Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. októbra 2022, 18:00
Čas čítania 4:59
Dominik Vetrák

Netflix v novembri vysmeje konkurenciu aj kiná. Priprav sa na hromadu nových seriálov a filmov

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXE PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

November bude jedným z najlepších mesiacov od Netflixu vôbec. Aké nové filmy a seriály budeme pozerať?

Novembrový program nových seriálov a filmov od Netflixu musíme oddeliť od programu zvyšných streamingových služieb, akými sú HBO Max, Disney+, Apple TV+ či Amazon Prime Video.

Netflix ponúkne obrovské množstvo zaujímavého a kvalitného obsahu, preto sme sa mu rozhodli venovať samostatne. Čoskoro však vydáme aj článok zameriavajúci sa na ostatné streamingové služby. Ak chceš, aby ti neušiel, sleduj našu kategóriu program streamingovych služieb.

Odporúčané
Slováci nakrútili špičkový sci-fi film Neven s nulovým rozpočtom. Počítačové triky im robil aj skúsený hollywoodsky tvorca Slováci nakrútili špičkový sci-fi film Neven s nulovým rozpočtom. Počítačové triky im robil aj skúsený hollywoodsky tvorca 25. októbra 2022, 16:30

Blockbuster – 3. 11.

Blockbuster bola sieť požičovní DVD, VHS a videohier po celej Amerike. V roku 2004 existovalo viac ako 9-tisíc prevádzok po celom svete, no v súčasnosti je otvorená už len jedna v štáte Oregon.

Jedným z dôvodov zániku siete bola rastúca konkurencia v podobe Netflixu, takže je ironické, že práve Netflix vydá komediálny seriál z pracovného prostredia zameriavajúci sa na poslednú otvorenú prevádzku Blockbuster na svete. Hlavné roly stvárnia Melissa Fumero a Rendal Park. Na Blockbusteri pracujú aj tvorcovia komediálneho seriálu Brooklyn Nine-Nine.

The Dragon Prince – 3. 11.

Obľúbený animovaný seriál z fantasy žánru si dal dlhú pauzu. Fanúšikovia čakajú na nové časti už 3 roky, no konečne sa dočkali. Nová séria bude mať 9 epizód a začne priamo tam, kde skončila predošlá. Claudia oživila svojho otca Virena, ktorý bude aj naďalej záporákom. Medzitým pracujú hlavní hrdinovia na nastolení mieru medzi elfmi a ľuďmi.

Dôležitú rolu budú mať opäť draci, kvalitná animácia plná súbojov a skvelo napísané vzťahy medzi postavami, vďaka ktorým sa od telky neodtrhneš. Štvrtá séria nebude zďaleka posledná, keďže Netflix tvorcom dovolil seriál dokončiť, a tak sa dočkáme celkovo 7 sérií.

Enola Holmes – 4. 11. 

Podľa recenzií ide o klasické pokračovanie, ktoré je väčšie, akčnejšie a pôsobí drahšie, ale samotná kvalita až tak veľmi neporástla. Diváci, ktorým sa však jednotka páčila ako príjemná jednohubka s ich obľúbenými hercami, by však mali byť spokojní aj s dvojkou. 

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Hlavnú rolu Enoly Holmesovej, sestry slávneho detektíva Sherlocka, si znova zahrala Millie Bobby Brown. Sherlocka stvárnil Henry Cavill a uvidíme aj Helenu Bonham Carter ako ich matku. Enola bude v dvojke vyšetrovať zmiznutie dieťaťa.

Nemá veľmi na výber, keďže nikto iný jej nedôveruje so žiadnym prípadom, je totiž stále dieťa. Iní by boli zase radšej, keby ich prípad prevzal Sherlock Holmes. Ten bude mať v pokračovaní o trochu väčšiu rolu ako v jednotke.

Manifest – 4. 11.

Diváci sa v poslednej sérii dozvedia, čo sa stalo s lietadlom, ktoré zmizlo bez stopy počas letu a pristálo až po 5 rokoch. Nikto však nevie, kde sa lietadlo nachádzalo 5 rokov a ako je možné, že jeho cestujúci za ten čas nezostarli ani o deň. Netflix rozdelil poslednú sériu na dve časti. Tá druhá bude mať premiéru niekedy v roku 2023. 

The Crown – 9. 11.

Stredobodom novej série bude rozpadajúce sa manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa (v súčasnosti už kráľa Karola III.). Okrem toho uvidíme aj iné škandály kráľovskej rodiny a očakávať môžeme ďalšie dramatické vzťahy, ktoré vyústia do emotívnych scén.

Princezná Diana sa bude v novej sérii trápiť ešte viac ako doposiaľ. Tvorcovia potvrdili, že jej smrť zobrazia až v šiestej sérii, no nemáme čakať scénu ukazujúcu osudnú haváriu, skôr to, čo tomu predchádzalo a aké to malo následky.


Kráľovnú Alžbetu II. si v nových častiach zahrala Imelda Staunton (Dolores Umbridgeová z Harryho Pottera). Princeznú Dianu bude v posledných dvoch sériách seriálu hrať Elizabeth Debicki (Tenet) a princa Charlesa, v súčasnosti už kráľa Karola III., si zahral Dominic West (The Wire).

My Father’s Dragon – 11. 11. 

Čo majú spoločné úžasné animované filmy The Secret of Kells, Song of the Sea, The Breadwinner a Wolfwalkers? Tvorcov zo štúdia Cartoon Saloon, ktorí sa pokúsia nakrútiť aj 5. vynikajúci film.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Zrežírovala ho Nora Twomey (The Breadwinner) podľa scenára od Meg LeFauve (Inside Out). V snímke budeš počuť hlasy hercov ako Gaten Matarazzo (Stranger Things), Jacob Tremblay (The Room) či Whoopi Goldberg (Duch).

Dej sa zameria na chlapca Elmera, ktorý sa dostane na magický ostrov. Tu sa hlavný hrdina spriatelí s drakom Borisom. Ak sa on a Elmer nepokúsia zachrániť ostrov, čoskoro zanikne.

Wonder – 16. 11.

Florence Pugh si zahrá ošetrovateľku Lib, ktorá sa stará o mladé dievča. Jedenásťročná Anna O’Donnell (Kíla Lord Cassidy) už niekoľko týždňov nič nezjedla, no aj napriek tomu vyzerá zdravo. Lib verí, že jej pomôže a príde na to, čo sa s ňou deje v skutočnosti, no Anna je pre ňu tvrdým orieškom. Dievčinina viera totiž nefunguje s prístupom sestry, ktorá na to chce ísť vedecky a lekársky. 

1899 – 17. 11. 

Tvorcovia populárneho mysteriózneho sci-fi seriálu Dark vytvorili ďalší seriál so záhadným dejom. Viacjazyčný príbeh vyrozpráva posádka imigrantov smerujúca na parníku z Európy do New Yorku. Pasažieri rôznych národností objavia počas plavby na otvorenom mori loď, ktorá vraj stroskotala pred mnohými mesiacmi.

Jej nájdenie však spôsobí nedôveru medzi pasažiermi a vynorenie mnohých otázok, na ktoré nikto nemá odpovede. V hlavných rolách sa predstavia Emily Beecham a Andreas Pietschmann známy práve z Dark.

Dead to Me – 17. 11.

Dej hovorí o Jen (Christina Applegate), ktorá sa nedávno stala vdovou. Jej muža niekto zrazil a z miesta nehody ušiel. Pracuje ako realitná maklérka, jej svokra je príšerná a problémy má aj so svojimi dvoma synmi. Jedného dňa sa skamaráti s Judy (Linda Cardellini) v podpornej skupine pre vdovy.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Jen je naštvaná a má depresie, zatiaľ čo u Judy prevláda pozitívne zmýšľanie. Skrýva však tajomstvo. Viac vedieť nepotrebuješ, keďže onen zvrat príde už na konci prvej epizódy. Čiernohumorná komédia ťa dostane svojimi šibnutými postavami a niekoľkými zvratmi v deji. Tretia séria bude posledná a je pravdepodobné, že po nej niektoré z postáv skončia za mrežami.

Elite – 18. 11.

Aj v šiestej sérii tejto španielskej tínedžerskej drámy sa už tradične môžeš tešiť na zábavu mladíkov, ktorá sa končí len nadránom a zvyčajne v opojení sexu a drog či alkoholu. Prvé časti novej série odpovedia na otázku, či Samuel prežije alebo zomrie a kto za to bude niesť dôsledky. Tvorcovia sa v seriáli venujú viacerým aktuálnym témam, ktoré hýbu spoločnosťou a sú prítomné počas dospievania tínedžerov nielen v Španielsku.

Slumberland – 18. 11. 

Máš rád Jasona Momou? V tom prípade sa asi tešíš na jeho najnovší film, kde nehrá žiadneho hrdinu ani zabijaka. Vo fantasy Slumberland hrá čarovnú bytosť, ktorá bude sprevádzať dievčatko menom Nema.

To sa v snovej krajine pokúsi nájsť svojho strateného otca. Nebude to však jednoduché, ako ti prezradí trailer. Čaká ho poriadne napínavé, nebezpečné, ale aj zábavné dobrodružstvo v očarujúcom svete. Snímku režíroval Francis Lawrence (The Hunger Games).

Wednesday – 23. 11.

Slávny režisér Tim Burton (Batman, Nožnicovoruký Edward) nakrútil pre Netflix seriál o postave Wednesday z Rodiny Addamsovcov. Naprieč prvou sériou uvidíme niektorých ďalších členov jej rodiny vrátane strýka Festera (Fred Armisen), no Wednesday bude mať hlavnú rolu. Stvárnila ju Jenna Ortega (Scream 5).

Uvidíme aj Cathrine Zeta-Jones ako Morticiu. Luis Guzmán stvárni romantického Gomeza a Isaac Ordonez sa ukáže v úlohe Pugsleyho. Prvá séria by mala mať 8 epizód. Wednesday už nie je len mrzuté dievčatko. Je tínedžerkou a chodí na strednú školu. Séria sa bude venovať najmä jej vzťahu s matkou a tomu, ako sa dá vystúpiť z tieňa okúzľujúcej Morticie. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Wednesday sa okrem toho na strednej škole zapletie do vyšetrovania vraždy a cudzie jej nebudú ani jej obľúbené okultné rituály a nebezpečné hry na život a na smrť.

Bonus: Animovaný film The Bad Guys

Nie je síce od Netflixu, ale v našich kinách ho veľa divákov nevidelo a väčšiu šancu preraziť bude mať určite na Netflixe, kam sa dostane 1. novembra. Hlavnou postavou je vlk – zlodej, ktorý vedie tím ďalších zlodejov. Život sa im obráti naruby, keď sa vlk rozhodne, že začne byť dobrákom a pomáhať ľuďom. Je to ideálny film pre deti aj dospelých.

Domov
Zdieľať
Diskusia