Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2022, 8:12
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Muž obvinil tvorcov Jokera: Ukradli ste mi moju identitu, ale finančne ste našu komunitu nepodporili

Muž obvinil tvorcov Jokera: Ukradli ste mi moju identitu, ale finančne ste našu komunitu nepodporili
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY JOKER 2 SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Inšpirovali sa, ale na výskum ochorenia neprispeli, sťažuje sa muž, ktorého trápi patologická porucha smiechu.

Joaquin Phoenix stvárnil v roku 2019 Jokera, ktorý okrem iného trpel chronickými záchvatmi smiechu. O tejto patologickej poruche verejne hovorí aj muž menom Scott Lotan. Ten na internete zverejňuje videá, z ktorých je jasné, ako sa dlhý čas nedokáže prestať smiať. 

Smiech pritom prichádza aj v tých najnevhodnejších chvíľach. V prípade Scotta Lotana to bolo napríklad krátko nato, ako mu pri autonehode zomrela snúbenica a mama, píše LadBible.

Lotan sa pre portál nedávno posťažoval, že mu vraj Phoenix a režisér Todd Phillips „ukradli identitu“. Neprekáža mu však to, že sa tvorcovia inšpirovali jeho zdravotným stavom, ale fakt, že napriek vysokým zárobkom filmu nikto z nich neinvestoval peniaze na výskum tohto ochorenia.

„Ukradol si moju osobu. Vzal si si moju identitu, dal si ju na plátno, zarobil milióny a nemôžeš pomôcť komunite? Nemôžeš prispieť na výskum roztrúsenej sklerózy alebo Parkinsonovu chorobu alebo na niektorú z týchto vecí?“ vyjadril sa Lotan.

Phoenixov výkon vo filme síce chváli, ale myslí si, že by z úspechu projektu mala profitovať aj komunita, ktorú trápia zdravotné ťažkosti tak, ako filmovú postavu Jokera alias Arthura Flecka. LadBible po rozhovore so Scottom Lotanom požiadal hovorcu štúdia Warner Bros., režiséra a herca o vyjadrenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia