Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 12:30
Čas čítania 7:37
Lukáš Čelka

Slovák Jaro tetuje v salóne na mori v Karibiku: Ľudia sa dávajú tetovať hlavne na pamiatku, nad dizajnami nepremýšľajú (Rozhovor)

Slovák Jaro tetuje v salóne na mori v Karibiku: Ľudia sa dávajú tetovať hlavne na pamiatku, nad dizajnami nepremýšľajú (Rozhovor)
Zdroj: archív Jara
REFRESHER CESTOVANIE TETOVANIE
Uložiť Uložené

Salón na luxusnej výletnej lodi Virgin Voyages navštívila napríklad najmenšia striptérka na svete či trénerka astronautov z NASA

Je to len rok, čo Virgin Voyages otvorili tetovacie štúdio na mori. Aj keď to nie je možné overiť, hrdia sa tým, že je prvé na luxusnej lodi vôbec. Šancu vyskúšať si v ňom prácu dostal aj rodák z Martina Jaro, ktorý si plavbu výletnou loďou nevie vynachváliť.

Prezradil nám, čo všetko sa okrem tetovacieho štúdia na lodi plaviacej sa Karibikom nachádza, ale i to, koľko si za kerku na mori priplatíš. O tom, že na lodi nebola núdza o zážitky, svedčí, že medzi klientmi nekonvenčného štúdia sa objavila napríklad aj najmenšia striptérka na svete či trénerka astronautov z NASA.

Ak sa ti páčia rozhovory s rôznymi zaujímavými ľuďmi, klikni sem. Chcel by si ich viac? Pridaj sa teda do klubu Refresher+ aj ty. Kvalitný obsah môžeme totiž tvoriť len vďaka podpore našich čitateľov.

Ako si sa dostal na loď spoločnosti Virgin Voyages?

Pred rokom som „roloval“ Instagram, narazil som na post sponzorovaný tetovacím štúdiom nachádzajúcim sa na lodi. Najprv som tomu nevenoval žiadnu pozornosť, avšak keď som si prečítal bližšie informácie a zistil, že ide o vôbec prvé tetovacie štúdio na mori, hneď som na inzerát zareagoval.

Veľkosť lode spolu s luxusom Jarovi vyrazila dych.
Veľkosť lode spolu s luxusom Jarovi vyrazila dych. Zdroj: archív Jara

Už som na spomínanú možnosť takmer zabudol, keď mi o tri mesiace prišla odpoveď, že som prijatý, a ak mám stále záujem, môžem nastúpiť. Hoci som sem chcel ísť už niekedy v zime, najbližší voľný termín bol až v máji.

Hoci som tu tri týždne, loď je taká veľká, že som z nej videl možno tretinu.

Celé to vlastne funguje tak, že v tomto tetovacom štúdiu nie je jeden regulárny tatér, ale striedajú sa v ňom umelci z celého sveta. Každý tu pobudne dva-tri týždne a nahradí ho ďalší. Ak sa osvedčí, môže sa sem po nejakom čase vrátiť.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Spoločnosť Virgin Voyages vlastní tri rovnaké lode – ide o totožné kópie. Dve z nich sa plavia v Karibiku a jedna v Európe, v Stredozemnom mori. Každá z lodí pritom disponuje tetovacím štúdiom.

Ako dlho sa už venuješ tetovaniu? Mal si aj v minulosti podobného cestovateľského ducha?

Tetujem už dvanásť rokov. Začal som s tým hneď po strednej umeleckej škole. Prvých päť rokov som tetoval len doma „na pankáča“. Neskôr som sa presťahoval do Anglicka, kde som sa zamestnal už ako profesionálny tatér v štúdiu.

Jaro dorazil na loď 4. mája.
Jaro dorazil na loď 4. mája. Zdroj: archív Jara

Tam som strávil štyri roky a vycibril svoju angličtinu, čo mi otvorilo nekonečné cestovateľské možnosti. Hoci som sa v roku 2017 vrátil domov do Martina a otvoril som si tam vlastné štúdio, stále som chodil na rôzne „hosťovačky“ najmä po Európe. Tetoval som vo Švédsku, v Nemecku, Rakúsku, Izraeli či na Bali. Čiže hej, cestovateľského ducha som mal aj predtým, ale táto loď je nepochybne najväčší „highlight“ mojich ciest. 

Kedy si na loď prišiel?

Štvrtého mája.

Čo ti na nej ako prvé vyrazilo dych, keď si sa na ňu dostal?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115301 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo všetko sa nachádza na lodi a aký komfort poskytuje svojim hosťom.
  • Ako a prečo vôbec vzniklo prvé tetovacie štúdio na lodi.
  • O tom, ako sa do štúdia prišla dať potetovať najmenšia striptérka na svete či trénerka astronautov z NASA.
  • O koľko sa ti predraží kerka, ak si ju chceš dať spraviť na mori.
  • V čom je iná mentalita Američanov v porovnaní so Slovákmi v rámci tetovaní.
  • Čo najbizarnejšie Jaro na lodi tetoval.
Domov
Zdieľať
Diskusia