Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2022, 10:07
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš TASR

Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí Twitteru za 44 miliárd, budú sa s ním súdiť

Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí Twitteru za 44 miliárd, budú sa s ním súdiť
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
TECH ELON MUSK TWITTER
Uložiť Uložené

Spoločnosť Twitter sa bude súdiť s americkým miliardárom Elonom Muskom o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí.

Americký podnikateľ Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov, informuje Sky News.


Vo vyhlásení poskytnutom americkej Komisii pre cenné papiere a burzy Muskovi zástupcovia uviedli, že Twitter porušil podmienky zmluvy a urobil zjavne nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia. Zároveň uviedli, že Twitter neposkytol údaje a informácie požadované Muskom, ktoré by mu umožnili urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov na sociálnej sieti.


„Twitter niekedy ignoroval požiadavky pána Muska, inokedy ich odmietol zo zjavne neopodstatnených dôvodov a niekedy zas tvrdil, že mu vyhovel, pričom mu však poskytol neúplné alebo nepoužiteľné informácie,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Elon Musk na MET Gala 2022.
Elon Musk na MET Gala 2022. Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Budú sa s ním súdiť

Vypovedanie zmluvy je najnovším zvratom v ságe medzi najbohatším mužom sveta a jednou z najvplyvnejších sociálnych sietí. Veľká časť drámy sa odohrala priamo na Twitteri, kde sa Musk, ktorý má viac ako 95 miliónov sledovateľov, sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál platformy pre slobodu prejavu.

Podmienky zmluvy zaväzujú šéfa spoločností Tesla a SpaceX zaplatiť jednu miliardu dolárov, ak transakciu nedokončí. 

Spoločnosť Twitter sa bude súdiť s americkým miliardárom Elonom Muskom o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí.


Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor uviedol, že správna rada je odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienok dohodnutých s Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. „Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia