Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2022, 15:57
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Čo bude s kráľovninými psami? Zosnulá Alžbeta II. po sebe zanechala štyroch psov

ZAUJÍMAVOSTI BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA KRÁĽOVNÁ ALŽBETA II. SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Za svoj život ich mala viac ako 30.

Zbožňovala ich už od detstva. Na dobových fotografiách ešte ako 10-ročná princezná Elizabeth (pozri dole) objímala jedného zo svojich prvých domácich miláčikov. Za celý život ich kráľovná Alžbeta II. vlastnila viac ako 30, no otázkou zostáva, čo sa s jej štyrmi preživšími psami – dorgim, kokeršpanielom a dvojicou psov rasy corgi – teraz stane.

Newsweek sa touto témou obrátil na Ingrid Sewardovú, ktorá o britskej kráľovskej rodine napísala množstvo biografických kníh. Tá tvrdí, že sa ich zrejme ujmú členovia rodiny, najskôr jej syn Andrew, ktorý ich matke daroval.

Anketa:
Aj ty miluješ psy?
Veľmi!
Mám ich rád, ale neprežívam to.
Nie, príliš ich nemusím.
Veľmi!
75 %
2096 Hlasov
Mám ich rád, ale neprežívam to.
19 %
537 Hlasov
Nie, príliš ich nemusím.
6 %
164 Hlasov

Podľa The Washington Post si kráľovnine psy užívali skutočne luxusný život. Jedlo im pripravovali kuchári z paláca, životopisci sa zaujímali o ich životy a o ich zdravie sa dokonca starali psychológovia.

Kráľovná sa v posledných rokoch života obávala, že by mali jej psy žiť ďalej po jej smrti, a tak už viac nechcela nové šteniatka. V čase, keď sa zdravotný stav jej manžela princa Philipa, vojvodu z Edinburghu, výrazne zhoršil, však zmenila názor. Autor knihy All the Queen’s Corgis Penny Junor tvrdí, že psy na kráľovnú pôsobili aj ako liek na stres. Keď toho mala na pleciach niekedy príliš, jednoducho sa s nimi išla prejsť.

Princezná Alžbeta II.
Zdroj: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia