Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 2:00
Dominik Vetrák

Kino v novembri: Návrat Black Panthera, hrôzostrašná vyvražďovačka v kuchyni či kanibal Timotheé Chalamet

Kino v novembri: Návrat Black Panthera, hrôzostrašná vyvražďovačka v kuchyni či kanibal Timotheé Chalamet
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Najočakávanejšie kinonovinky v novembri ovládnu hollywodske hviezdy. O čom bude Black Panther 2 a kanibalský film s Timotheém Chalametom?

Si zvedavý, kto sa stane novým Black Pantherom? V tom prípade budeš chcieť ísť do kina na komiksovku Black Panther: Wakanda Forever. Okrem toho však slovenské kiná ponúknu viaceré chválené drámy, ktoré už videli diváci na festivaloch. Niektoré z nich možno získajú aj Oscara. 

Odporúčané
Netflix v novembri vysmeje konkurenciu aj kiná. Priprav sa na hromadu nových seriálov a filmov Netflix v novembri vysmeje konkurenciu aj kiná. Priprav sa na hromadu nových seriálov a filmov 28. októbra 2022, 18:00

Black Panther: Wakanda Forever – 10. 11. 

Štúdiá Marvel a Disney sa vyrovnali s tragickým úmrtím herca Chadwicka Bosemana, ktorý hral Black Panthera. Prepracovali scenár, zmenili príbeh a rozhodli sa, kto sa stane jeho nasledovníkom. Bude to T’Challova sestra Shuri, jeho láska Nakia či nebodaj M’Baku? Definitívnu odpoveď sa dozvieme až v kinách, kde ťa čaká adrenalínová a emotívna komiksovka.

Wakanďania v nej budú bojovať s Namorom a jeho kráľovstvom. Namor je ďalší mutant vo svete Marvelu, ktorý dokáže lietať, má supersilu a žije vo svojom podvodnom kráľovstve. Konflikt medzi ním a Wakandou vyvolá nová hrdinka Riri Williams alias Ironheart, nástupkyňa Iron Mana. Dvojku režíroval Ryan Coogler, ktorý nakrútil aj prvú časť. 

Udalosť (Happening) – 10. 11. 

Francúzsky artový film sa zameriava na dievčinu Anne, ktorá je veľmi nadanou študentkou s dobrými vyhliadkami na budúcnosť. Nečakane však otehotnie a situáciu jej to nesmierne skomplikuje. Píše sa totiž rok 1963 a potraty sú vo Francúzsku trestné. Anne sa aj napriek tomu rozhodne nájsť spôsob, ako sa plodu zbaviť a pokračovať vo svojom sne a živote, ktorý sa jej pre nečakané otehotnenie rúca pred očami. Zákrok je rozhodnutá podstúpiť, aj keby to malo znamenať, že bude trpieť a že pôjde do väzenia.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Film pracuje s veľmi silnou témou, bohužiaľ, jej spracovanie nie je veľmi zaujímavé. Snímka by mohla byť kratšia, respektíve záživnejšia. Je to tradičná „artovina“, ktorá sa veľmi ťahá, ale je kvalitne nakrútená, zahraná a má silný príbeh. 

Menu – 17. 11.

Ralph Fiennes tu hrá uznávaného šéfkuchára, ktorý hostí vzácnych ľudí vo svojej reštaurácii na izolovanom ostrove. Medzi hosťami je aj mladý pár (Anya Taylor-Joy a Nicolas Hoult), ktorý spoločne s ostatnými zákazníkmi zažije množstvo prekvapení. Luxusné menu sa totiž začne meniť na boj o prežitie v desivých podmienkach. 

R. M. N. – 17. 11. 

Po odchode z práce v Nemecku sa Matthias niekoľko dní pred Vianocami vracia do svojej multietnickej transylvánskej dediny. Chce sa viac zapojiť do výchovy svojho syna Rudiho, ktorý bol dovtedy v starostlivosti jeho matky Any. 

Prijatie niekoľkých nových pracovníkov do malej továrne, ktorú vedie jeho bývalá milenka Csilla, naruší pokoj v komunite a dospelých sa začínajú zmocňovať skryté, xenofóbne obavy. Cez tenký plášť zdanlivého porozumenia a pokoja vyplávajú na povrch frustrácie, konflikty a vášne.

Bones and All – 24. 11. 

Hviezda Timotheého Chalameta začala žiariť až po účasti v šteklivom homosexuálnom filme Call Me by Your Name od režiséra Luca Guadagnina. Bones and All režíruje ten istý režisér. Je pritom len náhoda, že ich najnovší film je o kanibalizme, s čím má problémy herec Armie Hammer, ktorý spoločne so Chalametom hral v spomínanej snímke Call Me by Your Name. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

V Bones and All bude kanibalom Chalametova postava, ktorá sa bezhlavo zamiluje do dievčiny – kanibalky. Spoločne podniknú cestu naprieč USA, počas ktorej spoznajú rôzne indivíduá a preskúmajú vzájomné hlboké city. 

Domov
Zdieľať
Diskusia