inteligence, ktorý dostáva exkluzívne informácie zo zákulisia seriálu už celé roky a prezradil mnohé tajomstvá oveľa skôr než ostatné magazíny, informuje, že Cavill chcel odísť už po druhej sérii. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu 1. augusta 2023, 10:00

Netflix mu možno zakryl oči väčšou výplatou, keď namiesto 400 tisíc dolárov za jednu epizódu dostal rovno milión. Je to však len špekulácia. Je možné, že Cavill bol so scenármi aj naďalej nespokojný.

Zaklínač
Zdroj: Netflix

„Najťažšie pre mňa bolo nájsť rovnováhu medzi víziou tvorcov seriálov a mojou láskou ku knihám. Je to chodenie po veľmi tenkom ľade. Náročné na tom bolo nájsť miesto, kde sa v tom všetkom hodí Geralt z kníh, a zároveň plniť predstavu tvorcov. Nechcel som pre Geralta len viac dialógov a replík. Snažil som sa priniesť do seriálu Geralta, ktorý sa viac podobá na jeho knižnú verziu. Geralt je v knihách amatérsky filozof. Je intelektuál, múdry a ohľaduplný. Áno, miestami je mrzutý, morbídny a provokuje. Je pre mňa dôležité, aby bola postava komplexná,“ povedal pre magazín The Star v roku 2021.

Čiastočným dôvodom na ukončení práce na Zaklínačovi môže byť fakt, že štúdio Warner Bros. pracuje na novom filme o Supermanovi, ktorého si znova zahrá Cavill. Herec však v roku 2019 v rozhovore povedal, že je jedno, aké filmy bude v budúcnosť nakrúcať: „V rámci roka dokážem robiť na dvoch veľkých projektoch,“ odpovedal na otázku, či by mu rola Geralta zamedzila v nakrútení nových príbehov o Supermanovi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia