Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
28. októbra 2022, 20:08
Čas čítania 0:32

Nemecká vláda zvažuje odchod z Twitteru. Dôvodom je Elon Musk, ktorý chce na sociálnej sieti uvoľňovať obmedzenia

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Nemecká vláda zvažuje odchod z Twitteru. Dôvodom je Elon Musk, ktorý chce na sociálnej sieti uvoľňovať obmedzenia
Zdroj: Hannibal Hanschke/Pool Photo, AP

Nový majiteľ Twitteru by chcel na sociálnej sieti znížiť počet obmedzení v rámci uverejňovania obsahu.

Miliardár Elon Musk dovŕšil odkúpenie Twitteru. Nemecká vláda krátko nato prostredníctvom hovorcu Steffena Hebestreita informovala, že zvažuje odchod zo sociálnej siete.  Hovorca však uvádza, že zmena vlastníka nie je ohrozením.

„Počas najbližších týždňov a mesiacov budeme pozorne sledovať možné zmeny na tejto platforme a následne prijmeme svoje závery,“ vyjadril sa Hebestreit, podľa ktorého má Twitter vplyv na nemeckú spoločnosť.

Anketa:
Zostaneš na Twitteri po zmene jeho majiteľa?
Áno.
Nie.
Nie som na Twitteri.
Áno.
38 %
83 Hlasov
Nie.
8 %
17 Hlasov
Nie som na Twitteri.
54 %
118 Hlasov

Musk v minulosti vyhlasoval, že by chcel na sociálnu platformu priniesť viac slobody a zredukovať obmedzenia. Existuje preto obava, že by Twitter zaplavilo viac príspevkov s pochybným obsahom. Twitter však musí naďalej dodržiavať zákon o digitálnych službách. V opačnom prípade by mu hrozili vysoké pokuty.


Nový majiteľ Elon Musk medzi prvými krokmi po prebratí Twitteru vyhodil časť jeho vedenia. Prepustil napríklad generálneho riaditeľa Paraga Agrawala aj finančného riaditeľa Neda Segala, uvádza The Washington Post a CNBC.

28. októbra 2022, 8:13 Čas čítania 0:45 Musk prevzal Twitter a urobil čistky. Vyhodil najvyššie vedenie miliardovej firmy Musk prevzal Twitter a urobil čistky. Vyhodil najvyššie vedenie miliardovej firmy
Domov
Zdieľať
Diskusia