Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2022, 21:18
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Dead Island 2 chce v zombie žánri spraviť revolúciu. Hra vyjde už o pol roka a vyzerá ako akčná a vtipná zábava

Dead Island 2 chce v zombie žánri spraviť revolúciu. Hra vyjde už o pol roka a vyzerá ako akčná a vtipná zábava
Zdroj: Deep Silver
TECH DEAD ISLAND 2
Uložiť Uložené

Dead Island 2 bude veľká zombie hra v Kalifornii, kde je zabíjanie zombíkov na dennom poriadku. Vyjde už vo februári 2023 a my tu máme prvé trailery.

Vydavateľ Deep Silver na hernej výstave Gamescom znovuodhalil zombie hru Dead Island 2. Tú vyvíja štúdio Dambuster (Homefront: Revolution, Chorus) od roku 2019. Zaujímavé je, že ide už o štvrté štúdio, ktoré hru vytvára, keďže ani jedno predošlé si s ňou nedokázalo dať rady. Hru pritom oznámili ešte v roku 2014, takže si na jej vydanie celkovo počkáme takmer desať rokov. Nakoniec vyjde 2. februára 2023 a v prvých záberoch vyzerá veľmi zábavne. 

Odporúčané
10 najlepších hier s premakaným príbehom, ktorý ťa rozplače, vydesí a spadne ti z neho sánka 10 najlepších hier s premakaným príbehom, ktorý ťa rozplače, vydesí a spadne ti z neho sánka 25. augusta 2022, 16:30

Dej sa bude odohrávať v Kalifornii a celkovo budeme ovládať až šesť rôznych postáv, ktoré budú mať na dennodennom poriadku zabíjanie zombíkov. Hra bude mať veľký otvorený svet plný nebezpečenstiev, ale aj postáv, ktoré ti budú ochotné pomáhať. Z traileru je jasné, že niektoré budú poriadne šialené a zábavné. Celá hra je tak trochu prehnaná vo všetkých smeroch, avšak v dobrom slova zmysle.

Zombíkov budeš môcť zabíjať množstvom rôznych spôsobov, pričom tvorcovia v hre vytvorili komplexný systém, podľa ktorého budeš vidieť, ako sa postupne rozkladajú ich telá. Je procedurálne generovaný, takže je možné, že aj po 10 hodinách hrania uvidíš unikátne animácie a vizuálne znetvorené telá zombíkov. Budeš môcť sledovať aj to, ako horia zaživa a oheň im spaľuje kožu a telo až do kostí. 

Hráme za extrémne silného Afroameričana. Toho nejaký zombík pohrýzol a on je infikovaný, našťastie však imúnny. Na výber budeš mať z celej plejády zbraní a spôsobov, ako zombíkov zabiť, k čomu ti pomôže aj okolité prostredie (benzín vytekajúci z poškodenej pumpy a podobne). Dead Island 2 ponúkne aj hranie troch hráčov v online coop móde.  

Okrem klasických zombíkov budú v hre aj vylepšení, oveľa nebezpečnejší zombíkovia, ktorých nájdeš v rôznych štvrtiach mesta. Istý recenzent už mal možnosť zahrať si hru a veľmi sa mu páčila. V spojení so skvelo vyzerajúcimi a zábavnými trailermi to v nás vzbudzuje nádej, že sa dočkáme úžasnej zombie hry s množstvom čerstvých nápadov. 

Dead Island 2 vychádza na Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4 a PC už 2. februára 2023. 

Domov
Zdieľať
Diskusia