Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 20:04
Čas čítania 1:04
Viktor Kniš

AKTUÁLNE: Na trati medzi Varínom a Vrútkami sa zrazili dva vlaky, 4 osoby sú ťažko zranené

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Na mieste sú evakuačné autobusy, ale aj vrtuľník.

Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami narazil rušeň do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Pre TASR to uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková pre TASR uviedla, že na miesto nehody letela posádka záchranárov zo Žiliny a jedného pacienta v kritickom stave previezla do Martina. Následne sa posádka vrátila späť po ďalšieho pacienta.

Na miesto nehody mieria minister dopravy Andrej Doležal a minister vnútra Roman Mikulec. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský smeruje do nemocnice.

Polícia SR
Zdroj: Polícia SR

Počet obetí zatiaľ nie je známy, z celkového počtu približne 100 cestujúcich je asi polovica zranených, píšu Aktuality.

Polícia vylúčila obete. „Na mieste momentálne zasahujú všetky záchranné zložky. Niekoľko desiatok cestujúcich utrpelo len ľahké a stredné zranenia. Štyri osoby sa zranili ťažko.“

„Hasiči momentálne zasahujú pri železničnej nehode, ktorá sa stala na trati v smere zo Žiliny do Vrútok, okres Martin. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že rušeň narazil do odstaveného osobného vlaku. Na mieste udalosti zasahuje 21 profesionálov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a dobrovoľní hasiči z DHZO Sučany, Lipovec, Martin-Priekopa,“ uviedla Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Na mieste sú evakuačné autobusy, ale aj vrtuľník. 

„Polícia žiada vodičov, aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky z dôvodu železničnej nehody na železničnej trati pred Vrútkami, okres Martin. Cesta 1/18 za Vrútkami je momentálne neprejazdná obojsmerne,“ upozorňuje polícia na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia