Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2022, 8:03
Čas čítania 1:40
Dominik Vetrák

HBO odhaľuje svoj najočakávanejší seriál roka 2023. The Last of Us bude drsný a brutálny post-apo svet, ktorý ťa emočne rozloží

HBO odhaľuje svoj najočakávanejší seriál roka 2023. The Last of Us bude drsný a brutálny post-apo svet, ktorý ťa emočne rozloží
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

Trailer na The Last of Us odhaľuje viac z deja a príbehových odklonov od hry.

HBO zverejnilo plnohodnotný trailer na postapokalyptický seriál The Last of Us. Vysielať ho na HBO Max začnú už 15. januára a podľa nových záberov sa máme na čo tešiť. Tvorcovia seriálu si dali záležať na tom, aby čo najvernejšie vykreslili brutálny, deprimujúci a nebezpečný svet, aký stvorilo herné štúdio Naughty Dog vo svojej oceňovanej rovnomennej hre z roku 2013.

Odporúčané
Marvelovky zažili najhorší rok pre slabé seriály a filmy. Údaje potvrdzujú, že ľudí už prestávajú baviť Marvelovky zažili najhorší rok pre slabé seriály a filmy. Údaje potvrdzujú, že ľudí už prestávajú baviť 29. novembra 2022, 19:30

Navyše už len podľa záberov z traileru vieme, že tento svet a príbeh poriadne rozšírili. Jednak budú mať niektoré postavy viac priestoru a dialógov (ako napríklad paranoidný Bill v podaní Nicka Offermana), no a pribudnú aj úplne nové postavy. Seriál nie je zrkadlovým spracovaním herného príbehu a všetkých jeho scén, dočkáme sa však aj niekoľkých takých, ktoré sú akoby vystrihnuté z hry. 

Príbeh sa zameria na Joela (Pedro Pascal), pašeráka a drsného chlapíka, ktorý 20 rokov po vypuknutí apokalypsy robí všetko pre to, aby prežil. Jedného dňa dostane so svojou parťáčkou Tess (Anna Torv) úlohu prepašovať z mesta dievča, z ktorého sa stane azda najdôležitejší človek na planéte.

Tínedžerka Ellie (Bella Ramsey) je totiž imúnna voči nákaze a môže byť kľúčom k vakcíne, ktorá by spasila tento nehostinný, smrteľný a brutálny svet, v ktorom sa ľudia zabíjajú pre konzervy so skazeným jedlom. 

Odporúčané
O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu 20. marca 2023, 16:30

Hrozbou nie sú len ľudia, kanibali či gangy žijúce voľne v prírode a okrádajúce bezbranných, nevinných ľudí. V temnote driemu smrteľné monštrá, ľudia, ktorí sa po infikovaní do dvoch dní zmenili na agresívne bytosti. Čím dlhšie sú infikovaní, tým viac ich telá mutujú. 

V seriáli uvidíme všetky dôležité postavy z prvej časti. Menovite pôjde o Marlene (zahrá si ju Merle Dandridge, ktorá postavu stvárnila aj v hrách), Tommyho (Diego Luna), Sarah (Nico Parker) či Riley (Storm Reid). Troy Baker a Ashley Johnson, ktorí v hrách stvárnili Joela a Ellie, majú v seriáli malé roly. 

Ako môžeš vidieť v traileri, prítomní budú nielen clickeri (monštrá, ktoré nevidia, ale orientujú sa podľa zvuku), ale aj agresívni nakazení ľudia (runneri) či bloater. Ide o obrovské monštrum, ktoré vydrží aj zásahy výbušninami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia