Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2022, 15:08
Čas čítania 1:33
Tímea Krauszová

Elon Musk predstavuje prvé plány s Twitterom: zvažuje účtovať 20 dolárov mesačne za overené účty

NEWS ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

Takisto sa používateľov pýta, či by chceli späť platformu Vine.

Elon Musk zvažuje účtovať používateľom Twitteru 20 dolárov mesačne za modrý symbol, ktorý označuje overený účet. Je to ďalšia z avizovaných zmien od štvrtka, keď najbohatší muž sveta prevzal vedenie nad Twitterom. Podľa britského Guardianu je na Twitteri okolo 400-tisíc overených účtov.

90 dní na rozmyslenie

Podľa technologického newslettera Platformer chce Musk zmeniť predplatné Blue, ktorého súčasťou je aj modrý symbol overenia. Samotný symbol je bezplatný, momentálne je program Blue dobrovoľný a za 4,99 dolára mesačne získajú používatelia extra výhody.

Po novom by mohol byť poplatok vyšší a zároveň povinný. Tí, ktorí už službu využívajú, budú mať 90 dní na rozmyslenie: buď zaplatia zvýšenú sumu 19,99 dolára, alebo prídu o modrú fajku. Musk síce novinárom na otázky k téme neodpovedal, ale na sociálnu sieť napísal, že celý proces overovania teraz prechádza zmenou.

O možnosti platby urobil na Twitteri hlasovanie Jason Calacanis, ktorý je súčasťou Muskovho tímu. Drvivá väčšina ľudí (viac ako 80 % v čase písania článku) v hlasovaní odpovedala, že by vôbec neplatili, menšia časť hlasovala za 5-dolárový mesačný poplatok.

Overenie predstavil Twitter v roku 2009, keďže pribúdalo falošných celebritných účtov. Modrá fajka však spôsobovala problémy, platforma najskôr overila a neskôr overenie stiahla z profilu pravicového extrémistu Mila Yiannopoulosa, na niekoľko rokov proces overovania aj pozastavila, a znovu spustila až v roku 2021.

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Keby poplatok zaplatil každý, kto dnes vlastní overený účet, ročný zisk pre firmu by bol stále menej než desatina odhadovaného úroku na pôžičky, s ktorými si Musk Twitter mohol kúpiť. Podľa Guardianu sú len úroky na úrovni jednej miliardy dolárov ročne.

Musk však možno mieri ešte vyššie. V apríli, keď avizoval kúpu Twitteru, povedal, že by chcel overiť každého človeka na platforme. 

Samé zmeny

Musk v rámci prvých krokov na čele Twitteru prepustil generálneho riaditeľa tejto sociálnej siete Paraga Agrawala, finančného riaditeľa Neda Segala a ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa tejto spoločnosti.

Nemecká vláda krátko nato prostredníctvom hovorcu Steffena Hebestreita informovala, že zvažuje odchod zo sociálnej siete. Hovorca však uvádza, že zmena vlastníka nie je ohrozením. Musk v minulosti vyhlasoval, že by chcel na sociálnu platformu priniesť viac slobody a zredukovať obmedzenia. Existuje preto obava, že by Twitter zaplavilo viac príspevkov s pochybným obsahom.

Domov
Zdieľať
Diskusia